Browsing Category

Industrieel interieur

Wil je een industrieel interieur voor jouw huis, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Dat komt goed uit, want hier delen wij leuke ideeën en inspiratie voor een industrieel interieur!


Een industrieel interieur begint met een gietvloer, betonvloer of een  mooie houtenvloer. Combineer dit met een betonnen muur of een rauwe bakstenen muur. Hiernaast spelen meubels en accessoires uiteraard ook een grote rol. Kies voor een stoere metalen trap bijvoorbeeld.  En wil je een kast plaatsen? Kies dan bijvoorbeeld voor een stellingkast van steigerbuizen. Plaats een letterbak en maak gebruik van vintage artikelen zoals een houten tafel met een metalen onderstel of een oude lockerkast. Het industriële interieur combineert goed met de verschillende vintage items, die helpen wat sfeer en karakter toe te voegen aan de inrichting.

Kleuren en vormen in een industrieel interieur

Benieuwd naar de kleuren en vormen die het goed doen in een industrieel interieur? Je kunt onder andere goed gebruik maken van zwart, wit en grijstinten. Zet daarmee de basis, om vervolgens meer kleur toe te voegen. Je kunt je dan richten tot bijvoorbeeld legergroen met felgekleurde accenten. Bekende kleuren binnen een industrieel interieur zijn basalt, melk, oktober en canvas. Het zijn unieke benamingen voor de kleuren, die veelal donker van aard zijn of een wat dof karakter hebben. Dit combineert goed met de materialen die je binnen een industrieel interieur veel tegenkomt, zodat het geheel goed op elkaar aansluit.

Qua vormen kun je binnen een industrieel interieur goed gebruik maken van een strak en pragmatisch design. De materialen hiervoor zijn bijvoorbeeld metaal, canvas, beton en hout. Probeer de stijl van een oud fabriekspand of een oude school te creëren. Je kunt het best gebruik maken van grote open ruimten, waarbij je de keuken en de badkamer net als de indeling zelf ontwerpt. Details van de constructie kun je gewoon in het zicht laten.

Dessins en accenten aanbrengen

Het industriële interieur kun je verder aanvullen met grafische dessins zoals letters, topografieën en stempels. Je kunt gebruik maken van enkele gekleurde accenten, waarmee je een contrast aanbrengt ten opzichte van de veelal rustige kleuren die het goed doen binnen een industrieel interieur.

Je kunt hier alle interieur ideeën en wooninspiratie voor huis inrichting specificeren in ruimte en stijl.

Zoek op ruimte:
Badkamer inspiratie, Keuken inspiratie, Kinderkamer inspiratie, Slaapkamer inspiratie, Tuininspiratie, Voortuin ideeën, Woonkamer inspiratie

Zoek op stijl:
Industrieel interieur, Klassiek interieur, Landelijk interieur, Modern interieur, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur, Vintgae interieur