Huis inrichting, Industrieel interieur

De stoere industriële verbouwing van een ouderlijk huis


Hoe voelt het om jaren later met je nieuwe gezin naar een ouderlijk huis terug te keren? Een stel van in de veertig met twee jongens en een hond deed precies dat en was verheugd te ontdekken dat de prettige herinneringen bleven bestaan, ondanks de complete verbouwing die het huis is ondergaan. Ben je liefhebber van stoere industriële interieurs? Kijk dan snel verder!

De stoere industriële verbouwing van een ouderlijk huis

Het pand, een huis gelegen in het centrum van Israël, werd ongeveer veertig jaar geleden gebouwd. Gedurende deze tijd had het slechts één kleine renovatie ondergaan die inmiddels een paar decennia oud was.

De ontwerper, Odelia Barzilay, hield van de architectuur en ontdekte meteen het loftachtige potentieel van New York. Toen het echtpaar Barzilay vroeg om het pand in een rustieke stijl te ontwerpen, deelde ze meteen haar visie van het onbevreesd combineren van materialen en kleuren om een ​​opwindend, gastvrij en gezellig huis te creëren.

Complete verbouwing

Barzilay stelde voor dat het paar een creatief avontuur aangaat om verschillende ruimtes te creëren die uniek en ongebruikelijk zijn. De ontwerper transformeerde het pand met twee verdiepingen van boven naar beneden. De keuken en het trappenhuis zijn helemaal opnieuw ontworpen, er is een gastentoilet op de begane grond toegevoegd en er is een veel betere doorstroming van de ruimte gecreëerd door het hele pand.

Er waren verschillende uitdagingen tijdens het renovatieproces: een steunpilaar in de woonkamer, een laag plafond in de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond, een plafond in de gemeenschappelijke ruimte dat 6m was op het hoogste punt en slechts 2,4m op zijn laagste, enz.

Barzilay haalde alle muren en scheidingswanden neer, behalve drie steunmuren. Het dak was oud en onderging een renovatie om ervoor te zorgen dat het voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. Het werd versterkt en verhoogd met steun van balken, waardoor de steunpilaar in de woonkamer kon worden verwijderd. De renovatie van het dak zorgde ook voor meer stahoogte op het mezzanine niveau, waardoor er een praktische ruimte werd gecreëerd voor een speelruimte voor de kinderen.

glazen achterpui met stalen kozijnen

Gezellig industrieel interieur

De materialen die Barzilay gebruikte om een industrieel, ​​rustiek, gezellig en uitnodigend interieur te creëren, met een stedelijk loftgevoel, waren beton, glas, metaal en hout. Voor de vloeren is gekozen voor 1,2 m lange granietporseleinen tegels, waardoor een strakke en harmonieuze uitstraling ontstaat.

De ingang van het pand werd verplaatst en in plaats daarvan werd een hoge glazen wand geïnstalleerd waardoor natuurlijk licht overvloedig naar binnen kon komen. Op de begane grond zijn ook taatsramen geïnstalleerd om de luchtcirculatie te maximaliseren en als extra lichtbron.

hanglampen boven kookeiland industrieel

Naast de entree is een garderobe gecreëerd om rommel bij thuiskomst te voorkomen. De eethoek bevond zich onder de tussenverdieping, waar de stahoogte het laagst is, en in het midden een prachtige eettafel, ongetwijfeld een centraal punt. De tafel is opgebouwd uit gecorrodeerde stalen balken met daarop een gegolfde metalen plaat en bedekt met glas. Zes geweven bamboe eetkamerstoelen in natuurlijke en zwarte tinten complementeren de tafel. Een uniek armatuur, gemaakt van metalen buizen en straatlantaarns in New York-stijl, geeft een uniek tintje aan deze prachtige hoek.

Een omvangrijk kunstwerk gemaakt van touwen, gemaakt door Barzilay zelf, siert een muur terwijl een verscheidenheid aan groene planten op een decoratieve metalen plank rusten die aan een andere is bevestigd.

rotan eetkamerstoelen in donkere eethoek met grijze muren

Open keuken met groot kookeiland

De keukenruimte werd naast de eethoek verplaatst en ontworpen in een stoere donkergrijzekleurtint, passend bij de muren in dat gebied. Het grote keukenapparatuur, zoals de oven en de koelkast, werden verwerkt in de hoge kasten. Om de ‘visuele belasting’ te verlichten, heeft Barzilay open planken van licht hout in de kasten verwerkt.

betonlook vloer woonkamer met open keuken

Het brede eiland, bedekt met granietporselein, omvat de gootsteen en de kookplaat die ook donker zijn, waardoor een continue ontwerpstroom ontstaat. Het eiland wordt zowel voor opslag als voor uitstalling gebruikt. Het bevat materialen zoals glas en hout en is omgeven door diepe chocoladekleurige lederen barkrukken.

stoere moderne keuken met leren barkrukken aan kookeiland

Stoere woonkamer

Het woongedeelte bevindt zich direct tegenover de keuken met aan weerszijden twee glazen wanden. De eerste – de glazen wand die de ingang verving, de tweede – een glazen wand die begint bij de keuken. De derde muur die voorheen met baksteen was bedekt, is opnieuw gedecoreerd met grote graniet-porseleinen platen met roesteffect, 3 meter groot, voor een gedurfd en dramatisch effect. Een indrukwekkend kunstwerk in het midden complimenteert de bruine leren bank. Gevlochten loungestoelen zorgen voor extra zitruimte zonder dat de ruimte er te volumineus uitziet. De tafel in de woonruimte is gemaakt van staal met daarop een houten balkenplaat en twee van de poten zijn vervangen door stoere industriële wielen. Een oude ventilator en oude munitiekisten dragen bij aan de industriële uitstraling van de ruimte. Omdat de zithoek direct tegenover het kookeiland bevindt, was bijvoorbeeld een industriële TV meubel minder logisch. In plaats daarvan is er gekozen voor een paal, waar de televisie aan gemonteerd is en draaibaar is, zodat je vanuit verschillende hoeken TV kunt kijken. Niet alleen vanuit de zithoek, maar ook vanuit de eetkamer, keuken en zelfs de tuin.

grote schilderij hangen boven vintage bruine leren bank

industriele open stalen trap woonkamer

Een a/c-pijp die opzettelijk zichtbaar werd gelaten, strekt zich uit van de keuken naar de woonkamer en maakt het stedelijke gevoel van de hoge plafondruimte compleet.

De nieuwe kamer van de kinderen is verplaatst naar de begane grond en de hoofdslaapkamer is een verdieping hoger. De ouderlijke suite, die eerder bescheiden van formaat was, oogt nu breder dankzij een glazen scheidingswand tussen de slaapkamer en de badkamer.

De muren van de badkamer waren bedekt met tegels en sierpleister. Een douche met verborgen afvoer, een grote wastafel en een kast van hout en staal zorgen voor textuur en schaduwrijkdom die de ruimte een luxe uitstraling geven.

grote ronde spiegel boven industriele badkamermeubel

industrieel toilet ontwerp met beton en hout

industriele woonkamer met glazen wanden

Industriële trap

Het vernieuwde trappenhuis voelt luchtiger en lichter aan dankzij een stalen constructie die is gecombineerd met gesaldeerd metaal. Een ruimte bovenaan de trap werd opnieuw gebruikt om een ​​productieve werkhoek mogelijk te maken en omvat een bureau en boekenkasten, gemaakt van zwarte steigerbuizen en houten planken. Tussen de twee boekenkasten is een OSB-vergulde deur met stalen frame aangebracht die leidt naar het ‘koninkrijk’ van de kinderen, een speelruimte met comfortabele loungebanken. In plaats van traditionele opslag koos Barzilay voor eenvoudige IKEA-kratten die de kinderen zelf schilderden en met touwen aan het plafond hingen.

De toegang tot de mezzanine, boven de speelruimte, is toegankelijk via een ladder, waar zich de master bedroom en en-suite bevinden.

houten fruitkisten aan muur ophangen kinderkamer

leuke kinderkamer met hoogslaper

Bekijk ook:
Uniek appartement met een modern industrieel interieur
20 ideeën voor de inrichting van een industrieel interieur
20x Industriële woonkamer
10x Industriële vloerlampen
Stoere industriële loft woning in Litouwen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam