Interieur ideeën, Rustiek interieur, Slaapkamer inspiratie, Woonkamer inspiratie

Olijfgroene muur


Wil jij olijfgroene muren in huis, of overweeg jij een mooie olijfgroene accentmuur? Op deze pagina geven we muurverf tips van verschillende merken, en laten we mooie inspiratie voorbeelden zien – Van woonkamers tot slaapkamers, waar gekozen is voor een olijfgroene muurkleur.

olijfgroene muur woonkamer

De kleur groen is rustgevend en ontspannend. Het staat voor vitaliteit en energie en symboliseert hoop en een nieuw leven. Olijfgroene muren in een ruimte kan de positieve perceptie beïnvloeden. Wil je lekker ontspannen of juist een rustige sfeer creëren in huis, bijvoorbeeld omdat je een hele drukke baan hebt, dan is olijfgroen dus een uitstekende keus.

Naast de psychologische werking van de kleur olijfgroen, is het natuurlijk ook gewoon een hele mooie kleur. Een natuurlijke kleur die geweldig staat in een klassiek chic interieur, maar ook heel mooi is in een modern strak interieur.

In de verfwinkel of bouwmarkt, is het vaak erg lastig om een muurverf tint uit te kiezen, en om te bepalen of het mooi staat in een bepaalde ruimte in jouw huis. Daarom is het aan te raden om meerdere stalen uit te proberen, en deze ook daadwerkelijk aan te brengen aan een muur in de betreffende ruimte. Op die manier kan je zien wat het effect is op verschillende tijdstippen van de dag.

En om je een beter beeld te geven van hoe olijfgroene muurverf van verschillende merken eruit ziet in een bepaalde ruimte, hebben we een aantal inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet. Op die manier heb je een goed beeld hoe het eruit ziet, en wat jij mooi vindt.

Leestip: 7 Vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen bij het kiezen van de juiste muurkleur

Olijfgroene tinten

Olijfgroen wordt vaak omschreven als een geelgroene tint, maar eigenlijk zijn er heel veel verschillende olijfgroene tinten. Het officiële RAL olijfgroen bijvoorbeeld is RAL 6003 Olijfgroen, die een erg groene tint is. Maar olijfgroen kan ook bruine invloeden hebben, en wordt daardoor zelfs olijfbruin genoemd. Dat heb je ook nog Olijf drab, die veel gebruikt wordt als camouflagekleur in militaire uniformen en werd vooral geassocieerd met Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Drab is eigenlijk een kleurnaam uit de jaren 1500, die verwijst naar een doffe lichtbruine kleur zoals die van ongeverfde, zelfgesponnen wol. Kortom, olijfgroen is een echte groene tint, maar kan ook richting geel of bruin gaan.

Tips

  • Voor een sfeervolle maar toch verfijnde kamer schilder je de muren olijfgroen en combineer je ze met traditioneel houten meubilair;
  • Gebruik olijfgroen in ruimtes voor verjonging, zoals slaapkamers of badkamers;
  • Combineer met complementaire tinten rood en geel om de energie van olijfgroen te benadrukken. Combineer hem met neutrale kleuren zoals wit, zwart en beige voor een meer natuurlijke look.
  • Verwerk olijfgroene planten in elke kamer voor een vleugje natuur, die angst verlicht.
  • Olijfgroen kan als een neutrale kleur dienen. Verf kasten, kisten of meubels olijfgroen in plaats van een meer traditioneel zwart of grijs.

LeestipGebruik een kleurencirkel om de kleuren voor je interieur te kiezen!

olijfgroene muur eethoek

Olijfgroene muurverf van Farrow & Ball

Als je een olijfgroene muur wilt, dan heb je genoeg keuze als het gaat om muurverf. ÉÉn van onze favoriete verfmerken is Farrow & Ball. Het verf van Farrow & Ball staat bekend om de buitengewone manier waarop hun diepe en rijk gepigmenteerde kleuren de hele dag op licht reageren en muren tot leven brengen. Zij hebben verschillende groene muurverf, waarvan twee olijfgroen, namelijk Olive en Bancha.

Olive No.13

Olive No.13 is een zeer aards groen dat oorspronkelijk in lambrisering werd gebruikt. Het is het meest geschikt voor donkere ruimtes, waar de rijkdom van deze kleur echt tot zijn recht komt. Om deze reden ziet deze olijfgroene verf er het meest thuis uit in combinatie met een traditionele neutrale kleur zoals gebroken wit of oud wit. Klik hier voor meer informatie.

olijfgroene muur farrow ball olive no 13

Bancha No.298

Bancha No.298 is perfect voor degenen die sterkere kleuren in huis willen omarmen. De sobere olijfgroene tint creëert kamers die kalm en sereen aanvoelen – vooral in combinatie met zachte roze en bruine tinten. Vernoemd naar Japanse theebladeren, geeft Bancha, net als een kopje groene thee, een gevoel van veiligheid.

olijfgroene muur farrow ball bancha no 298

Olijfgroene muurverf van Little Green

Een ander verfmerk waar we erg enthousiast over zijn is Little Green, een Britse verffabrikant, die staat voor een maatschappelijk verantwoorde productie van hoge kwaliteit verf en behang. Wil je een echte klassieke olijfgroen met gele invloeden, kies dan voor Jewel Beetle, vernoemd naar de jurk in de portret door John Singer Sargent, van de beroemde Shakespeare actrice Ellen Terry, met goud en versierd met duizend iriserende vleugels van de groene juweelkever.

olijfgroene muur little green jewel beetle keuken

De mooie olijfgroene muurverf Jewel Beetle van Little Green in een hele chique keuken.

Een hele andere olijfgroen van Little green is Invisible green, die erg populair is geworden dankzij de landschapsarchitect Humphry Repton, die de tint adviseerde voor omheiningen en hekken om ze te laten opgaan in de achtergrondvegetatie.

olijfgroene muur little green invisible green

In deze chique woonkamer hebben ze de prachtige lambrisering geverfd met de olijfgroene muurverf Invisible Green van Little green, gecombineerd met een lichtere groene muurverf aan de bovenkant van de muur – een geweldige combinatie!

Hier is zowel de muur als de lambrisering geverfd met de mooie Olive Colour van little Greene.

Hier is zowel de muur als de lambrisering geverfd met de mooie Olive Colour van little Greene – dé populairste olijfgroene muurverf van het merk.

Olijfgroene muurverf van Pure & original

Pure & Original is in 2006 opgericht door Erwin Floor, die heel lang op zoek waren naar een bepaalde muurverf, geïnspireerd door Vlaamse, landelijke woningen. Omdat het in Nederland niet verkrijgbaar was, kwamen ze uiteindelijk bij een fabriek in België. Het merk staat vooral bekend om de Fresco kalkverf, Classico krijtverf en de Marrakech Walls, maar bieden daarnaast nog veel meer mooie verfproducten.

Olive Drab is een prachtige een olijfgroene verfkleur van Pure & Original, gekenmerkt door een warme, vrolijke en botanische look.

olijfgroene muur pure original olive drab

De zolderkamer in een landelijke woning in Zwaag, waar Olive Drab gecombineerd is met Wet Sand. Fotografie door Denise Keus voor Wonen Landelijke Stijl.

Pure & Original heeft ook een lichtere en gelere olijfgroene muurverf, genaamd Fresh Olive.

olijfgroene muur pure original fresh olive

Olijfgroene muurverf van Flexa

Vroeger had Flexa verschillende mooie olijfgroene muurverf tinten in de Flexa Creations collectie, zoals Olive Tree en Sturdy Leaf. Als je goed zoekt, dan kan je deze tinten nog in sommige webshops vinden. Hoewel deze tinten niet meer behoren tot de Flexa Creations collectie, zijn er wel een aantal olijfgroene tinten uit de mengkleur collectie die wij erg mooi vinden, zoals 100% Laurier en 100% Salie.

100% Laurier is een tijdloze olijfgroene tint van Flexa, hier te zien in een mooie slaapkamer.

100% Laurier is een tijdloze olijfgroene tint van Flexa, hier te zien in een mooie slaapkamer.

De olijfgroene muur, geverfd met de mengverf 100% Salie van Flexa, geeft deze kinderkamer een hele stoere look!

De olijfgroene muur, geverfd met de mengverf 100% Salie van Flexa, geeft deze kinderkamer een hele stoere look!

Olijfgroene muurverf van Histor

En dan hebben we natuurlijk ook Histor, die als een van de bekendste verfmerken niet in dit lijstje mag ontbreken. Want ook Histor heeft uiteraard hele mooie olijfgroene tinten. Sterker zelfs, de keuze is reuze met Histor. Ze hebben tientallen olijfgroene tinten – van geelgroen tot bruingroen en vergrijsd groen. Als je op bijvoorbeeld op ‘Olive’ zoekt, dan heb je ONLY OLIVE, RUSSIAN OLIVE, OLIVE WOOD, OLIVE SPRIG, OLIVE TINT, OLIVE ORCHARD en OLIVE IT.

olijgroene muur histor olive sprig

Histor Olive Sprig

olijfgroene muur histor olive orchard

Histor Olive Orchard

Olijfgroene muurverf van New Walls

New Walls is een merk van A.S. Création, een leidende behangfabrikant in West-Europa. Maar naast behang, hebben zij dus ook hele mooie muurverven verkrijgbaar, waaronder ook hele mooie olijfgroene tinten.

Deze mooie vintage stijl slaapkamer combineert houten kasten, een vintage cane webbing bed met een prachtige olijfgroene muur, geverfd met de New Walls muurverf Persuasive Olive Green.

Deze mooie vintage stijl slaapkamer combineert houten kasten, een vintage cane webbing bed met een prachtige olijfgroene muur, geverfd met de New Walls muurverf Persuasive Olive Green.

new walls relaxing olive green

De olijfgroene muur, geverfd met Relaxing Olive Green muurverf, combineert prachtig met de houten wandbekleding, en aardetinten van de bank, salontafel en het grote vloerkleed.

Deze kinderkamer laat zien dat een olijfgroene muur ook super mooi kan zijn, vooral in combinatie met de witte lambrisering en houten vloer. De gebruikte muurverf is Aardolijfgroen van New Walls.

Deze kinderkamer laat zien dat een olijfgroene muur ook super mooi kan zijn, vooral in combinatie met de witte lambrisering en houten vloer. De gebruikte muurverf is Aardolijfgroen van New Walls.

Vragen?
Hopelijk heb je jouw ideale olijfgroene muurverf kunnen vinden voor jouw interieur. Heb je verder nog vragen? Laat hieronder een reactie achter, of neem contact met ons op via het contactformulier.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam