Industrieel interieur, Vintage interieur, Woonkamer inspiratie

Kleine industriële vintage woonkamer


Als je een kleine woning hebt, wordt vaak aangeraden om lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter wordt, terwijl donkere kleuren juist voor het tegenovergestelde zorgen. En om ervoor te zorgen dat je appartement niet nóg kleiner wordt, is het belangrijk om het zo minimalistische mogelijk in te richten. Less is more. Deze adviezen zijn waardevol, maar soms kan een rebelse aanpak ook wel goed uitpakken. Dat gaan we vandaag laten zien met de binnenkijker in deze kleine industriële vintage woonkamer.

Kleine industriële vintage woonkamer

Donker interieur

Het is de woonkamer van een heel klein appartement uit Bangkok van slechts 30m2 groot. De inrichting en het interieurontwerp is gerealiseerd door ontwerpbureau Thai3dviz, die gekozen heeft voor een rebelse aanpak. In plaats van een licht en minimalistisch interieur, is er juist gekozen voor donkere kleuren, in een industriële vintage stijl. De kleine woonkamer is donker en het staat vol met van alles en nog wat. En tóch ziet het er super leuk en vooral erg stoer uit.

Kleine industriële vintage woonkamer

Kleine industriële vintage woonkamer

Stoere materialen

Een rustieke houten vloer, een grijs plafond en een stoer zwart gestuukte muur vormen de basis. Daarbij zijn stoere materialen gebruikt, zoals leer, hout en staal, die terugkomen in de verschillende meubels en accessoires. Een vintage cognac leren chesterfield bank met een bijbehorende grote poef, een stalen en houten salontafel, een stalen bijzettafel… En ze hebben een geweldige op maat gemaakte multifunctionele meubel gemaakt, die over de gehele grote muur loopt. Het is super stoere stellingkast, bestaande uit een stalen frame en rustieke houten ladekasten en planken. Het wordt gebruikt als boekenkast, pronkkast én als TV meubel. Omdat in die muur ook de deuropening is naar de slaapkamer, is het ook een ombouwkast geworden.

Kleine industriële vintage woonkamer

Kleine industriële vintage woonkamer

Kleine industriële vintage woonkamer

Kleine industriële vintage woonkamer

En dis dit is nog niet alles, want de kast loopt ook over op een bureau bij het grote raam. Een stoer bureau met een houten werkblad en een stalen onderstel, die over de gehele breedte van de woonkamer loopt.

Ook de andere kleinere accessoires passen allemaal in de stoere vintage industriële stijl. Het koeienhuid vloerkleed, de twee industriële hanglampen boven het bureau, de grote schilderij aan de zwarte muur, de vintage telescoop, noem maar op.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam