Interieur ideeën, Planten, Woonaccessoires

Plantenstandaard


Plantenstandaard

Dat planten in huis altijd een goed idee zijn, weten we inmiddels allemaal. Naast dat planten er decoratief leuk uitzien in elke ruimte, zorgen ze ook voor een goede luchtcirculatie in huis. Maar met planten heb je ook met andere dingen te maken dan alleen de plant zelf. Zo heb je ook altijd een leuke pot nodig. Terracotta potten doen het bijvoorbeeld altijd goed en hebben een tijdloos ontwerp. En hier hebben we ook laten zien dat het een leuk idee is om planten op te hangen met een planthanger.

Je kunt planten ook op een leuke plantenstandaard plaatsen. Een plantenstandaard is een standaard waar je een plant in of op plaatst, vaak inclusief plantenpot. Je zou het kunnen vergelijken met een plant, die je op een tafel, kast, bijzettafel of krukje plaatst. Het is dus een soort voetstuk voor een plant. Het verschil is dat een plantenstandaard ook daadwerkelijk bedoeld is om er een plant op te plaatsen, zodat de plant nog meer wordt belicht in een ruimte. Naast verschillende leuke en mooie inspiratie voorbeelden, hebben we ook de leukste plantenstandaarden voor je op een rijtje gezet, die je direct kunt kopen!

Plantenstandaard kopen

Plantenstandaarden heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je hebt hoge varianten, lage varianten, brede varianten waar je meerdere planten in kunt plaatsen, noem maar op. Je kunt een plantenstandaard bovendien zowel individueel op een plek zetten, maar het is ook leuk om meerdere, en verschillende plantenstandaarden bij elkaar te zetten. Verschillende soorten en verschillende materialen, of dezelfde plantenstandaard in verschillende hoogtes. Een plantenstandaard zou je zowel op een kast of op de vloer kunnen plaatsen. Dit is echter afhankelijk hoe hoog de standaard is.

1. Elho Loft Urban Frame

Dit is de Elho Loft Urban Frame plantenstandaard. Het is een hele eenvoudige plantenstandaard met een stalen geometrische frame. Omdat het roestbestendig is, kan je het zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op het balkon gebruiken. Elho Loft Urban Frame is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren voor €20,09.

plantenstandaard elho loft urban frame

2. Ferm Living plant box

Deze plantenstandaard behoort absoluut tot de leukste plantenstandaarden ooit! Het is de Ferm Living plant box. Het ontwerp kenmerkt zich met een brede plantenbak van 60 centimeter breed, die ondersteund wordt door een onderstel. In totaal heeft deze plantenstandaard een hoogte van 65 centimeter. Lekker hoog dus! Omdat het een bak is, kan je er direct in planten. Maar je kunt er ook een plantenpot of meerdere kleine potjes in plaatsen. Je zou het zelfs voor andere spullen kunnen gebruiken, zoals boeken of platen. De Ferm Living plant box is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren voor €199,-.

plantenstandaard ferm living plant box

3. &k amsterdam Ginkgo plantenstandaard

Dit is de plantenstandaard &k amsterdam Ginkgo, een hele chique gouden plantenstandaard van 55,5 centimeter hoog. Je kunt de plant op het mooie blad op plaatsen, ondersteund door een dikke gouden steel. De ronde voet aan de onderkant zorgt ervoor dat de plant stevig blijft staan. Op zoek naar een mooie gouden botanische platnenstandaard? Het is hier verkrijgbaar voor €159,95.

plantenstandaard goud amsterdam ginkgo

4. Menu Wire Base Standaard plantenstandaard

Tijdens een bezoek aan Los Angeles raakten de Deense ontwerpers Kasper Rønn en Jonas Bjerre-Poulsen (aka Norm.Architects) geïnspireerd door een Japanse tuin met staande en hangende bloemen en flikkerend licht. Met hun Wire-serie kunnen vergelijkbare effecten worden gecreëerd met de drie verschillende hoogtes plantentenstandaarden van gepoedercoat staal. Je kunt het dus zowel binnen als buiten gebruiken, vanwege het weerbestendige materiaal. Het is hier verkrijgbaar in verschillende hoogtes vanaf €34,95.

Menu Wire Base Standaard plantenstandaard

5. Urban Nature Culture plantenstandaard

Hoe leuk zijn deze plantenstandaarden van het Amsterdamse Urban Nature Culture. Je kunt een plant inclusief een pot in de plantenstandaard plaatsen. Het is dus een soort vaas voor een plant. Door het transparante ontwerp met de gouden lijnen, blijft de plantenpot ook gewoon zichtbaar. Iets voor jouw interieur? Klik hier om het te kopen voor €59,-.

Urban Nature Culture plantenstandaard

6. Mica Winny plantenstandaard

Het merk Mica heeft een serie, genaamd Winny, waar verschillende leuke tafels, hangers en standaarden in zitten, die je kunt gebruiken voor planten in huis en tuin. Deze doen een beetje denken aan de Plant Box van Ferm Living, maar zien er ook heel anders uit. De bak is minder hoog en het heeft ook een transparante karakter, waardoor de potten altijd zichtbaar blijven. Ze zijn hier verkrijgbaar per set!

Mica Winny plantenstandaard

7. Rebellenclub plantenstandaards

Met de Rebellenclub plantenstandaards serie kan je de perfecte urban jungle hoekje creëren in jouw interieur. De set bestaat uit vier leuke smalle plantenstandaards in vier verschillende hoogtes. De ontwerpen zijn verder exact hetzelfde, gekenmerkt door een zwarte metalen geometrisch onderstel met aan de bovenkant een rond blad. Hier verkrijgbaar voor slechts €59,95!

plantenstandaards rebellenclub

8. Ferm Living plantenstandaard

Naast de Plant Box heeft Ferm Living ook een echte plantenstandaard. Een minimalistische plantenstandaard met drie slanke poten en een hoogte van 65 centimeter. Je kunt het heel leuk combineren met de leuke Hexagon potten van Ferm Living, maar je kunt ook andere potten gebruiken. De Ferm Living plantenstandaard is hier verkrijgbaar voor €35,-.

ferm living plantenstandaard

9. Casa Vivante plantenstandaard

Dit is de Casa Vivante Nanne plantenstandaard, bestaande uit een stalen onderstel en een rond marmeren blad. Het is ontworpen als een plantenstandaard, maar het is stevig genoeg om er ook op te zitten. Het is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

Casa Vivante plantenstandaard

10. Davidi Aare plantenstandaard

Dit is de stoere Aare plantenstandaard van het meubelmerk Davidi Design. Het is een stoere robuuste plantenstandaard, bestaande uit een industirlee zwarte stalen frame met een dik grijs houten blad. Omdat het een grijs blad is, lijkt het heel erg op een betonnen blad. Deze plantenstandaard is hier verkrijgbaar in een small en large formaat.

Davidi Aare plantenstandaard

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam