Huis inrichting, Industrieel interieur, Modern interieur

Eigentijdse loft uit Milaan


Twee weken geleden hebben we de woning laten zien, die ontworpen is door Italiaanse interieurontwerper en architect Salvatore Pellitteri. Een prachtige verbouwde landelijke rustieke woning uit Italië. Ook vandaag willen we een woning uit Italie laten zien. Deze woning is echter een heel ander soort woning. Het is namelijk een stoere moderne loft woning gelegen in Milaan. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Eigentijdse loft uit Milaan

Complete verbouwing

De loft woning, Casa Cialdini, is een project van Stefania Micotti. De Italiaanse interieurontwerpster en architect heeft de opdracht gekregen om een interieurontwerp te realiseren voor deze bijzondere woning. Het maakte deel uit van een groter herontwikkelingsproject in een Milanees hof. Het presenteerde zich als een rustiek gebouw, zonder ramen en afwerkingen, maar is nu volledig gemoderniseerd. De gevel is volledig vernieuwd, er zijn nieuwe stoere zwarte stalen kozijnen en deuren geplaatst, en ook binnen is alles super strak afgewerkt.

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijds, mooi interieur

De interieurontwerpster wilde niet dat de loft woning té kil en té industrieel wordt. Het moest juist warm, huiselijk en eigentijds mooi worden. Dit heeft geresulteerd in een interieur waar gebruik is gemaakt van mooie warme materialen en stijlvolle kleuren.

Woontrends

Het is een ruime loft woning met twee verdiepingen. Op de benedenverdieping is een lichte ruime leefruimte ingericht met de woonkamer, open keuken en eetkamer. Op deze verdieping tref je een stoere betonlook gietvloer aan, gecombineerd met strak afgewerkte witte muren aan. Het grootste gedeelte van de muren zijn volledig wit, er zijn twee muren die een andere kleur hebben gekregen. De muur in de zithoek is gedecoreerd met een stoere zwarte geverfde lambrisering. Die muur is ook super leuk gedecoreerd met onder andere een mooie houtkachel, een houten kist-bank combinatie en een stijlvolle collage van lijsten aan de muur. Ook de stoere zwarte swinglamp is super stoer. Ook de muur achter de bank is een echte blikvanger geworden. Die is namelijk volledig blauw geverfd, inclusief de deur. Deze muur loopt helemaal door naar de kant van de keuken. Het houten kasten van de keuken passen er super mooi bij.

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Middels een stoere wenteltrap heb je vanuit de woonkamer toegang tot de bovenverdieping. Daar zijn de slaapkamers en de badkamer ingericht. Boven heb je bovendien vanuit de slaapkamer toegang tot een heerlijk, ruim en zonnig dakterras.

Voor de slaapkamers is er gekozen voor een sfeervolle warme houten vloer. Maar het bed vormt daar de echte blikvanger. Ze hebben namelijk een soort loft-achtig platform bed gebouwd met opbergruimte. De grote kledingkast past daar heel mooi bij.

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Eigentijdse loft uit Milaan

Fotografie: Alessandra Chiarelli

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam