Huis inrichting, Modern interieur

Artur Lamas – Modern minimalistisch appartement van 65m2


Houd je van moderne appartementen met een minimalistisch interieur? Vandaag nemen we een kijkje in Artur Lamas, een super mooi appartement van uit Lissabon, die ontworpen is door interieur- en architectenbureau Verum Atelier. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

artur lamas modern minimalistisch appartement van 65m2

Uitbouw

Het appartement is gelegen in een historische wijk van Lissabon, wat duidelijk te zien is aan de gedateerde uitstraling van het complex. Daarom was juist het doel van dit project om dit appartement meer een moderne en eigentijdse uitstraling te geven. Aan de achterkant van het appartement is bovendien een uitbouw gerealiseerd. Hierdoor is het appartement niet alleen vergroot, maar was het ook mogelijk om de ruimte te voorzien van extra grote raampartijen.

appartement uitbouw grote ramen

moderne lichte woonkamer

Minimalistisch licht interieur

Omdat het appartement vrij smal en lang is, is het erg fijn dat er nu meer lichtinval is. Om het nog meer een ruimtelijk gevoel te geven, hebben de interieur architecten gekozen voor een zo open mogelijke indeling.

De leefruimte is in het nieuwe gedeelte van het appartement ingericht. Daar vind je dus de ruime lichte woonkamer en de open keuken. De slaapkamer is ook in dat gedeelte ingericht, en heeft een open karakter gekregen, waardoor ook die ruimte mee kan profiteren van de natuurlijke lichtinval.

Het lichteffect wordt bovendien versterkt door de lichte basis in het interieur. Er is gekozen voor een strakke witte microcementvloer, gecombineerd met strak gestuukte witte muren.

lichte woonkamer vintage meubels rond raampje in huis

Houten accenten in het interieur

De houten keuken zorgt voor meer sfeer en warmte in het witte interieur. Het strakke aanrechtblad, dat afgewerkt is met hetzelfde microcement als de vloer, loopt een stuk door in de woonkamer, waardoor het zowel gebruikt kan worden als een werkplek of als eettafel. Daarbij zijn dan ook twee leuke houten krukjes geplaatst waar je op kunt zitten.

moderne keuken houten deuren

eettafel aan keuken

Bij de keuken is ook nog een heel knus zithoekje gecreëerd. Het is een grote nis, waar een op maat gemaakte bank met zitkussen in gerealiseerd is. In het plafond van het nisje zijn ook inbouwspots gebouwd.

Dezelfde houten afwerkingen vind je terug in de slaapkamer. Niet alleen is de complete vloer met diezelfde planken bekleed, maar daarmee zijn ook stoere op maat gemaakte zwevende kledingkasten gebouwd. Aan de muur zijn zijn extra kledingroedes gemonteerd voor het ophangen van kledingstukken.

Er is een soort Japans bed ontworpen, die in de vloer is geïntegreerd. En achter het bed is een verhoging gerealiseerd, waar spullen op geplaatst kunnen worden, en als een soort nachtkastje kan worden gebruikt.

multiplex vloer kasten slaapkamer

open slaapkamer multiplex vloer

Smalle badkamer

De badkamer is weliswaar erg smal, maar wel vrij lang. Hierdoor was het mogelijk om er naast een ruime inloopdouche en wastafel, ook een toilet in te richten. Net als in de woonkamer en slaapkamer kenmerkt het badkamerontwerp zich met een strakke minimalistische uitstraling. Er is een mooie zwevende houten plank gemonteerd, die over de hele breedte van de muur loopt. Deze wordt als wastafelmeubel gebruikt, waar een grote diepe wastafel op geplaatst is.

smalle badkamer inloopdouche smalle badkamer wit

Patio tuin

Het appartement had een vrij ruime tuin, en ook na de uitbouw is er een hele fijne patio tuin overgebleven. Om binnen en buiten te integreren, hebben ze in de tuin een soortgelijke vloer gelegd. De tuinafscheiding is volledig strak afgewerkt en wit geverfd. En tegen de lange muur is een brede plantenborder gerealiseerd met meerdere leuke plantenpotten.

appartement patio tuin

patio van modern appartement

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam