Browsing Category

Vintage interieur

Een vintage interieur kenmerkt zich met oude gebruikte meubels en accessoires. Het is ook een stijl die je heel goed kunt combineren met andere stijlen. Wij laten hier met leuke inspiratie voorbeelden en originele ideeën zien hoe je dat het beste kunt doen!


Een vintage interieur combineert verschillende materialen en stijlen, die toch een aantal belangrijke eigenschappen met elkaar gemeen hebben. Een vintage interieur zit lekker aards in elkaar, heeft een ruw randje en mag best wat stoer overkomen. Het geaarde gevoel van een interieur op basis van vintage zorgt ervoor dat er karakter in bijvoorbeeld de vloer, de meubels en de accessoires zit. Probeer dit door te trekken in de wanden en de decoratie die je daar gebruik. Natuurlijke materialen doen het over het algemeen goed binnen een vintage interieur, vooral wanneer ze de uitstraling hebben van een mooie ruwe diamant.

Vintage materialen binnen het interieur

Benieuwd welke materialen het goed doen wanneer je een vintage interieur wilt samenstellen? Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van leer, een materiaal dat hier bij uitstek voor geschikt is. Andere goede keuzes zijn bijvoorbeeld glas en metaal, naast hout, karton en cement. Je kunt uitstekend gebruik maken van een houten vloer of een gietvloer, afhankelijk van welke meubels je plaats en of je een natuurlijke uitstraling van je vintage interieur wenst. Een vintage interieur biedt rust, zonder ‘saai’ te worden door gebruik te maken van de stoere materialen die er beschikbaar zijn.

Vintage en industrieel combineren

Een vintage interieur overlapt gedeeltelijk met het industriële interieur, het is goed mogelijk om gebruik te maken van industriële elementen of kleuren en materialen te ‘lenen’. Van de beide interieurs gaat een wat ruwe en rauwe sfeer uit, iets dat bijdraagt aan het karakter van een ruimte. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk (ogende) materialen en kies daarbij voor het ruwe randje zoals we dat kennen vanuit de industrie. Op die manier ontstaat er een prachtig vintage interieur dat warmte en karakter biedt, twee belangrijke elementen die van een dergelijke inrichting uit dienen te gaan.

Je kunt hier alle interieur ideeën en wooninspiratie voor huis inrichting specificeren in ruimte en stijl.

Zoek op ruimte:
Badkamer inspiratie, Keuken inspiratie, Kinderkamer inspiratie, Slaapkamer inspiratie, Tuininspiratie, Voortuin ideeën, Woonkamer inspiratie

Zoek op stijl:
Industrieel interieur, Klassiek interieur, Landelijk interieur, Modern interieur, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur, Vintgae interieur