Interieur ideeën

Taatsdeuren


Deuren zijn onmisbaar voor een huis. Niet alleen omdat je huis en de verschillende ruimtes af te kunnen sluiten, maar ook omdat deuren grote invloed kunnen hebben op de toegankelijkheid en uitstraling van een interieur. Er zijn zóveel verschillende soorten deuren, die op een andere manier werken, en ook een andere uitstraling hebben. We hebben het hier bijvoorbeeld gehad over schuifdeuren, die op dit moment erg populair zijn. Vandaag willen we het hebben over taatsdeuren!

Taatsdeuren

Scharniersysteem

Taatsdeuren, ook wel pivotdeuren genoemd, zijn deuren die werken op basis vn een scharniersysteem. Bij het openen en dichtdoen van een taatsdeur, draait de taatsdeur om een denkbeeldige verticale as. De kwaliteit van de taatscharnier speelt daarom een hele belangrijke rol. Dit heeft te maken met de draairichtingen en ook het gewicht van de deur.

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Voordelen en nadelen

Naast de mooie uitstraling van een taatsdeur, bieden ze ook een aantal voordelen. Zo heb je voor een taatsdeur geen zwarte stijlen nodig om de deur af te hangen. Daarnaast kan een taatsdeur vanzelf in gesloten positie dichtvallen. Dit is vooral een groot voordeel als je kinderen in huis hebt.

Naast de voordelen, hebben taatsdeuren twee belangrijke nadelen. Een nadeel van taatsdeuren is dat je te maken hebt met tocht, dat lastig is af te dichten. Natuurlijk zijn hier oplossingen voor te verzinnen. Bespreek dit daarom goed met de leverancier van de deur. Een ander nadeel is dat het een stuk duurder is dan een ‘normale’ deur. Maar je krijgt er wel iets heel moois en unieks voor terug!

Soorten taatsdeuren

Taatsdeuren heb je net als alle binnendeuren in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Voor elke interieurstijl zijn er passende taatsdeuren verkrijgbaar. Of je nou een strak modern interieur hebt, een industrieel interieur of een klassiek interieur. Je hebt strakke vlakke taatsdeuren, glazen taatsdeuren, stalen taatsdeuren, noem maar op.

Daarnaast kan je in principe elke deur in huis vervangen met een taatsdeur. De voordeur, binnendeuren en bijvoorbeeld ook als alternatief van glazen schuifpuien of openslaande deuren naar de tuin.

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Taatsdeuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam