Woonaccessoires

Vloerkleed onder de eettafel


Een vloerkleed onder de eettafel plaatsen? Doen of niet doen? Veel mensen kampen met deze vraag en zoeken naar een correct antwoord. Het enige correcte antwoord is dat er geen goed of fout is. Beiden zijn goed mogelijk, het is een persoonlijke keuze. Of het een juiste keuze is voor jou persoonlijk, hangt heel erg af wat jij fijn en wat je niet fijn vindt. Een vloerkleed onder de eettafel biedt aan de ene kant een aantal hele goede voordelen, maar heeft aan de andere kant ook zéker wat nadelen. Aan jou de vraag of je de voordelen of de nadelen zwaarder weegt.

Om jou bij deze keuze te helpen, hebben wij de voordelen en de nadelen van een vloerkleed onder de eettafel op een rijtje gezet. Heb je besloten om wél een vloerkleed te nemen onder de eettafel? Hieronder kan je ook lezen wat voor soort vloerkleed het meest geschikt. Daarnaast laten we ook aan aantal hele mooie inspiratie voorbeelden zien. Succes!

Vloerkleed onder de eettafel

Voordelen van een vloerkleed onder de eettafel

Als je overweegt of je een vloerkleed onder de eettafel wilt plaatsen of niet, dan is de kans groot dat je de neiging hebt om het wel te doen. Hieronder zie je wat de voordelen zijn:

 • Het plaatsen van een vloerkleed is een goede natuurlijke manier om een ruimte in te delen. Het kan dus een heel goed idee zijn om een vloerkleed onder de eettafel te plaatsen als je een grote open leefruimte hebt, waar de woonkamer, de eetkamer en de open keuken zijn ingericht;
 • Een vloerkleed zorgt voor sfeer en warmte in elke kamer, dat geldt dus ook voor de eethoek. De kleuren en texturen van een vloerkleed kunnen een grote impact hebben, maar ook je koude voeten zullen er heel blij mee zijn. Tijdens het eten, maar het is vooral ook fijn als je regelmatig aan de eettafel werkt;
 • Een vloerkleed heeft ook een geluiddempende werking. Je zult dus merken dat het goed is voor de akoestiek. Daarnaast zal je geen last meer hebben van schuivende eetkamerstoelen op een harde vloer zoals laminaat of een houten vloer;
 • Heb je bijvoorbeeld een krasgevoelige vloer, zoals een gietvloer? Dan kan een vloerkleed een goed idee zijn ter bescherming van de vloer.

Vloerkleed onder de eettafel

Nadelen van een vloerkleed onder de eettafel

Een vloerkleed onder de eettafel biedt dus genoeg voordelen, maar houd zéker ook rekening met de bijbehorende nadelen:

 • De kans is groot dat het vloerkleed heel snel vies wordt, vooral als je kinderen in huis hebt;
 • Vuil onder de eettafel is dus onvermijdelijk, of je nou wel of geen vloerkleed eronder hebt. Het grote nadeel van een vloerkleed, is dat je het vuil minder eenvoudig kunt verwijderen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een Swiffer te gebruiken. Je zal dus vaker de stofzuiger uit de kast moeten halen;
 • Met een vloerkleed onder de eettafel is het lastiger om de stoelen onder en van de eettafel te schuiven. De stoelen moet je dus optillen en onder de tafel plaatsen.

Vloerkleed onder de eettafel

De juiste soort vloerkleed kiezen

Nu je weet wat de voordelen en de nadelen zijn van een vloerkleed onder de eettafel, is het een stuk eenvoudiger om die keuze te maken. Weeg je de voordelen zwaarder dan de nadelen van het vloerkleed, en je hebt besloten om het te nemen, dan is de volgende belangrijke vraag wat voor soort vloerkleed het meest geschikt is voor onder de eettafel. Hieronder geven we je een aantal tips:

 • Sla de hoogpollige vloerkleden over en ga op zoek naar laagpolige kleden. Laagpolige vloerkleden zijn namelijk een stuk onderhoudsvriendelijker. En dat is wel zo handig voor een gedeelte wat snel vies wordt. Er zijn genoeg laagpollige vloerkleden die super mooi zijn en makkelijk in onderhoud zijn.
 • Bang dat het vloerkleed snel vies wordt? Ga dan voor donkere kleuren in plaats van lichte kleuren. Lichte vloerkleden worden snel en gemakkelijk vies. Ga bijvoorbeeld voor een donkergrijs, zwart of een vrolijk gekleurd vloerkleed. Vintage vloerkleden zijn ook altijd een goed idee, net als een gevlochten rieten vloerkleed. En een grote stoere koeienhuid vloerkleed staat ook altijd super stoer!
 • Het formaat van het vloerkleed is erg belangrijk. Een te groot vloerkleed voor een te kleine eettafel staat super raar, maar je moet ook oppassen dat je vloerkleed niet te klein is. Zorgt ervoor dat je vloerkleed groot genoeg is voor uitgeschoven eetkamerstoelen. Niets is irritanter dat een uitgeschoven stoel half op het vloerkleed en half op de harde vloer staat.
 • Denk ook na over de vorm van het vloerkleed. Een rechthoekig vloerkleed is het populairst, maar als je een ronde eettafel hebt, kan een rond vloerkleed een betere keus zijn.

Rond vloerkleed onder ronde eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam