Interieur ideeën

Bakstenen muur binnen in huis


Je ziet het vaak in winkels en industriële kantoorpanden en loft woningen, maar tegenwoordig willen mensen steeds vaker een bakstenen muur binnen in huis hebben. Zo’n stoere bakstenen muur die je interieur een onbewerkte rauwe uitstraling geeft. Maar hoe creëer je zoiets? En kan je het ook kopen? Vandaag wil ik iets meer vertellen over de bakstenen muur binnen in huis. Uiteraard heb ik ook aan aantal mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Klik snel verder!

Bakstenen muur binnen in huis

Originele bakstenen muur

Oude huizen die vóór 1950 zijn gebouwd zijn veelal gebouwd met bakstenen. Na renovaties en verbouwingen, zijn deze originele bakstenen muren echter vaak verborgen. Verstopt achter een strak gestuukte muur. Mensen met dit soort huizen kunnen deze gestuukte muur dus verwijderen om de oude bakstenen muur weer zichtbaar te maken. Natuurlijk komt hier mee bij kijken dan alleen het verwijderen van de muur. Je moet bijvoorbeeld denken aan de isolatie of bedrading en stopcontacten. Deze zaten allemaal verstopt tussen de nieuwe en de oude bakstenen muur. Maar niets is onmogelijk.

Bakstenen muur binnen in huis

Bakstenen muur binnen in huis

Bakstenen muur binnen in huis

Bakstenen muur binnen in huis

Bakstenen muur plaatsen

Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig voorzien van stevige betonnen muren. Maar je zou ervoor kunnen kiezen, zou je een bakstenen muur ervoor kunnen plaatsen. Maar ook hier moet je goed rekening houden met bijvoorbeeld de fundering. Een bakstenen muur is super zwaar, waardoor de vloer in kan zakken.

Bakstenen muur strips

Bakstenen muur strips is misschien de meest makkelijke manier om een bakstenen muur te creëren. Het zijn simpele strips die je op je muur kan plakken, waardoor het lijkt alsof je een bakstenen muur binnen in huis hebt.

Bakstenen muur strips

Bakstenen muur strips

Bakstenen muur behang

Een bakstenen muur behang is natuurlijk ook mogelijk. Dit ziet er echter minder echt uit dan bovenstaande drie opties.

Bakstenen muur behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam