Huis inrichting

Sociaal mooi appartement van 130m2


Het Braziliaanse architectenbureau NJ +, onder leiding van hoofdarchitect Nildo José, kreeg de opdracht om dit appartement gelegen in Vila Madalena, São Paulo, te ontwerpen voor een zakenman. Het is een super stoer tweekamerappartement met een totale woonoppervlakte van 130 vierkante meter. Voor dit project was het belangrijk om rekening te houden met de levensstijl van de bewoners, die regelmatig vrienden en familie uitnodigt. De verbouwing resulteerde in een modern, gezellig en comfortabel appartement met een lichte, ruime en open leefruimte, waar iedereen zich op hun gemak kunnen voelen. Benieuwd naar het resultaat? Kom snel binnenkijken!

sociaal mooi appartement 130m2

Kleuren en materialen

Na enkele referenties te hebben gezien, koos de architect voor een interieurontwerp met een vintage sfeer – in jaren ’60 en ’70 stijl. Er zijn bijzondere kleuren en mooie materialen gebruikt. Zo is er voor bijna heel het appartement bijvoorbeeld gekozen voor super leuke groene vloertegels – van de woonkamer tot de slaapkamer en badkamer. Dit hebben ze gecombineerd met de bestaande betonnen structuur van het appartement. Met de toevoeging van verschillende houten elementen, wist de architect meer sfeer en warmte toe te voegen aan het interieur. Denk aan houten plafonds, houten wandbekleding, de mooie houten deuren en de houten jaloezieen.

balkon ideeen appartement

hal houten voordeur

open boekenkast woonkamer

Raamdecoratie

Er zijn veel ramen aanwezig in het appartement die de ruimtes vullen met natuurlijke lichtinval. Dat geldt zowel voor de slaapkamer als de woonkamer, waar de ramen van de vloer tot aan het plafond lopen. Om zo goed mogelijk van de lichtinval te profiteren, maar tegelijkertijd ook de privacy in het appartement te waarborgen, hebben de architecten gekozen voor de combinatie van jaloezieen en inbetween gordijnen.

verzonken bank woonkamer

Het voordeel van jaloezieen is dat het licht heel goed te reguleren is. Je kunt ze volledig open zetten, half open of volledig sluiten om het helemaal donker te maken in huis.

Met de inbetween gordijnen is het mogelijk dat er naar buiten gekeken kan worden, terwijl inkijk in het appartement niet mogelijk is. Door ze te combineren met de houten jaloezieen, ziet het geheel er vooral erg sfeervol uit.

Innovatieve ontwerp oplossingen

Daarnaast koos hij voor stijlvolle meubels om de kamers in het appartement op te in te richten. Het belangrijkste punt was om op zoek te gaan naar innovatieve en onconventionele oplossingen om de omgeving gastvrij te maken en te streven naar elegantie, integratie en welzijn. Degenen die het appartement binnenkomen, komen eerst terecht in een strakke en minimalistische hal, met spotverlichting en een bank van verbrand cement, zodat bezoekers hun schoenen kunnen uitdoen voordat ze het huis binnengaan.

Woonkamer en lounge

De sociale ruimte van het appartement bevat een lounge en een woonkamer met een thuisbioscoop. De woonkamer omvat een concept van dialoog en verbinding om te ontvangen. Er is kleine lounge ingericht met een een compact tweepersoonbank, twee loungestoelen, een ronde salontafel en een mooi koeienhuid vloerkleed. Een ideale plek voor een kopje koffie.

verzonken woonkamer loungebank

De thuisbioscoop ligt op een lager niveau, waardoor het een soort van verzonken woonkamer is geworden. Er is een grote modulaire loungebank geplaatst, tegen de hoger liggende vloer, waaromheen een strakke op maat gemaakte ombouw is gerealiseerd.

Open keuken en eethoek

De keuken is open en bevat meerdere kasten. Naast een smal gedeelte, die aan twee kanten ingericht is met lage kasten en een hoge kastenwand, vind je aan de woonkamer-kant ook een groot schiereiland. Daar tegenaan zijn stoere barkrukken geplaatst, waardoor het een echte keuken is met een sociaal karakter.

Daarbij vind je ook de eethoek, waar een grote ovalen eettafel is geplaatst die plaats biedt voor acht personen.

keuken betonlook werkblad

Taatsdeuren als roomdivider tussen woonkamer en slaapkamer

Het hoogtepunt van het project zijn de taatsdeuren, die de slaapkamer en badkamer van de leefruimte scheidt. Vier strakke houten deuren die je volledig kunt sluiten waardoor je alle privacy hebt in het privé gedeelte van het appartement. Maar je kunt ze dus ook allemaal half open zetten, om meer een ruimtelijk gevoel te creëren.

draaideuren slaapkamer

houten deuren interieur

houten deuren woonkamer

pivotdeuren scheidingswand woonkamer

pivotdeuren woonkamer

Het is een echte suite geworden – een slaapkamer met niet alleen een ensuite badkamer, maar ook een ruime en luxe inloopkast en zelfs een werkplek. Het houten bureau is tussen het bed en de grote kledingkast met transparante schuifdeuren geplaatst, en heeft dus ook de functie van een roomdivider.

Naast het bed zijn de open wastafels geïnstalleerd. Middels witte stalen deuren met veel glas, is de ruime inloopdouche en het toilet te bereiken.

slaapkamer open badkamer

rvs wastafel

badkamer groene tegels

bureau tussen kledingkast bed slaapkamer

houten plafond badkamer

inloopdouche regendouche plafond

kledingkast transparante schuifdeuren

marmeren wastafel houten wand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam