Huis inrichting, Modern interieur

Historische elementen gecombineerd met een modern minimalistisch interieur


historische elementen gecombineerd met een modern minimalistisch interieur

We gaan vandaag binnenkijken in een heel mooi appartement uit Madrid, die we gevonden hebben in de portfolio van architect Leticia Saá. Het appartement, gelegen op de bovenste verdieping van een oud pand uit 1900, was 35 jaar leeg geweest voordat het werd gerenoveerd. Het is een vrij ruim appartement met een woonoppervlakte van ongeveer 130 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De architect heeft veel historische elementen in tact gehouden, zoals de bakstenen muren en de houten balken en pilaren, die perfect geweven zijn in het nieuwe moderne minimalistische interieurontwerp.

Open indeling

De eigenaren, een jong stel, woonden eerder in een klein en rommelig appartement, dus wilden ze graag dat hun nieuwe huis groot en ruim aanvoelde. Daarom is er gekozen voor open indeling, waarbij de badkamers de enige volledig privéruimtes zijn.

Sociale ruimtes zoals de woonkamer, keuken en kantoor aan huis bevinden zich op de ene helft in het appartement, terwijl de slaapkamers en badkamers zich aan de andere kant bevinden. De twee zijden zijn verbonden door een gang die zich om het trappenhuis en de centrale binnenplaats van het gebouw is gewikkeld.

bakstenen muur lichte woonkamer

ronde houten salontafel

Om de uitstraling van het interieur, dat een minimalistische inrichting heeft gekregen, te verzachten, probeerde de architect een aantal hele leuke en originele ideeën uit.

Oude bakstenen muren, houten balken en pilaren zijn bewaard gebleven, evenals een bakstenen open haard. Omliggende oppervlakken zijn opgefrist met strak gestuukte en wit geverfde muren.

Om een ​​ruimte te creëren die rust en sereniteit uitstraalt in de drukte van de stad, wilden we een minimalistische maar warme decoratieve en inrichtingsstijl gebruiken. De architectuur van de jaren 1900 had een zeer sterke impact in het historische stadscentrum, dus we wilden de bouwtechnieken van die periode terugwinnen en ze in sommige delen van het huis onthullen.

Betonnen vloer

Om het gevoel te vergroten dat het appartement één grote, doorlopende ruimte is, is er gekozen voor een betonnen vloeren in het hele interieur. De woonkamer vormt de enige uitzondering, waar in plaats daarvan brede eikenhouten vloerdelen zijn geplaatst. De verandering van vloer hier is bedoeld om een ​​verandering in de sfeer van de ruimte aan te geven.

Ik wilde een gezellige en natuurlijke omgeving creëren en de woonkamer anders maken dan de rest van het appartement.

strakke witte muren smalle hal

De inkomhal is gebruikt als overgangsruimte tussen binnen en buiten. Een reeks kamerplanten zit in een hoek en een klein raampje aan de binnenkant is onderbroken in een muur om het gevoel van een terras of een straat te creëren.

De wastafel van de badkamer is buiten de deur geplaatst, bedoeld als visuele barrière tussen de gastenverblijven en de rest van de woning. Het is hier ook geplaatst vanwege het mooie natuurlijke licht dat door het raam valt.

betonvloer lichte badkamer

open badkamer slaapkamer betonvloer

open badkamer slaapkamer

Triplex keukenkasten

In de keuken, die zich tussen de hal en de woonkamer bevindt, heeft Saá de sobere esthetiek voortgezet. De ruimte is voorzien van greeploze triplexkasten, een roestvrijstalen achterwand en een ontbijteiland met een witstalen frame. Direct boven hangt een kartonnen lamp van Nederlands ontwerpbureau Studio Waarmakers.

We beschouwen [de keuken] als een geïntegreerd element in het huis. Daarom heeft het eiland deze lichte uitstraling en verschijnt er alleen een inductiekookplaat op de toonbank.

Een mezzanine dat gebruikt wordt als extra logeerkamer of leeshoek zit boven de keuken en is toegankelijk via een trapladder. Een thuiskantoor en bijkeuken bevinden zich ook tegenover de keuken.

triplex keukenkasten

open keuken tiriplex kasten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam