Industrieel interieur

Vloerkleed in industrieel interieur


Een industrieel interieur kenmerkt zich vaak met stoere rauwe details, zoals bakstenen muren, stalen deuren en ramen, en betonlook muren en vloeren. Hoewel dit super mooi kan zijn, is het wel de kunst om meer sfeer en warmte te creëren. Daarom is een vloerkleed in een industrieel interieur een absolute musthave. Woon jij ook in een stoere loft woning met veel beton, of wil je meer sfeer en warmte creëren in een voormalig fabriek? Begin met het zoeken naar een mooi vloerkleed!

vloerkleed industrieel interieur

Een vloerkleed kan elke kamer moeiteloos transformeren. Je kunt er niet alleen het uiterlijk en de sfeer van een kamer veranderen, het heeft ook een aantal praktische voordelen. Zo werkt een vloerkleed geluiddempend, biedt het een veilige ondergrond waar kleine kinderen op kunnen spelen, heeft het positieve impact op de akoestiek in een ruimte, en kan je beschadigingen en vlekken op de vloer mee verbergen. Veel mensen beschouwen een vloerkleed bovendien als een ‘finishing touch’ voor een kamer. Het is het verbindingstuk voor de meubels en kaderen een gedeelte af, zodat het knusser aanvoelt.

Zoals gezegd is een belangrijk voordeel van een vloerkleed, het creëren van warmte in een ruimte. Hiermee bedoelen we niet alleen de letterlijke warmte onder blote voeten, wat natuurlijk ook mega fijn is, maar vooral ook de sfeervolle en warme uitstraling in een interieur. Wat ons betreft mag een vloerkleed dan ook niet ontbreken in alle ruimtes waar geen vloerbedekking ligt, maar een harde vloer, zoals een gietvloer, tegels, houten vloer, PVC, noem maar op. Of je nou gaat om de woonkamer, slaapkamer, hal of kinderkamer. En al helemaal niet als je een industrieel interieur hebt, waar het in de basis vaak aan sfeer en warmte ontbreekt.

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Het aanbod vloerkleden bij Webkarpet loopt bijvoorbeeld uiteen van minimalistische rechthoekige vloerkleden tot ronde kleurrijke vloerkleden met een patroon. Om je een idee te geven van wat voor impact een vloerkleed in een industrieel kan hebben, vind je hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden.

1. Vintage vloerkleed

Dit is de mooie woonkamer van DOME HOME, een stoer industrieel appartement uit Madrid. Het appartement kenmerkt zich met stoere industriële details, zoals de rauwe muren en een stalen trap. Hoewel de houten vloer al heel veel sfeer en warmte uitstraalt, hebben de ontwerpers van idoia otegui de woonkamer nóg sfeervoller, warmer en vooral kleurrijker gemaakt met een vintage vloerkleed in de zithoek. Klik hier voor meer foto’s.

vintage vloerkleed industrieel interieur

2. Zwart wit patroon vloerkleed

Odelia Barzilay kreeg de opdracht van een echtpaar om een huis, gelegen in het centrum van Israël, te verbouwen. De wens was een stoere rustieke industriële stijl. Als antwoord creëerde de ontwerpster een stoer industrieel interieur, waar onbevreesd werd gecombineerd met materialen en kleuren om een ​​opwindend, gastvrij en gezellig huis te creëren. In de woonkamer met open keuken, waar zowel de vloer als de grote wand achter de bank is bekleed met grote betonlook tegels, is er gekozen voor een groot zwart wit patroon vloerkleed. Klik hier voor meer foto’s.

zwart wit patroon vloerkleed industrieel interieur

3. Koeienhuid vloerkleed

Ontwerpbureau Thai3dviz heeft dit appartement uit Bangkok ontworpen, met een woonoppervlakte van slechts 30m2. In plaats van een licht en minimalistisch interieur, hebben de ontwerpers een super stoer vintage industrieel interieur gecreëerd, maar wel met heel veel sfeer en warmte. Stalen meubels en details zijn perfect gecompenseerd met een warme houten vloer, vintage leren bank en een groot koeienhuid vloerkleed. Klik hier voor meer foto’s.

koeienhuid vloerkleed industrieel interieur

4. Lichtbruin vloerkleed

Deze stoere loft woning is gelegen in Boedepast. Het pand met mega hoge plafonds, stalen industriele ramen en betonnen vloeren, werd volledig onder handen genomen door Architecten Tatiana Golovach en Andriej. Het resultaat is stoer, gezellig en vooral super kleurrijk, met onder andere groenblauwe bank, paarse fauteuils en een lichtbruin vloerkleed in de zithoek. Klik hier voor meer foto’s.

lichtbruin vloerkleed industrieel interieur

5. Donker vloerkleed

Dit is een super mooie benedenwoning die voorzien is van prachtige originele details, speelse indeling en een stijlvol, charmant interieur met stoere industriële details. Denk aan bakstenen muren en industriële railverlichting door heel het huis. Om meer warmte, sfeer, en ook contrast te creëren in de woonkamer met witte vloer en witte wanden, is er gekozen voor een mooi donker vloerkleed. Klik hier voor meer foto’s.

donker vloerkleed industrieel interieur

6. Blauw vloerkleed

Deze geweldige industrie loft is gelegen in West Village, het westelijke deel van de wijk Greenwich Village in de wijk New York City in Manhattan. De grote open woonkamer met een enorm hoog plafond, kenmerkt zich een stoere industriële vloer, betonnen plafond en ronde pilaren. Tóch is de woonkamer erg knus, vooral dankzij het grote blauwe vloerkleed. Klik hier voor meer foto’s.

blauw vloerkleed industrieel interieur

7. Perzisch vloerkleed

Ook in deze stoere woonkamer is er gekozen voor een mooi vloerkleed. Het is de woonkamer van een prachtig herenhuis in Brooklyn, die volledig is verbouwd door de ontwerpers van Murdock Solon Architects. De stoere houten vloer is gecombineerd met wit geverfde bakstenen muren. Daarbij zijn ook stoere industriële meubels gebruikt, zoals de wandplanken met de stalen plankdragers en de bank net het zwarte stalen onderstel. Het vintage vloerkleed past daar perfect bij! Klik hier voor meer foto’s.

perzisch vloerkleed industrieel interieur

8. Industrieel vloerkleed

Zoals je kunt zien aan bovenstaande inspiratie voorbeelden, hoef je niet perse een industrieel vloerkleed te hebben in een industrieel interieur. Er zijn genoeg andere stijlen en kleuren vloerkleden die daar mooi in past. Hoewel een indstustrieel vloerkleed moeilijk te definiëren is, zou het vloerkleed in onderstaand appartement die benaming wel kunnen krijgen. Het lijk top een blauw vintage vloerkleed, maar hier en daar is het wat beschadigd, verkleurd en bevlekt. Super stoer, toch?! Klik hier voor meer foto’s.

industrieel vloerkleed

Bekijk ook:
20x Industriële woonkamer
20 ideeën voor de inrichting van een industrieel interieur
10x Industriële meubels
Vloerkleed onder de eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam