Huis inrichting

Wonen met twee katten is leuk in dit klein appartement van 45m2


Katten kunnen super leuk zijn, maar min of meer moet je er tóch rekening mee houden in huis. Voor de eigenaar van onderstaand appartement uit Taipei is dat geen enkel probleem. Met behulp van interieurontwerp bureau ST Studio heeft hij een interieurontwerp laten maken, waar ook de twee katten profijt van hebben. Nice!

flexibel-wandsysteem

scheidingswand-tv-meubel-klein-appartement

Flexibel en praktisch interieur

Natuurlijk waren de twee katten niet de belangrijkste redenen voor een nieuw interieurontwerp. Het probleem zat hem in het beperkt aantal woonoppervlak. In Taipei heb je veel van dit soort kleine appartementen, daarom is een slimme en praktische indeling en inrichting erg belangrijk. De interieurontwerpers hebben een flexibel interieurontwerp gemaakt met een praktische indeling, waar zowel de eigenaar zelf als de katten erg blij mee zijn.

badkamer-klein-appartement

Open mini loft

Het hokkerige karakter met veel muren en deuren is volledig verwijderd. In plaats daarvan is er gekozen voor een open indeling, waardoor er een soort mini loft is ontstaan. De badkamer is wel volledig afgesloten en kan middels een schuifdeur bereikt worden. Er is tevens een multifunctioneel object gebouwd tussen de slaapkamer en de woonkamer, dat zowel een een scheidingswand is als een tv-meubel.

scheidingswand-tv-meubel-klein-appartement

interieur-ontwerp-kat-huis-interieur

Flexibel wandsysteem

Belangrijke kenmerken voor het nieuwe interieurontwerp was veel natuurlijk zonlicht, groen en lange wandplanken op verschillende hoogtes. Deze laatste is bedoeld voor de katten, zodat zij daarop kunnen klimmen. Als oplossing, is er een groot en flexibel wandsysteem gecreëerd, bestaande uit dichte kasten en wandplanken. De katten kunnen van plank tot plank springen, en tegelijkertijd is er ook heel veel opbergruimte aanwezig.

Alle muren zijn strak afgewerkt en wit geschilderd, en gecombineerd met een prachtige visgraat houten vloer, die het appartement een warme sfeervolle uitstraling geeft.

hangplanten-raam

kleine-open-keuken-klein-appartement

Natuurlijk is het niet een noodzaak om een maatwerk oplossing voor de katten te creëren. Een mooie kattenbak is ook al heel fijn!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam