Industrieel interieur, Interieur ideeën

20 ideeën voor de inrichting van een industrieel interieur


industrieel interieur ideeën

Wil jij een industrieel interieur in jouw huis? Stoer! Wij gaan jouw helpen door een aantal hele leuke ideeën te laten zien, die je kunt gebruiken om een industriële inrichting te creëren. Deze stoere interieurstijl is overgewaaid uit Amerika, waar in wijken zoals het Meatpacking District, oude pakhuizen, magazijnen en fabrieken getransformeerd zijn tot stoere industriële loft woningen. Wonen in een verbouwde fabriek is super tof, maar ook in ‘normale’ woningen en zelfs nieuwbouwwoningen is het zelfs mogelijk om een industrieel interieur te creëren. Bekijk onderstaande ideeën, handige tips en interieurtrends en bekijk de leukste voorbeelden van industriële interieurs!

1. Betonvloer

Zoals in alle interieurstijlen, is de basis erg belangrijk, ook in een industrieel interieur. Voor de ultieme industriële uitstraling denk je natuurlijk als eerst aan een betonvloer. Betonvloeren heb je in verschillende soorten. Nieuwbouwwoning worden casco opgeleverd met een standaard betonvloer die je zo kunt laten. Het voordeel is dat het lekker goedkoop is, maar het nadeel is dat het erg koud aanvoelt. Wil je een betonvloer die warm aanvoelt? Er zijn verschillende betonvloeren die je kunt combineren met vloerverwarming. De vloerverwarming wordt eerst aangelegd, waarover de betonvloer wordt gegoten. Zo heb je gepolierde betonvloeren, printbeton en cementgebonden gietvloeren. Deze verschillende betonvloeren hebben hun eigen voordelen en nadelen. Laat je goed informeren door echte specialisten en adviseurs.

Industrieel interieur betonvloer

Industrieel interieur betonvloer

Industrieel interieur betonvloer

Industrieel interieur betonvloer

Industrieel interieur betonvloer

2. Betonnen muren

Met betonnen muren geef je elk interieur een industriële uitstraling. Net zoals bij een betonvloer, hebben sommige woningen standaard betonnen muren. Heb je dat niet? Dan zijn er ook andere ideeën om een betonnen muur te creëren in huis. Je kunt denken aan betonstuc, béton ciré of tadelakt, die je ook toe kunt passen aan de muren in de badkamer. Daarnaast kunnen betonlook tegels ook heel stoer zijn. Een ander goed idee voor een betonnen muur is betonlook behang. Sommige betonlook behangontwerpen kan je bijna niet onderscheiden van echt beton.

Industrieel interieur betonnen muren woonkamer

Industrieel interieur betonnen muren trap

Industrieel interieur betonnen muren kantoor

Industrieel interieur betonnen muren keuken

Industrieel interieur betonnen muren woonkamer

3. Betonnen werkbladen

Beton kan je ook terug laten komen in werkbladen. Denk aan betonnen keukenbladen, betonnen wastafelbladen of betonnen tafelbladen. Betonnen keukenbladen worden meestal met de hand gemaakt en afgewerkt door het te schuren en te polijsten. Daarna wordt de toplaag ook nog geïmpregneerd. Dit alles is noodzakelijk om te voorkomen dat het betonnen werkblad lang goed blijft.

industrieel interieur betonnen salontafel

industrieel interieur betonnen wastafel

industrieel interieur betonnen werkblad

industrieel interieur betonnen eettafel

industrieel interieur betonnen keukenblad

4. Bakstenen muur

Iets wat absoluut niet in deze lijst mag ontbreken voor het creëren van een industrieel interieur, is natuurlijk de bakstenen muur. Voor een bakstenen muur geldt hetzelfde als de betonnen muur. Sommige oude woningen zijn al voorzien van bakstenen muren. Soms zijn deze verborgen achter gipsplaten en vaak moeten deze nog goed gerestaureerd worden. Heb je geen originele bakstenen muren in huis, zoals in een nieuwbouwwoning, dan kan je een bakstenen muur creëren met bakstenen steenstrips of behang met een bakstenen print.

Industrieel interieur bakstenen muur slaapkamer

Industrieel interieur bakstenen muur stoer

Industrieel interieur bakstenen muur woonkamer

Industrieel interieur bakstenen muur

Industrieel interieur bakstenen muur keuken

5. Stalen deur

Stalen deuren behoren tot één van de populairste interieurtrends van de afgelopen jaren. Een stalen deur is een geweldig idee, omdat je het vrij eenvoudig in alle interieurs kunt (laten) plaatsen. Je hebt deuren die volledig van staal zijn, maar vaak worden stalen deuren gecombineerd met glas. Stalen deuren worden vaak volledig op maat gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook deuren verkrijgbaar van hout, die de uitstraling hebben van een stoere industriële stalen deur. Die zijn een stuk goedkoper van echte stalen deuren.

industrieel interieur stalen deur met glas

industrieel interieur stalen deur woonkamer

industrieel interieur stalen schuifdeur hal

industrieel interieur dubbele stalen deur slaapkamer

industrieel interieur stalen deur keuken

6. Stalen kozijnen

Naast stalen deuren zijn stalen kozijnen ook super stoer. Deze twee zijn bovendien heel mooi te combineren. Zo is het een super stoer idee om een vaste wand te vervangen door en grote glazen wand met zwart stalen kozijnen en een stalen deur. Dit ziet er niet alleen industrieel stoer uit, maar je creëert daarmee ook licht en ruimtelijkheid in meerdere ruimtes in huis.

industrieel interieur stalen kozijnen slaapkamer

industrieel interieur stalen kozijnen slaapkamer idee

industrieel interieur stalen kozijnen woonkamer

industrieel interieur stalen kozijnen badkamer

industrieel interieur stalen kozijnen kantoor

7. Stalen balken

Stalen balken worden gebruikt om ter versteviging van vloeren en daken. Sommige woningen worden zo opgeleverd, en soms zijn stalen balken nodig als je bijvoorbeeld een dragende muur verwijdert. Je kunt deze strak afwerken, maar je kunt het ook in het zicht laten. Zo’n stalen balk geeft je interieur namelijk een stoer industrieel tintje.

industrieel interieur stalen balk keuken

industrieel interieur stalen keuken

industrieel interieur stalen paal

industrieel interieur stalen balken

industrieel interieur stalen balken woonkamer

8. Stalen trappen

Vind je staal helemaal te gek? Dan kan je ook denken aan een stoere stalen trap. Stalen trappen heb je in heel veel verschillende soorten. Een stoere stalen trap kan zelfs een echte blikvanger worden in jouw interieur.

industrieel interieur stalen trap loft

industrieel interieur stalen trap open

industrieel interieur stalen wenteltrap

industrieel interieur stalen trap

industrieel interieur stalen trap kantoor

9. Fiets aan de muur

Wat je vaak in stoere industriële loft woningen ziet, is dat de fiets binnen in huis wordt geparkeerd. In loft woningen is dat mogelijk omdat je daar vaak alle ruimte hebt. Maar ook jij kan dat doen in jouw appartementje, bijvoorbeeld door je fiets aan de muur te hangen.

Industrieel interieur fiets aan de muur

Industrieel interieur fiets aan de muur

Industrieel interieur fiets aan de muur

Industrieel interieur fiets aan de muur

Industrieel interieur fiets aan de muur

10. Zichtbare leidingen en buizen

In industriële loft woningen vind je vaak leidingen en buizen aan de mooie hoge plafonds. Deze worden bewust in het zicht gelaten, en horen eigenlijk ook bij een industrieel pand. In een normale woningen is het niet altijd even fraai om leidingen in het zicht te laten, maar sommige ideeën kunnen wel heel leuk zijn. Een mooi voorbeeld is de afvoer van de afzuigkap in de keuken!

Industrieel interieur leidingen

Industrieel interieur leidingen plafond

Industrieel interieur zwarte leidingen

Industrieel interieur afvoerbuis keuken

Industrieel interieur kantoor leidingen

11. Steigerbuizen

Steigerbuizen passen ook altijd heel goed in een industrieel interieur. Er zijn bovendien heel veel leuke ideeën om steigerbuizen terug te laten komen in huis. Zo zou je bijvoorbeeld een kledingrek kunnen maken van steigerbuizen, een steigerbuizen onderstel voor je eettafel, steigerbuizen plankdragers, steigerbuizen trapleuning, noem maar op.

Industrieel interieur steigerbuizen plafondlamp

Industrieel interieur steigerbuizen tafelpoten

Industrieel interieur steigerbuizen trapleuning

Industrieel interieur steigerbuizen bed

Industrieel interieur steigerbuizen kledingrek

12. Industriële banken

Er zijn eigenlijk geen echte industriële banken verkrijgbaar. Maar zijn wel banken die heel mooi passen in een industrieel interieur. De bruine leren bank is daar hét perfecte voorbeeld van. Je kunt denken aan een klassieke bruine leren chesterfield bank, een comfortabele leren loungebank of een cognac leren bank met stalen poten.

industrieel interieur industriële leren chesterfield bank

industrieel interieur leren bank

industrieel interieur leren loungebank

industrieel interieur bruine leren bank

industrieel interieur industriële bank

13. Industriële kasten

Industriële kasten zijn erg populair, zowel in industriële interieurs als andere interieurstijlen. Industriële kasten worden meestal gemaakt van staal en hout. Een combinatie die sowieso vaak terugkomt in industriële interieurs.

industrieel interieur boekenkast

industrieel interieur kast

industrieel interieur kast slaapkamer

industrieel commodekast

industrieel interieur archiefkast

14. Industriële tafels

Wat absoluut niet mag ontbreken in een industrieel interieur is een industriële tafel, een grote stoere industriële eettafel. Je hebt verschillende soorten industriële tafels. Tafels met een betonnen tafelblad, een houten tafelblad of een stalen tafelblad. Deze materialen kan je ook afwisselen en combineren in het onderstel.

industrieel interieur eettafel hairpin poten

industrieel interieur industriële eettafel

industrieel interieur salontafel

industrieel interieur bureau

industrieel interieur eettafel

15 Industriële stoelen

En bij een industriële tafel horen natuurlijk ook industriële stoelen. Ook voor industriële stoelen worden de populaire materialen gebruikt, zoals staal, hout en leer. De Tolix stoel is één van de populairste industriële eetkamerstoel, die in de jaren ’30 ontworpen is door de bekende Franse metaalbewerker Xavier Pauchard.

industrieel interieur industriële tolix stoelen

industrieel interieur kleurrijke stoelen

industrieel interieur bronzen eetkamerstoelen

industrieel interieur industriële stoelen

industrieel interieur industriële stoelen eettafel

16. Koperen buizen

We hadden het hierboven al gehad over buizen die in het zicht worden gelaten. Je kunt ook denken aan koperen buizen, die je op verschillende manieren toe kunt passen in huis. Denk aan een kledingrek van koperen buizen, tafelpoten van koperen buizen, wc rolhouder van koperen buizen of gewoon koperen waterleidingen. Allemaal leuke ideeën voor een industrieel interieur.

industrieel interieur koperen leidingen

industrieel interieur koperen leidingen keuken

industrieel interieur koperen leidingen slaapkamer

industrieel interieur koperen buizen badkamer

industrieel interieur koperen buizen ronde spiegel

17. Industriële lampen

Een industriële lamp is ook een absolute musthave in een industrieel interieur. De meest populaire zijn natuurlijk industriële hanglampen, die je boven de eettafel, in de hal, boven je bed in de slaapkamer of in de zithoek kunt ophangen. Daarnaast heb je ook hele stoere industriële wandlampen, tafellampen en vloerlampen.

industrieel-interieur-industriele-wandlampen

industrieel interieur industriële wandlampen naast elkaar

industrieel interieur lampen

industrieel interieur industriële hanglamp boven eettafel

industrieel interieur industriële hanglampen

18. Underlayment

Underlayment of multiplex platen werden vroeger voornamelijk gebruikt als bouwmateriaal. Hierdoor hebben deze planken een stoer en industrieel imago gekregen. Je ziet dan ook steeds vaker dat underlayment binnen in een interieur wordt gebruikt. Underlayment wandbekleding, underlayment tafels, underlayement kasten en zelfs complete keukens die volledig van underlayment zijn gemaakt. Super stoer!

industrieel interieur underlayment keuken

industrieel interieur underlayment muren

industrieel interieur underlayment vloer

industrieel interieur underlayment bed

industrieel interieur underlayment hoofdbord

19. OSB

Een alternatief van underlayment zijn OSB platen. Dat zijn ook bouwplaten die uit driee lagen houtsnippers bestaat en gebonden zijn met watervaste lijm, kookvaste lijm en een beetje was. Door de structuur hebben OSB platen zelfs nóg meer een industrieel karakter.

industrieel interieur osb stapelbed

industrieel interieur osb wand badkamer

industrieel interieur osb wand wandbureau

industrieel interieur osb bartafel

industrieel interieur osb interieur

20. RVS keuken

Tot slot willen we het hebben over de RVS keuken. Roestvrijstalen keukens tref je vooral aan in restaurants, vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter. Maar RVS keukens passen ook perfect bij een industrieel interieur. In een huis is het natuurlijk ook fijn dat je keuken heel makkelijk schoon te maken is, toch? Het ziet er bovendien super stoer uit!

industriële keuken

roestvrijstalen keuken

rsv keuken

industrieel interieur roestvrijstalen keuken

industrieel interieur rvs keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam