Huis inrichting

Luxe karakteristieke woning uit Amsterdam


Ben je een liefhebber van mooie luxe interieurs? Vandaag nemen we je mee in een super mooi karakteristiek pand uit Amsterdam, die ontworpen en ingericht is door niemand minder dan Eric Kuster. Kijk mee en raak geïnspireerd van de super mooie en luxe ideeën!

luxe karakteristieke woning uit amsterdam

Dit project gaf Eric Kuster en zijn team de kans om te laten zien hoe goed zijn klassiek-met-een-twist-look kan werken in een historische setting. Het gebouw zelf, dat dateert uit 1910 en uitkijkt over het Vondelpark in Amsterdam, is opmerkelijk omdat het intact is (veel van dergelijke gebouwen zijn tegenwoordig opgesplitst in appartementen) en nog steeds beschikt over de originele kenmerken.

Originele details

Detaillering, van marmeren fi-vervangingen en sierlijke kroonlijsten tot hardware op deuren en ramen, is essentieel voor de integriteit van een gebouw, dus als de Nederlandse ontwerper aan een project werkt waar originele details bewaard blijven, zal hij ze altijd in zijn ontwerp opnemen.

luxe woonkamer dubbele deuren eric kuster

De grote ramen en hoge plafonds betekenen dat dit een luchtige, lichte ruimte is, en Erics opdracht was om een ​​ontwerp te bedenken dat deze kwaliteit vierde. Een crèmekleurig, wit en taupekleurig kleurenpalet is door het hele huis gebruikt, met uitzondering van de keuken, met dramatische glanzend zwarte opslag en een centraal eiland dat zowel mooi als praktisch is.

Luxe ontspannen woonkamer

Eric werkte ook samen met de eigenaar om het plafond van de kelderverdieping terug te brengen naar de oorspronkelijke hoogte, waardoor dat deel van het huis een heel nieuw leven kreeg: een ontspannen woonkamer die uitkomt op de prachtige tuin en het park daarachter vormt nu het hart van wat voorheen een onderbenut gebied was.

luxe woonkamer amsterdam eric kuster

De prachtige luxe visgraat vloer in een donkere tint vormt een mooi contrast ten op zichte van de witte kozijnen, terwijl de meubels en de accessoires beide elementen samenbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het grote beige vloerkleed, de luxe beige bank en de bijpassende fauteuils, de taupe muren en de geweldige gordijnen. Maar bovenal is het de luxe afwerking die echt opvalt in dit project, van de verzameling schildpadden op een schoorsteenmantel tot de zorgvuldig geselecteerde antieke kroonluchter in de inkomhal. Alles valt op z’n plek in dit interieur.

opgezette schildpadden op schouw eric kuster

Woonkeuken

In de keuken is er juist gekozen voor een lichte vloer, gecombineerd met een zwarte keuken. Het is een echte woonkeuken geworden met een grote eethoek, waar niet alleen grote op maat gemaakte wandkast is gerealiseerd, maar ook een groot zwart kookeiland waar de afzuigkap strak in het plafond is verwerkt. De luxe spotjes in het strakke witte plafond passen er perfect bij.

luxe zwarte keuken eric kuster luxe woonkeuken amsterdam eric kuster

Slaapkamer suite en luxe badkamer

Ook de slaapkamer en de badkamer zijn hele grote ruimtes. In de slaapkamer tref je mooie luxe materialen aan, zoals we gewend zijn van Eric Kluster. Het bed met het hoge fluwelen hoofdbord vormt hier de blikvanger, dat bovendien perfect is opgemaakt met extra kussens en dekens. Onder het bed vind je een groot vloerkleed, waardoor je altijd op een zachte warme ondergrond uit bed stapt.

luxe slaapkamer amsterdam eric kuster

En als je zo’n mooie luxe slaapkamer hebt, dan hoort daar natuurlijk ook een badkamer bij, die op z’n minst net zo luxe en comfortabel is. Daar waar in de slaapkamer gekozen is voor een donkere houten vloer met bruine gordijnen, vind je in de badkamer een lichte vloer en luxe donkere jaloezieën. De badkamer is uiteraard ingericht met luxe gemakken, zoals een inloopdouche en een mooie grote badkameremubel met dubbele wastafels, gecombineerd met inbouwkranen in de daarboven gemonteerde maatwerk wandspiegels. Maar als je één ding mag opnoemen wat de blikvanger is van de badkamer, dan is dat ongetwijfeld het bad – Een luxe en modern ovaal vrijstaand bad, waar alle ogen direct op gericht zijn als je de ruimte betreedt.

luxe badkamer amsterdam jaloezien badkamer luxe badkamer vrijstaand bad eric kuster houten kruk bij bank eric kuster

Bron: Erickuster.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam