Eames schommelstoel

Eames schommelstoel

De officele naam van de Eames Schommelstoel is RAR Eames Plastic Armchair. In het Engels wordt het ook wel de Eames Rockingchair genoemd. De Eames schommelstoel is een variant van de populaire Eames Plastic Armchair, waarbij alleen het onderstel anders is. Daar waar de DAR en DAW een stalen en houten staande poten heeft, is de Eames schommelstoel voorzien van een schommel onderstel. Sinds het ontwerp uit 1950 is deze stoel uitgegroeid tot de bekendste schommelstoel in de geschiedenis.

Eames schommelstoel

Vitra & Herman Miller

Tegenwoordig zijn er twee producenten die de Eames Schommelstoel uitbrengen, namelijk Vitra en Herman Miller.
Deze originele versies werden voorheen gemaakt van Fiberglass. Maar tegenwoordig worden de Eames schommelstoelen gemaakt van polypropyleen en zitten hierdoor nóg comfortabeler. Een originele Vitra of Herman Miller Eames schommelstoel zijn verkrijgbaar rond een bedrag van €500,-.

Eames rocking chair

Herman Miller Eames schommelstoel

Originele Eames schommelstoel

Witte Eames schommelstoel

Eames schommelstoel replica

Met de toenemende vraag naar de Eames Schommelstoel over heel de wereld, zijn er steeds meer aanbieders die de Eames schommelstoel replica verkopen. De replica versie is veelal gemaakt van plastic en de prijs ligt hierdoor een stuk lager dan de originele versies, terwijl je het haast niet kan onderscheiden. De prijs van een replica ligt rond €120,-.

Eames schommelstoel replica

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam