Interieur ideeën, Tuininspiratie

10x Vouwdeur inspiratie


Wij hebben een fascinatie voor mooie deuren. Voordeuren, tuindeuren, binnendeuren… Alle soorten deuren kunnen heel veel doen in een inrichting. Het functionele aspect is erg belangrijk voor een deur. Het openen en dichtdoen van een deur is de basis, maar daarnaast kan je bijvoorbeeld ook denken aan dat de deur niet teveel ruimte in beslag neemt, of dat het wel of geen licht moet doorlaten. En het oog wilt natuurlijk ook wat. Het zou daarom mooi meegenomen zijn als een deur ook ook nog eens mooi uitziet, en past bij de rest van je interieur. Deuren heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste vouwdeuren!

Vouwdeur inspiratie

Harmonicadeuren

Vouwdeuren zijn deuren, die werken op basis van een vouwsysteem. De deur kan je dus als het ware open en dicht vouwen, zoals je dat ook doet bij een ouderwetse hand harmonica. Vandaar dat de vouwdeuren ook wel harmonicadeuren worden genoemd. En deze deuren worden ook wel vouwwanden of schuifwanden genoemd.

Vouwdeuren naar de tuin

Er zijn heel veel mogelijkheden als het gaat om harmonicadeuren. Zo zijn er harmonica deuren, die je als tuindeuren kunt gebruiken. Een heel stoer alternatief voor bijvoorbeeld glazen schuifpuien en openslaande deuren naar de tuin. Het grote voordeel van harmonicadeuren, is dat je het vaak over de gehele breedte kunt openen. Hierdoor kan je de buitenruimte, zoals een tuin of een balkon, meer betrekken bij je woning. Heerlijk om de buitenruimte als verlengde te gebruiken van je woonkamer of keuken.

Vouwdeur inspiratie tuin

Vouwdeur inspiratie tuin

Vouwdeur inspiratie tuin

Vouwdeur inspiratie tuin

Vouwdeur inspiratie tuin

Vouwdeuren binnen in huis

Vouwdeuren kunnen ook heel goed gebruikt worden als binnendeuren in huis. Als deze in huis worden gebruikt, worden veelal glazen vouwdeuren gebruikt, bijvoorbeeld in combinatie met stoere stalen frames, als een vouwwand of een schuifwand. Het grote voordeel van deze glazen vouwdeuren, is dat je een ruimte flexibel kunt inrichten. Als je bijvoorbeeld een grote ruimte hebt met de keuken en de woonkamer, dan zou je daartussen een glazen harmonicadeur kunnen plaatsen. Op die manier kan je de keuken volledig afbakenen van de woonkamer, maar met hetzelfde gemak kan je het ook weer bij de woonkamer betrekken. Dit is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens super mooi en stoer uit.

vouwdeur inspiratie roomdivider

vouwdeur inspiratie roomdivider

vouwdeur inspiratie roomdivider

vouwdeur inspiratie roomdivider

vouwdeur inspiratie roomdivider

vouwdeur inspiratie roomdivider

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam