Huis inrichting, Landelijk interieur

Fris zomers appartement in Italië


De zomer is officieel van start gegaan op 21 juni. Hoogtijd om binnen te kijken in een mooi appartement met een fris en zomers interieur. Daarom nemen we jullie mee naar Camogli, een oud vissersdorpje gelegen vlakbij de bekende vakantiebestemming Genova. Het is een klein karakteristiek appartementje aan de rand van het historisch centrum, waar je een prachtig groots uitzicht hebt over de zee. Het doet een beetje denken aan een heerlijk strandhuisje. Door alleen de foto’s bekijken, krijg je meteen al hét ultieme zomerse vakantiegevoel!

Fris zomers appartement in Italië

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping van een groter complex. Het was in een vervallen staat, maar met behulp van interieur- en architectenbureau Gosplan is het een klein droompaleisje geworden.

Fris zomers appartement in Italië

Nieuwe indeling

De Italiaanse ontwerpers hebben een nieuwe indeling gemaakt, met een nieuwe grotere leefruimte, die voorzien is van twee ramen naar de horizon. Achter de grijze muur zijn twee slaapkamers ingericht, die afgesloten zijn met twee originele hergebruikte deuren. Aan de andere kant van de woonkamer vind je een grote op maat gemaakte L-vormige kast, die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt: een garderobe voor de gasten, een toilet, een boekenkast, een voorraadkast, een koelkast. De keuken bevindt zich in dezelfde leefruimte, bestaande uit zowel lage kasten als wandkasten. Deze zijn geplaatst tegen de grote muur, die volledig bewerkt is met super lichtgrijze betonstuc.

Maatwerk oplossingen

Alle kasten zijn volledig op maat gemaakt door een lokale timmerman, voor een strakke afwerking en het benutten van alle centimeters in het appartement. Alles is ook uitgevoerd in dezelfde mooie stijl met wit geschilderde verticale smalle houten planken. Deze geven het interieur een firsse zomerse en beetje een landelijke vakantiesfeer. Vooral in combinatie met de lichte houten vloer en het originele wit geschilderde plafond met de karakteristieke houten balken.

Zomerse meubels

Ook de uitgekozen meubels en accessoires passen mooi bij het frisse zomerse plaatje. De super leuke bank bijvoorbeeld met het babyblauw en wit gestreepte patroon. De babyblauwe stoel, het krukje, de houten eettafel en de bijbehorende eetkamerstoelen passen er ook allemaal heel mooi bij.

Fris zomers appartement in Italië

Fris zomers appartement in Italië

Fris zomers appartement in Italië

Fris zomers appartement in Italië

Fris zomers appartement in Italië

Bron: Gosplan.it | Fotografie Anna Positano

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam