Huis inrichting, Industrieel interieur, Interieur ideeën, Klassiek interieur, Landelijk interieur, Modern interieur, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur

Interieurstijlen


Interieurstijlen

Er zijn verschillende soorten interieurstijlen. En dat is alleen maar leuk, want het zou wat zijn als iedereen hun woning ingericht heeft met dezelfde interieurstijl. Het belangrijkste is dat je moet weten dat er geen lelijke interieurstijlen bestaan. Over smaak valt immers niet te twisten. Natuurlijk zijn bepaalde stijlen populairder dan andere stijlen, maar dit kunnen ook trends zijn. Als een bepaalde interieurstijl op dit moment helemaal hot is, kan het over tien jaar totaal anders. Vandaag gaan we het hebben over zeven populaire interieurstijlen die altijd zullen blijven. We zijn erg benieuwd wat jouw interieurstijl is. Ben jij er al uit? Laat het ons weten!

Industrieel interieur

Industriële interieurs zijn mega populair. Het gaat over het trots tonen van de bouwmaterialen die velen proberen te verbergen. Het gaat over het toevoegen van een rauwe, onafgewerkte look. Het gaat om het selecteren van meubels en accessoires die evenveel over functie als stijl gaan. Dit allemaal om de populaire stoere industriële look te creëren in huis. Het is een interieurstijl die overgewaaid is uit New York, van oude pakhuizen die verbouwd zijn tot loft woningen. Beton, steen en staal zijn materialen die bij deze stijl horen. En tegenwoordig zie je bijvoorbeeld ook multiplex en OSB terugkomen in een industrieel interieur. Het leuke is dat de industriële interieurstijl vaak hand in hand gaat met de vintage stijl. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Bekijk alle stoere ideeën, inspiratie voorbeelden en tips voor het inrichten van jouw industriële interieur.

Industriële interieurstijl

Klassiek interieur

Klassieke interieurs zijn chic en elegant. Je treft het vaak aan in mooie karakteristieke woningen zoals herenhuizen en monumentale panden. Hoge plafonds, sierlijke ornamenten, originele lambrisering zijn klassieke details die je vaak in een klassiek interieur aantreft. Als het gaat om de inrichting met meubels en accessoires, dan kan je denken aan fluwelen stoffen, grote kroonluchters, marmeren accenten en gouden details. Hoewel het niet een de meest populaire interieurstijl is, vooral niet voor mensen onder de 50 jaar, is het absoluut een stijl die zal blijven. Daarom staan klassieke interieur blogs ook absoluut op onze agenda.

Klassieke interieurstijl

Landelijk interieur

Landelijke interieurs hebben een grote fanbase. In landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland en zéker ook in Amerika, vind je de mooiste woningen die ingericht zijn in een landelijke interieurstijl. En ook in Nederland behoort landelijk wonen tot een populaire woonwens. Landelijk wonen heeft heel erg te maken met de natuurlijke omgeving, maar het is ook een hele herkenbare stijl. Het kenmerkt zich met neutrale kleuren zoals wit, grijs en bruintinten. Rustieke sferen worden gecreëerd met houten accenten, maar ook stalen details. Vind jij landelijke intereiurs ook helemaal te gek? Doe leuke ideeën op voor jouw landelijke woning!

Landelijke interieurstijl

Rustiek interieur

Rustieke interieurs lijken heel erg op landelijke interieurs. Sterker nog, een landelijk interieur is niet compleet zonder rustieke details. Het verschil is dat je in een rustiek interieur nóg meer natuurlijke invloeden ziet. Rustieke houten balken aan het plafond, sfeervolle houten vloeren, mooie koeienhuid vloerkleden, noem maar op. Het gaat om het creëren van een knus, gezellig en warm interieur. Daarom mag bijvoorbeeld een open haard of een kachel eigenlijk niet ontbreken in een rustiek interieur. Ben jij al aan het woondromen over jouw gezellige rustieke woonkamer? Bekijk al onze onze rustieke interieur ideeën!

Rustieke interieurstijl

Modern interieur

Een modern interieur kan tweeledig zijn. Dit heeft aan de ene kant te maken met moderne gemakken in een woning. Denk aan een moderne keuken en een moderne badkamer. Daarnaast is het zéker ook een bewezen interieurstijl, die voortdurend in ontwikkeling is. Een modern interieur kenmerkt zich met strakke lijnen. Het kan minimalistisch zijn, maar ook het hoeft absoluut niet. Het gaat om de samenwerking tussen strakke wanden, moderne vloeren en eigentijdse meubels en accessoires. Daarbij worden vaak moderne materialen gebruikt zoals metaal en glas. Ben jij een liefhebber? Lees dan vooral onze moderne interieur tips en neem een kijkje in de mooiste moderne interieurs.

Moderne interieurstijl

Scandinavisch interieur

Scandinavisch is één van de populairste interieurstijl op dit moment. Als je ooit in Denemarken, Zweden of Noorwegen bent geweest, dan weet je dat dit geen toeval is. Scandinaviers hebben gevoel voor stijl. Ze weten altijd de perfecte balans te vinden tussen functie en schoonheid. En soms is dit een kwestie van het toevoegen van enkele kleine details. Een krukje hier, een haakje daar of bijvoorbeeld de manier waarop een bed is opgemaakt. Aan Scandinavisch design kan een prijskaartje hangen, maar met een laag budget kan je ook een heel mooi Scandinavisch interieur creëren. En dan hebben we het niet alleen over IKEA… Lees hier alles over de Scandinavische interieurstijl.

Scandinavische interieurstijl

Vintage interieur

Vintage is eigenlijk een chiquer woord voor oud en gebruikt, maar een vintage interieur is verre van ouderwets. Sterker zelfs, het is een super populaire interieurstijl die altijd zal blijven. Deze stijl kent fanatieke fans over heel de wereld. En in vergelijking tot andere interieurstijlen, gaat spelen de meubels en accessoires een nóg belangrijkere rol. Een mooie vintage kast of bank kan zomaar de blikvanger zijn in een woning. Het is ook een hele veelzijdige stijl, die regelmatig gecombineerd wordt met andere interieurstijlen. Herken jij jezelf als een vintage interieur fan? Bekijk alle leuke vintage interieur blogs.

Vintage interieurstijl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam