Interieur ideeën

Taatsdeuren


Deuren zijn onmisbaar voor een huis. Niet alleen omdat je huis en de verschillende ruimtes af te kunnen sluiten, maar ook omdat deuren grote invloed kunnen hebben op de toegankelijkheid en uitstraling van een interieur. Er zijn zóveel verschillende soorten deuren, die op een andere manier werken, en ook een andere uitstraling hebben. We hebben het hier bijvoorbeeld gehad over schuifdeuren en stoere zwarte stalen deuren met glas die op dit moment erg populair zijn. Het nadeel van trends, is dat je het op een gegeven moment bij iedereen ziet. Wil je origineel zijn? Dan zijn taatsdeuren wellicht iets voor jou!

Taatsdeuren

Scharniersysteem

Taatsdeuren, ook wel pivotdeuren genoemd, zijn deuren die werken op basis van een scharniersysteem. Bij het openen en dichtdoen van een taatsdeur, draait de taatsdeur om een denkbeeldige verticale as. De kwaliteit van de taatscharnier speelt daarom een hele belangrijke rol. Dit heeft te maken met de draairichtingen en ook het gewicht van de deur.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van een taatsdeur is de uitstraling. Het straalt één en al luxe en exclusiviteit uit in je interieur. Je haalt daarmee dus een échte blikvanger in huis. Maar naast de mooie en strakke uitstraling van een taatsdeur, bieden deze deuren ook een aantal andere voordelen. Ten eerste is er super veel mogelijk als het gaat om het ontwerp van een taatsdeur. Zo kan je altijd een taatsdeur ontwerpen van een bepaald soort materiaal en een bepaalde vakkenindeling, zodat het in jouw interieur past. Een ander voordeel is dat een taatsdeur automatisch afsluit, wat je terug kan zien op je energiekosten. En de montage van een taatsdeur is ook heel eenvoudig. Naast de voordelen, hebben taatsdeuren één belangrijk nadeel. Taatsdeuren zijn relatief duur, vooral in vergelijking met een standaard deur. Een taatsdeur van 2000 x 2000 cm kost ongeveer €2000,-. Daar komen dan ook nog montagekosten bij van ongeveer €1500,-. Je bent in totaal dus ongeveer €3500,- kwijt, maar je krijgt er wel iets heel moois en unieks voor terug!

grote taatsdeur tuin

Soorten taatsdeuren

Taatsdeuren heb je net als alle binnendeuren in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Voor elke interieurstijl zijn er passende taatsdeuren verkrijgbaar. Of je nou een strak modern interieur hebt, een industrieel interieur of een klassiek interieur. Je hebt strakke vlakke taatsdeuren, glazen taatsdeuren, stalen taatsdeuren, noem maar op. Daarnaast kan je in principe elke deur in huis vervangen met een taatsdeur. De voordeur, binnendeuren en bijvoorbeeld ook als alternatief van glazen schuifpuien of openslaande deuren naar de tuin.

Hebben we je interesse kunnen wekken om een taatsdeur in huis te nemen? Laat je eerst inspireren door de onderstaande inspiratie voorbeelden!

1. Robuust

In deze luxe woning hebben ze een hele mooie taatsdeur als voordeur genomen. Een grote brede en dikke taatsdeur van hout met een hele robuuste uitstraling. De wanden in de hal zijn met hetzelfde hout als de deur afgewerkt. Prachtig!

Taatsdeuren

2. Strak wit

Taatsdeuren zijn ook erg populair als binnendeur. In dit minimalistische interieur met een strakke witte gietvloer, een wit plafond en witte muren, hebben ze een bijpassende strakke witte taatsdeur zonder deurkruk genomen. Doordat de deur van de vloer helemaal tot aan het plafond loopt, ziet het er nóg strakker uit. En als de deur dicht is, valt het mooi tussen de muren, waardoor het één mooi geheel vormt.

Taatsdeuren

3. Houten voordeur

Ook hier hebben ze gekozen voor een houten taatsdeur als voordeur. Het is weliswaar minder dik en minder robuust als nummer 1, maar het ziet er zéker niet minder luxe uit!

Taatsdeuren

4. Zwart wit

Taatsdeur nummer twee is volledig wit, hieronder hebben ze bewust gekozen voor wat contrast. Het is een grote strakke witte taatsdeur, maar de zijkanten zijn contrasterend zwart, net als de strakke zwarte deurklink. Ook heel mooi!

Taatsdeuren

5. Taatsdeuren naar de tuin

Openslaande deuren en glazen schuifpuien zijn erg populair als deuren naar de tuin. Wil je een keer wat anders? Iets wat luxe en exclusiviteit uitstraalt? Dan zijn taatsdeuren zéker een heel goed idee. Onderstaande taatsdeuren zijn daar het perfecte voorbeeld van. Er is gekozen voor drie taatsdeuren naast elkaar. Het grote voordeel is dat je de deuren samen open zetten, maar ook individueel. Als ze allemaal open staan, worden binnen en buiten perfect geïntegreerd. Het glas zorgt bovendien voor een geweldige lichtinval in de woonkamer.

Taatsdeuren

6. Hal deur

Als je één deur mocht vervangen voor een mooie exclusieve deur, welke deur zou dat dan zijn? De meeste mensen kiezen voor de deur van de hal. Dit kan een deur met glas zijn of een zwarte stalen deur. In onderstaande strakke moderne hal hebben ze gekozen voor een super grote brede witte taatsdeur. Wat een blikvanger!

Taatsdeuren

7. Taatsdeur, harmonica deur én glazen schuifpui

Twijfel je nog tussen een glazen schuifpui, harmonica deur of een taastdeur voor de tuin? Je kunt deze verschillende deuren ook met elkaar combineren! Dit klinkt misschien een beetje raar, maar onderstaande foto laat zien dat het juist heel stoer is!

Taatsdeuren

8. Balkondeur

Een taatsdeur is dus een heel goed alternatief van een glazen schuifpui of openslaande deuren naar de tuin, maar als balkondeur. Voor onderstaand balkon hebben ze gekozen voor één grote brede glazen taatsdeur met stijlvolle houten kozijnen.

Taatsdeuren

9. Boogdeur

Taatsdeuren hoeven niet altijd super strak te zijn. Sterker zelfs, je hebt ook heel mooie sierlijke taatsdeuren. Voor een karakteristieke woning hebben ze gekozen voor een schitterende boogdeur met een dun stalen profiel en heel veel glas.

Taatsdeuren

10. Stalen taatsdeur met glas

Omdat zwarte stalen deuren met glas tóch de trend zijn op dit moment, zijn stalen taatsdeuren met glas veruit het populairst. Onderstaand ontwerp laat zien dat het een hele goede keuze is. Ze hebben zelfs twee deurklinken aan de deur gemonteerd, zodat je het echt twee kanten op kunt draaien.

Taatsdeuren

11. Hout en beton

Hout en beton is een hele populaire combinatie in de wereld van interieur & design. De betonnen muren, betonnen vloer en betonnen plafond zijn erg stoer en industrieel. De prachtige warme eikenhouten taatsdeuren geven het interieur dé perfecte balans.

taatsdeur hout en beton

12. Klein

Taatsdeuren zijn een mooie oplossing voor grote deuropeningen, maar ook kleine taatsdeuren kunnen erg mooi zijn. Onderstaande zwarte stalen taatsdeur met glas is weliswaar niet heel breed, maar mede dankzij de hoogte, heeft het wel een grootse uitstraling.

taatsdeur klein

13. Ribbels

Hoe tof is deze taatsdeur! Het is super strak en modern, maar de matglazen ribbels geven de deur ook een zachte uitstraling. De deur is stoer afgewerkt met een langwerpige zwarte stalen deurgreep en bijpassende scharnieren.

taatsdeur ribbels

14. Spiegel

We hebben hierboven al heel veel verschillende soorten taatsdeuren laten zien. Er is dus heel veel mogelijk. Maar wist je dat je zelfs een spiegel taatsdeur kan laten maken? Hieronder zie je het perfecte voorbeeld!

taatsdeur spiegel

15. Klassiek

Taatsdeuren kom je het vaakst tegen in strakke moderne interieurs of stoere industriële interieurs, maar een taatsdeur kan ook heel mooi zijn in een karakteristiek en klassiek interieur. De grote taatsdeur past super mooi bij de chique Hongaarse punt houten vloer, de sierlijsten aan de muren en het karakteristieke plafond. Love it!

klassieke taatsdeur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam