Woonkamer inspiratie

55x Woonkamer ideeën


Op zoek naar woonkamer ideeën? Zoek niet verder – Op deze pagina laten we de meest originele en leuke woonkamer ideeën zien, zodat jij de woonkamer van jouw dromen kan inrichten!

woonkamer ideeen

Je woonkamer inrichten is één van de leukste gedeeltes bij de inrichting van een nieuw huis. Het is immers een belangrijk onderdeel van de leefruimte, samen met de keuken. Het is de ruimte waar je overdag bent, waar je in je eentje TV kijkt, een boek leest en een kopje koffie drinkt. Daarnaast is de woonkamer ook de ruimte waar je tijd doorbrengt met het gezin. Om ervoor te zorgen dat iedereen van deze leefruimte kan genieten, is het belangrijk om de tijd ervoor te nemen. Bekijk onze leuke woonkamer ideeën, lees onze handige tips en raak geïnspireerd van de mooie inspiratie voorbeelden in verschillende interieurstijlen.

1. Minimalistisch

Soms is het leuk om een ruimte in te richten met verschillende soorten texturen, kleuren en materialen. Maar soms is het juist een goed idee om het zo simpel mogelijk te maken. Deze woonkamer, ontworpen door interieur- en architectenbureau Verum Atelier, is ingericht in een moderne minimalistische stijl, waar wit de hoofdrol speelt. Een lichtgrijze vloer is gecombineerd met strakke witte muren. Deze witte basis zorgt ervoor dat het effect van de lichtinval versterkt wordt.

Lees meer: Artur Lamas – Modern minimalistisch appartement van 65m2

woonkamer ideeën minimalistisch wit

2. Industriële muur en plafond

Houd je wel van een rauw tintje in je interieur? Wat dacht dacht je van industriele muren en plafond? Dit is de woonkamer van het project DOME HOME – Een super stoer appartement gelegen in Madrid, dat ontworpen is door interieur- architectenbureau idoia otegui. De rauwe look van enkele betonnen muren en het plafond in de woonkamer is in tact gehouden, en gecombineerd met onderdelen die wel strak afgewerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de strak gestuukte witte muren en de op maat gemaakte trap met houten platform.

Lees meer: Uniek appartement met een modern industrieel interieur

woonkamer ideeën industriële muur plafond - open stalen trap

3. Verzonken zithoek

De zithoek is het belangrijkste gedeelte in de woonkamer, die je op verschillende manieren kunt inrichten. In deze bijzondere woonkamer, hebben ze gekozen voor een unieke aanpak. Het Braziliaanse architectenbureau NJ +, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van dit appartement van 130m2, heeft een verzonken zithoek ontworpen. Dit houdt in dat de zithoek met de grote op maat gemaakte u-vormige bank op een lager niveau ligt dan de eethoek. Dit ziet er niet alleen erg mooi en bijzonder uit, maar het maakt de woonkamer ook ruimtelijk.

Lees meer: Sociaal mooi appartement van 130m2

woonkamer ideeën verzonken zithoek

4. Twee zithoeken

Heb je een hele grote woonkamer, dan kan het een goed idee zijn om meerdere functionele gedeeltes in te richten, zoals een zithoek, een eethoek en een leeshoek. In bovenstaande woonkamer, hebben ze naast de verzonken zithoek, ook een eethoek en een tweede zithoek ingericht. Direct naast de slaapkamer, gescheiden door mooie houten taatsdeuren, vind je ook een hele knusse zithoek met een comfortabele bank, twee fauteuils, een groot koeienhuid vloerkleed en een ronde salontafel.

Woonkamer met koeienhuid vloerkleed en houten taatsdeuren

5. Bakstenen muur

Tegenwoordig worden de meeste huizen van betonnen muren gebouwd, maar als je nog in een oud karakteristiek pand woont, dan heb je kans dat je bakstenen muren hebt. En in sommige gevallen kan het een heel goed idee zijn, om die bakstenen muur te omarmen. In deze woonkamer van een oud appartement uit 1900, ontworpen door architect Leticia Saá, hebben ze de bakstenen muur gerestaureerd in in tact gelaten, samen met de rustieke houten pilaren. Deze bakstenen vind je ook bij de open haard. Heel tof om te zien hoe dat gecombineerd wordt met strak afgewerkte muren en moderne meubels.

Lees meer: Historische elementen gecombineerd met een modern minimalistisch interieur

woonkamer ideeën bakstenen muur

6. Bakstenen muur schilderen

Heb jij ook zo’n rauwe bakstenen muur in huis, maar vind je het net iets te rauw? Dan kan je die muur ook schilderen. Dat kan in elke gewenste kleur, zoals wit, zwart of knalroze. Als de bakstenen muur geschilderd is, blijft wel de industriële ook in tact, terwijl het iets minder rauw is.

Lees meer: Bakstenen muur schilderen

woonkamer ideeën - witte bakstenen muur en fluwelen groene bank

7. Betonnen plafond

We hebben het hierboven gehad over dat veel nieuwe woningen betonnen muren en betonnen plafonds hebben. Beton is natuurlijk ook heel stoer. In onderstaande woonkamer, van een hele stoere loft woning uit Rusland hebben ze bewust gekozen voor een super stoer betonnen plafond. Ontwerper Alexey Aladashvili van ADesign heeft dit wel gecombineerd met een houten plafond in de daaraan grenzende open slaapkamer, waarmee de kille uitstraling van het beton wordt gecompenseerd met de warmte van hout.

Lees meer: Stoer klein loft appartement met een open indeling

woonkamer ideeën betonnen plafond

8. Boekenplanken

Houd je van lezen? En heb je een grote boekencollectie? Dan moet je die natuurlijk wel op een leuke manier op kunnen bergen. Het liefst in een kamer die veel wordt bezorgd, zoals de woonkamer. In de stoere woonkamer van historische herenhuis in Brooklyn, hebben ze de grote witte bakstenen muur ingericht met vier brede houten boekenplanken vol met boeken. En ook aan de strak gestuukte witte muur boven de grote bank zijn twee extra boekenplanken gemonteerd. Super mooi!

Lees meer: Dit historische herenhuis in Brooklyn is super stoer verbouwd!

Stoere woonkamer met houten boekenplanken aan de muur

9. Schouw decoreren

In dezelfde woonkamer, ontworpen door Murdock Solon Architects, vind je nog een ander leuk idee. Het pand kenmerkt zich met hele mooie authentieke details. De prachtige schouw is daar een heel mooi voorbeeld van. Omdat de open haard niet meer wordt gebruikt, hebben ze de schouw heel leuk gedecoreerd met houten blokken in de schouw, en lijsten op de schouw. Heb jij dus ook een open haard en schouw die niet meer wordt gebruikt? Omarm het en decoreer het mooie accessoires.

Lees meer: Schouw decoreren

Woonkamer ideeen - mooie schouw decoreren met houtblokken en lijsten

10. TV verbergen in kast

De TV is een belangrijk onderdeel in de slaapkamer. Sommigen plaatsen deze op een TV meubel, anderen hangen het strak op aan de muur. En er zijn ook mensen die de TV zó lelijk vinden, waardoor ze die het liefst achter deur en grendel willen verbergen. Guess what, dat kan! In deze strakke moderne woonkamer, ontworpen door i29 interior architects en Chris Collaris, hebben ze een grote op maat gemaakte kast gerealiseerd met grote houten schuifdeuren, waarmee de TV weggewerkt kan worden.

Lees meer: Mooi vakantiehuisje van 55m2 gelegen aan de Vinkeveense plassen

woonkamer ideeën tv verbergen in kast

11. Hanglamp verplaatsen aan plafond

Verlichting is erg belangrijk in huis, vooral ook in de woonkamer waar je vaak aanwezig bent. Heb je een grote woonkamer en slechts één lichtpunt, dan betekent dit niet dat je slechts één lamp kunt ophangen. In deze leuke woonkamer, Marmur Studio, hebben ze drie identieke hanglampen gecombineerd aan één lichtpunt. Middels haakjes aan het plafond, kunnen de hanglampen aan het plafond verplaatst worden op plekken waar je de hanglamp wilt hebben.

Lees meer: Dit appartement van 90m2 is stijlvol, eigentijds en knus ingericht!

woonkamer ideeën hanglamp verplaatsen aan plafond

12. Verlichting in de kast

Hanglampen zijn mooi, maar verlichting heb je in heel veel verschillende soorten en vormen. Er zijn zelfs hele leuke ideeën waar je misschien zelfs nooit aan heb gedacht. Interieur- en ontwerpbureau Amber Road heeft onderstaande woonkamer ontworpen en ingericht. Met het gebruik van mooie materialen en een donker kleurenpallet, hebben ze een hele moody sfeer gecreëerd. Ook de verlichting speelt daarbij een hele belangrijke rol, met onder andere verlichting die in de mooie maatkast is gerealiseerd.

Lees meer: Dit appartement van 80m2 is stijlvol ingericht met mooie donkere kleurtinten

Moderne sfeervolle woonkamer met sfeerverlichting in kast

13. Meerdere salontafels combineren

Een salontafel is altijd handig in de zithoek, waar je een kopje koffie, de afstandsbediening of een plantje op kunt plaatsen. Je kunt kiezen voor één grote salontafel, maar het is ook leuk om meerdere kleinere tafeltjes te combineren. In deze kleine woonkamer, ontworpen door de architecten Vaida Atkocaityte, Valdemar Stupak en Viktoras Ceika, hebben ze twee salontafels gecombineerd. De tafels komen uit dezelfde serie – Het verschil is dat de ene tafel is hoger is dan de ander, waardoor je ze onder elkaar kunt schuiven.

Lees meer: https://www.huis-inrichten.com/ontwerp-van-een-klein-modern-huurappartement-van-40m2/

woonkamer ideeen meerdere salontafels combineren

14. Verschillende salontafels combineren

In bovenstaande woonkamer hebben ze dus meerdere salontafels van hetzelfde ontwerp gecombineerd. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om totaal verschillende salontafels te combineren. Dat hebben ze gedaan in onderstaande woonkamer, wat voor meer een eclectische sfeer zorgt. Ook leuk!

Lees meer: Dit karakteristieke appartement uit Barcelona is omgetoverd tot een stoere New Yorkse loft

woonkamer ideeën verschillende salontafels combineren

15. TV meubel aan keuken

In diezelfde woonkamer, ontworpen door Dröm Living, is een open keuken gerealiseerd. De ontwerpers hebben gekozen voor een strakke moderne zwarte keuken, die perfect overloopt op de lage zwarte TV meubel. Hierdoor zijn de keukenkasten en de TV meubel één grote meubel geworden, waardoor het een mooi geheel is. Super strak!

woonkamer ideeen tv meubel aan keuken

16. Industriële woonkamer met staal

Materialen en kleuren spelen een hele belangrijke rol in de stijl die je wilt creëren in een interieur. Wil je een stoere industriële woonkamer inrichten? Dan mag staal niet ontbreken in het ontwerp. De woonkamer van dit loft appartement is industrieel ingericht, en speelt zwart staal de hoofdrol. Niet alleen is de stoere open trap van staal gemaakt, maar je vindt er ook een op maat gemaakte stalen kast, een salontafel met een stalen onderstel, en vind je een stalen rek boven het kookeiland in de open keuken.

Lees meer: Stoer loft appartement uit Moskou

17. Houten scheidingswand

Een grote woonkamer is fijn, maar soms kan het ook te groot zijn. We hebben het hierboven gehad dat je meerdere functionele gebieden kunt inrichten. Een ander goed idee is het gebruik van een scheidingswand. In deze mooie woonkamer hebben ze een stoere houten scheidingswand gerealiseerd, waar de open hal van de woonkamer is gescheiden. Aan de kant van de woonkamer is de grote groene bank tegen de scheidingswand geplaatst.

Lees meer: Modern Scandinavisch interieur vol leuke wooninspiratie!

woonkamer ideeen - mooie woonkamer met houten scheidingswand achter de groene bank

18. Meubels betegelen

Tegels vind je normaal gesproken in het toilet, de keuken of in de badkamer. Maar ook in de woonkamer kan je tegels heel leuk gebruiken. Niet alleen op de vloer – Het is ook een leuk idee om meubels te betegelen. In deze stoere minimalistische woonkamer, ontworpen door architectenbureau Whispering Smith, hebben ze een op maat gemaakte bank met bijbehorende tafel gerealiseerd. Een moderne meubel die betegeld is met kleien witte mozaiektegeltjes. Leuk, toch!?

Lees meer: Minimalistische duurzame woning van beton

Woonkamer ideeen - Stoere industriele woonkamer met betegelde bank en tafel

19. Gallery wall

Heb je een grote kale muur? En je weet niet hoe je het leuk kunt inrichten? Wat dacht je van een gallery wall? Oftewel een grote collage met verschillende lijsten, prints en/of schilderijen? In onderstaande woonkamer van een eigentijdse loft hebben ze de grote witte muur ingericht met een mooie collage met zwart witte foto’s en prints, boven een geschilderde lambrisering.

Lees meer: Eigentijdse loft uit Milaan

Woonkamer ideeen - stoere woonkamer met gallery wall met lijsten

20. Wandlamp bij de bank

Als je het hebt over een lamp in de zithoek, dan kiezen heel veel mensen voor een hanglamp. Maar ook wandlampen kunnen heel leuk zijn. In dezelfde woonkamer hebben ze gekozen voor een stoere wandlamp met een hele lange arm. Het is eigenlijk een zogenaamde swinglamp die je verschillende kanten op kunt draaien.

Lees meer: Soorten lampen bij de bank

woonkamer ideeën wandlamp bij de bank

20. Booglamp

Een ander soort lamp die we ook heel vaak bij de bank zien, is de booglamp. Een booglamp kenmerkt zich met een hele lange arm die in een mooie boog loopt en aan het uiteinde voorzien is van en lampenkap. Dankzij de boog, is de booglamp ideaal om achter de bank te plaatsen, zodat de lampenkap boven het zitgedeelte hangt. Maar je kunt het ook heel leuk naast de bank plaatsen.

Lees meer: Booglamp

woonkamer ideeën booglamp

21. Grote loungebank

Als je de ruimte hebt in de woonkamer, dan is een grote loungebank altijd een goed idee. Niet alleen omdat een grote loungebank erg comfortabel zit en ligt, maar het kan ook een positieve werking hebben als het gaat om de indeling van de woonkamer. Met een grote hoekbank kan je namelijk de zithoek mooi afkaderen, ten op zichte van bijvoorbeeld de eethoek of de open keuken. In deze prachtige woonkamer, ontworpen door Italiaanse interieurontwerper en architect Salvatore Pellitteri, is de grote witte loungebank dan ook de perfecte keuze!

Lees meer: Inspirerende verbouwing van een mooie rustieke Italiaanse woning

woonkamer ideeën grote loungebank

22. TV aan stalen pilaar

Als je een steunmuur verwijderd, bijvoorbeeld voor het creëren van een open keuken, moet het ondersteund worden door een pilaar of extra balken. Dit is niet altijd even praktisch, maar je kunt het soms ook heel goed gebruiken. In deze stoere woonkamer, waar de muur is verwijderd tussen de woonkamer en de slaapkamer, is de stalen steunpilaar gebruikt om de TV aan te hangen.

Lees meer: Industrieel appartement uit Taiwan

stoere indusriele woonkamer ideeën tv aan stalen pilaar

23. Grote schilderij achter de bank

Een grote collage van lijsten is super hot en hip, maar een grote schilderij blijft ook mooi. Heb jij ook een groot kunstwerk die jij heel mooi vindt, dan kan je die op verschillende manieren een plekje geven in de woonkamer. De muur achter de bank is bijvoorbeeld een hele goede optie, die vaak toch al kaal is. In deze Scandinavische woonkamer hebben ze een prachtige schilderij achter de bank opgehangen.

Lees meer: Dit Scandinavisch appartement is super strak afgewerkt en erg chique ingericht!

woonkamer ideeen grote schilderij achter bank

24. Verlichting onder de kast

We hebben hierboven laten zien dat verlichting in de kast heel mooi en sfeervol kan zijn. Heb je een zwevende meubel? Dan kan je ook verlichting onder de kast monteren. In deze stoere woonkamer in een stadsappartement gelegen in Londen, hebben ze een op maat gemaakte TV meubel ontworpen. Een moderne zwevende kast die over de gehele breedte van de woonkamer loopt. En onder de kast is verlichting geplaatst, die de schoonheid van deze maatwerk oplossing benadrukt.

Lees meer: Modern gerenoveerd stadsappartement in Londen

woonkamer ideeen - stoere woonkamer met verlichting de op maat gemaakte tv meubel

25. Statement piece

Een statement piece is iets dat een kamer verankert. Ze zijn vaak het eerste wat opvalt als je in een kamer loopt. In deze woonkamer, ontworpen door W&Li Design, hebben ze een heel bijzonder kunstwerk aan de muur opgehangen boven de bank. Een groot rond kunstwerk, waarvan je meteen afvalt wat het eigenlijk is, en tegelijkertijd erg mooi is.

Lees meer: Modern geometrisch interieurontwerp door W&Li Design

woonkamer ideeen statement piece woonkamer

26. Verschillende vloeren

In diezelfde woonkamer vind je nog meer hele originele ideeën die je niet dagelijks tegenkomt. Zo hebben ze er ook een eethoek ingericht. Om ervoor te zorgen dat het tóch als twee aparte ruimtes wordt gezien, hebben ze gekozen voor twee verschillende vloeren. In de woonkamer ligt een mooie luxe marmeren vloer, terwijl de eethoek betegeld is met moderne geometrische tegels.

woonkamer ideeën verschillende vloeren

27. Omgeving als inspiratiebron

Er zijn zoveel verschillende soorten interieurstijlen, waardoor je soms even niet meer weet hoe je jouw woonkamer wilt inrichten. Heb jij hetzelfde probleem? Probeer eens om je heen te kijken. De omgeving kan namelijk een geweldige inspiratiebron zijn voor je interieur. Interieur- en architectenbureau Gosplan lieten zich voor onderstaand project inspireren door het mooie uitzicht over de zee, en hebben een interieur ontworpen die je heel het jaar door het perfecte vakantiegevoel geeft.

Lees ook: Fris zomers appartement in Italië

woonkamer ideeën frisse zomerse woonkamer

28. Grote schilderij op de vloer

Hierboven hebben we een woonkamer laten zien met een grote schilderij aan de muur boven de bank. Een grote schilderij kan je ook leuk op de vloer plaatsen, leunend tegen de muur. Dit zorgt voor een nonchalante sfeer, zoals je die ook aantreft in bijvoorbeeld een atelier. In de woonkamer van een unieke loft woning in Chicago, hebben ze meerdere mooie kunstwerken op de vloer geplaatst. Een uitstekende keus!

Lees meer: Unieke loft woning in Chicago

woonkamer ideeen grote schilderij op vloer

29. Scheidingswand-kast

Sommigen vinden het fijn op een volledige open keuken te hebben, maar er zijn ook mensen die juist een duidelijke scheiding willen tussen de woonkamer en de keuken. In een klein appartement van slechts 35m2 hebben de interieurarchitecten Julia Schmit en Anne Fath van interieur- en architectenstudio Agence June gekozen voor een half open keuken. Tussen de woonkamer en keuken is een grote maatkast gerealiseerd, die als een scheidingswand wordt gebruikt. Daarmee heeft zowel de keuken als de woonkamer extra opbergruimte gekregen.

Lees meer: Zowel de indeling als het interieur van dit kleine appartement is erg inspirerend!
woonkamer ideeen - grote op maat gemaakte blauwe scheidingswand kast tussen open keuken en woonkamer

30. Scheidingswand-kast

Omdat de woonkamer zo klein is, is het tegelijkertijd ook erg belangrijk om ruimtelijkheid te creëren. Daarom waren de ontwerpers op het idee gekomen om een grote spiegelwand te plaatsen aan de muur naast de blauwe bank. Hierdoor lijkt het dat de woonkamer een stukje doorloopt. Een grote spiegel is dus altijd een goed idee om een kleine woonkamer optisch groter te laten lijken.

woonkamer ideeën - grote spiegelwand in kleine woonkamer

31. TV aan een paal

Vind je het idee leuk om de TV aan een steunpilaar te monteren, maar je hebt geen steunpilaar? Het is ook mogelijk om speciaal een paal te laten maken voor het ophangen van de TV. In de woonkamer van een super creatief ingericht appartement uit Zweden, wilden ze de TV dusdanig positioneren, zodat je zowel vanuit de woonkamer als eethoek TV kan kijken. Daarom hebben ze daartussenin een grote paal geplaatst waar de TV aan gemonteerd is. Op die manier kan de TV verschillende kanten op gedraaid worden. Op die manier heb je ook geen grote TV meubel of muur nodig.

Lees meer: Dit appartement van 68m2 is onlangs op een heel stijlvolle manier gerenoveerd!

woonkamer ideeen tv aan paal

32. Houten wandbekleding

Op zoek naar een manier om meer textuur en warmte te creëren in de woonkamer? Houten wandbekleding kan de perfecte oplossing zijn. Hout straalt natuurlijk heel veel sfeer en warmte uit, en helemaal als je een hele muur met hout bekleed. Het zorgt bovendien voor een luxe tintje in je interieur. In deze woonkamer, ontworpen door Inbetween Architecture, hebben ze een terrazzo tegels gecombineed met strakke witte muren. En er is één grote muur, die helemaal doorloopt naar de eethoek, die bekleed is met houten wandbekleding.

Lees meer: Jaren ’70 woning verbouwd tot een super mooie moderne woning

woonkamer ideeën - Moderne woonkamer met houten wandbekleding

33. Betonlook muren

In een moderne woonkamer kan het soms lastig zijn om die stoere industriële sfeer te creëren. Daarom zijn betonlook muren tegenwoordig erg populair. Dit kan je bijvoorbeeld creeeren met speciale betonstuc of beton cire. Een andere manier is om betonlook verf te gebruiken waarmee de muren geverfd kunnen worden. In dit kleine appartement hebben alle muren die stoere betonlook gekregen, inclusief de woonkamer en de slaapkamer.

Lees meer: Dit kleine appartement bewijst dat betonstuc muren grote impact kunnen hebben!

woonkamer ideeën betonstuc muren - groene bank

34. Zwevende kast

De grooste uitdaging bij de inrichting van een kleine woonkamer, is om ervoor te zorgen dat het ruimtelijk blijft. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Een gouden tips is door zwevende meubelen te gebruiken. In deze kleine woonkamer van een klein appartement van slechts 44m2, hebben ze een grote kast geplaatst. Doordat de kast zwevend aan de muur is opgehangen, blijft het lekker luchtig en ruimtelijk.

Lees meer: Creatief ingericht klein appartement van 44m2

woonkamer ideeën zwevende kast

35. Bank van houten pallets op wielen

In de woonkamer vind je verschillende soorten meubels, maar de bank speelt natuurlijk de hoofdrol. Bij het inrichten van een woonkamer, is de zoektocht naar de perfect bank dan ook één van de leukste activiteiten. Wil je een grote comfortabele loungebank, maar je hebt niet zo’n groot budget? Maak er zelf één! In deze stoere woonkamer, ontworpen door architectenbureau G2 LAB, hebben ze een zelf een grote zelf gemaakte loungebank gemaakt van houten pallets. Er zijn wieltjes onder de bank geplaatst, waardoor je de bank gemakkelijk kunt verplaatsen.

Lees meer: De karakteristieke Griekse woning heeft een stoere industriële makeover gehad!

woonkamer ideeën diy bank houten pallets op wielen

36. Netten als trapbalustrade

Heb je een mooie open desgintrap die gezien mag worden in de woonkamer? Dan is het natuurlijk zonde om die helemaal af te sluiten. Om de mooie witte trap zichtbaar te houden, heeft Architect Daniele Claudio Taddei gekozen voor netten als trapbalustrade in deze moderne woonkamer. Op deze manier blijft het ook lekker ruimtelijk. Twee vliegen in één klap!

Lees meer: Architect Daniele Claudio Taddei heeft dit huis ontworpen voor opa en oma!

woonkamer ideeën netten trapbalustrade

37. Netten als trapbalustrade

Wat ook een geweldig idee is van de Zwitserse architect in deze woonkamer, is om de traditionele tuindeuren te vervangen door harmonica deuren. Het grote voordeel is dat de harmonica deuren volledig open geschoven kunnen worden, waardoor de tuin bij de woonkamer betrokken kan worden als het mooi weer is.

Lees meer: 10x Vouwdeur inspiratie

woonkamer ideeën harmonica deuren tuin

38. Bureau en eettafel in één

In het afgelopen jaar zijn er steeds meer thuiswerkers erbij gekomen. Ook als het hele gedoe met COVID-19 voorbij is, is de verwachting dat veel mensen thuis blijven werken. Hiermee wordt er niet alleen bespaard op kosten voor het kantoor, maar je hoeft nooit meer in de file te staan. Ook het milieu is daar natuurlijk erg blij mee. Om op een fijne manier te kunnen werken aan huis, is het belangrijk om een fijne werkplek te hebben. In deze woonkamer hebben ze gekozen voor de oplossing van de combinatie van een bureau en eettafel in één. architect Andrea Helou van architectenbureau AR Arquitetos kwam op het idee om een mega grote tafel in de woonkamer te plaatsen, die aan één zijde als eettafel wordt gebruikt, terwijl de andere zijde als bureau fungeert. Geweldig!

Lees meer: Licht en modern appartement door architect Andrea Helou

woonkamer ideeën eettafel en bureau in een

39. Bankje achter de bank

Veel mensen plaatsen de bank tegen de muur, maar soms is het een beter idee om de bank centraal in de woonkamer te plaatsen. In deze moderne luxe woonkamer is een grote designbank centraal in de woonkamer geplaatst, waardoor het mogelijk was om een bankje achter de bank te plaatsen. Het bankje wordt als een soort bijzettafel gebruikt, waar verschillende spullen op geplaatst kunnen worden, zoals boeken en een tafellamp.

Lees meer: Modern en luxe appartement met een donker kleurenpalet

woonkamer ideeen moderne luxe woonkamer met bankje achter de bank

40. Opbergmand onder salontafel

Opbergruimte is altijd gewenst, vooral ook in de woonkamer. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een salontafel met opbergruimte. Heb je een salontafel met een open onderkant? Dan kan je extra opbergruimte creëren door er een leuke opbergmand onder te plaatsen. Ideaal voor het opbergen van tijdschriften en de afstandsbediening van de TV. Deze mooie Scandinavische woonkamer laat zien dat dit een heel goed idee is!

Lees meer: Knus herfst interieur uit Zweden

woonkamer ideeën opbergmand onder salontafel

41. Glazen deuren en wanden

In een klein appartement kan het een goed idee zijn om een zo open mogelijke indeling te realiseren. Denk aan een open keuken, maar bijvoorbeeld ook een open slaapkamer. Vind je het idee van een open loft indeling niets? Dan kunnen glazen wanden en glazen deuren uitkomst bieden. In dit kleine appartement van slechts 37m2, hebben ze naast een open keuken ook gekozen voor een transparante slaapkamer. In plaats van een volledige open slaapkamer, zijn de er glazen wanden en deuren geplaatst. Hierdoor voelt heel het appartement een stuk groter aan. Dat geldt zowel voor de woonkamer, de keuken als de slaapkamer.

Lees meer: Een architect heeft dit kleine appartement van 37m2 onder handen genomen!

woonkamer ideeën glazen deuren wanden

42. Op maat gemaakte TV meubel

TV meubels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Kan je er ondanks het aanbod tóch niet het model vinden die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen? Laat dan een TV meubel op maat maken. Naast dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe het eruit ziet, ziet het er ook super strak uit, omdat het volledig op maat wordt gemaakt naar de afmetingen van jouw woonkamer. In deze stoere woonkamer hebben ze een strakke moderne zwevende TV meubel over de gehele breedte van de woonkamer muur laten lopen. Dit hebben ze bovendien gecombineerd met een bijpassende wandkast aan de muur.

Lees meer: In dit stijlvolle appartement vind je een mooie mix van verschillende materialen

woonkamer ideeen tv meubel op maat aan houten wandbekleding

43. Vaste plantenborder

Planten zijn dus altijd een goed idee. En het leuke is dat je ze op heel veel verschillende manieren een plekje kunnen geven in je woonkamer. De meeste mensen kiezen voor plantenpotten in verschillende formaten. In diezelfde woonkamer als boven, hebben de ontwerpers van bureau Egue y Seta gekozen voor een vaste plantenborder in de vloer. Normaal zie je plantenborders in de tuin of voortuin, maar ook voor de woonkamer kan het dus een heel leuk idee zijn.

woonkamer ideeen vaste plantenborder

44. Plantenstandaard

Een ander alternatief voor standaard alleen een plantenpot zijn plantenstandaarden. Een plantenstandaard is een soort opzetstuk waar je de plant op kunt plaatsen. Een podium waarmee je een leuke plant meer in de spotlight kan zetten. Ook heel leuk om het af te wisselen met planten op de vloer en op de kast.

Lees meer: Plantenstandaard

woonkamer ideeen plantenbak van Ferm Living

45. Planten ophangen

En naast dat je planten ergens op plaatst, kan je planten ook heel leuk ophangen. Dat kan middels een haakje aan het plafond, aan een stoere houten balk, aan een kast, aan een wandplank, noem maar op. Er zijn speciale hangplanten te koop, en er zijn ook heel veel verschillende leuke planthangers verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen, maten en kleuren.

Lees meer: Planten ophangen

woonkamer ideeen planten ophangen - gespikkelde plantenpot

46. Mooie vaas

Mooie bloemen doe je meestal in een vaas. Echter een mooi vaas kan ook een hele leuke vorm van decoratie zijn in de woonkamer zonder bloemen erin. Als je geen verse bloemen hebt, betekent dus niet dat je de vaas weer terug in de kast hoeft te doen. Gebruik het als decoratie en zet het op tafel op op de kast. Deze kleine woonkamer laat zien hoe leuk het is om een mooie grote vaas boven op de kast te plaatsen.

Lees meer: Dit kleine appartement van 42m2 uit Stockholm heeft een vraagprijs van €508.205!

woonkamer ideeen mooie vaas decoratie

47. Bijzettafel naast de bank

Een salontafel is een standaard meubelstuk in de woonkamer, maar weet dat het niet altijd hoeft. Is je woonkamer bijvoorbeeld niet zo breed en groot, dan kan je de salontafel ook gewoon weglaten. In plaats daarvan kan je bijvoorbeeld een bijzettafel naast de bank plaatsen. Een bijzettafel neemt veel minder plek in beslag, terwijl je nog steeds de mogelijkheid hebt om er iets op te plaatsen als je op de bank zit.

woonkamer ideeën bijzettafel naast bank

48. Radiatorombouw kast

Een radiator zorgt voor warmte in huis, laten we eerlijk zijn, het is niet een heel mooi ding. Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook designradiatoren die er veel beter uitzien, maar het is vrijwel altijd mooier zonder. Vind je dat jouw radiator ook een doorn in het oog is? Overweeg dan een radiatorombouw. Met een radiatorombouw kan je een radiator netjes verbergen. In deze kleine woonkamer, ontworpen door hebben ze gekozen voor een open radiatorombouw-kast van hout. Naast dat je spullen op de open planken kunt plaatsen, kan je ook heel veel leuke spullen op de radiatorkast plaatsen.

Lees meer: Dit kleine appartement van nog geen 35m2 is super leuk ingericht!

woonkamer ideeen radiatorombouw

49. Radiatorombouw bank

Een ander leuk idee voor een radiatorombouw is een bank. In deze stoere industriële woonkamer, ontworpen door architectenbureau Rimartus, hebben ze de ruimte perfect benut door een de radiator te bekleden met een ombouw, wat tevens ook een bank is. De bank is super luxe en stijlvol afgewerkt met houten planken en op maat gemaakte zitkussens. Een leuke manier om extra zitplekken te creëren in de woonkamer.

Lees meer: Modern, warm, luxe en stoer appartement

woonkamer ideeen radiatorombouw bank

50. Strakke open haard ombouw

Bij een open haard, denken veel mensen ook aan een ouderwetse schouw. Dat hoeft natuurlijk niet altijd het geval zijn. Open haarden kunnen ook super strak en modern zijn. In deze woonkamer van een duurzame woning, hebben de ontwerpers van architectenbureau baukultur/ca gekozen voor een moderne strakke afwerking. Zo hebben ze ook een strakke open haard ombouw gerealiseerd, waar mooie spullen op geplaatst kunnen worden.

Lees meer: Mooie duurzame woning met veel natuurlijk zonlicht

woonkamer ideeen strakke open haard ombouw

51. TV meubel als scheidingswand met slaapkamer

Heb je een woonkamer met daaraan een open slaapkamer, en je bent op zoek naar een manier om die twee ruimtes tóch een beetje van elkaar te scheiden? Daar zijn verschillende manieren voor. Hierboven hebben we laten zien hoe mooi het kan zijn om te kiezen voor glazen wanden en deuren. In deze woonkamer, ontworpen door ST Studio, is er gekozen om een TV meubel te laten maken, die tevens ook gebruikt wordt als scheidingswand. Ook nice, toch?!

Lees meer: Wonen met twee katten is leuk in dit klein appartement van 45m2

woonkamer ideeen tv meubel scheidingswand tussen slaapkamer en woonkamer

52. Flexibel wandsysteem

Dankzij de TV meubel die als scheidingswand is gebruikt tussen de slaapkamer en woonkamer, is de grote muur beschikbaar gekomen om het in te richten met een flexibel wandsysteem. Dichte kasten aan de onderkant zijn gecombineerd met open planken aan de bovenkant. Omdat de bewoners ook iets wilden voor hun katten om mee te spelen, hebben ze de de planken dusdanig geplaatst, zodat de katten het als een klimrek kunnen gebruiken.

woonkamer ideeen flexibel wandsysteem katten

53. Boekenkast als trapbalustrade

Heb je een open rechte trap in de woonkamer? Franse interieurontwerpter en architect Andrea Mosca kwam op het idee om een grote boekenast te bouwen, die tevens wordt gebruikt als trapbalustrade. De mooie houten kast heeft aan de bovenkant de vorm van traptreden, en bestaat uit meerdere open vakken. En ook bovenaan de trap zijn soortgelijke boekenkasten gerealiseerd.

Lees meer: Moderne witte woning met indrukwekkende boekenkasten

woonkamer ideeen boekenkast trapbalustrade

54. Op maat gemaakte vakkenkast

Je hebt natuurlijk geen open rechte trap nodig als je een mooie vakkenkast wilt in de woonkamer. In de knusse zithoek van deze woonkamer, ontworpen door Studio DiDeA, is een op maat gemaakte vakkenkast gemaakt, die zwevend aan het plafond maakt. De kast is eigenlijk een verlengde van de lage TV meubel aan de andere wand, waardoor het een mooi geheel is geworden.

Leer meer: Jong architecten koppel ontwerpen eigen droomappartement

woonkamer ideeen op maat gemaakte vakkenkast

55. Salontafel decoratie

Een salontafel is een functionele meubel wat er handig kan zijn in de eethoek. Tegelijkertijd kan het ook heel leuk gedecoreerd worden. Niet alleen met een plantje of een vaas met bloemen, een salontafel kan je ook heel leuk decoreren met mooie tafelboeken, mooie tijdschriften, keramiek, noem maar op. Zweedse interieurstylist Lotta Agaton laat in haar super stijlvol ingericht appartement zien hoe je dat heel leuk kan doen.

Lees meer: Binnenkijken in het huis van Zweedse interieurstylist Lotta Agaton

woonkamer ideeen salontafel decoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam