Industrieel interieur, Woonkamer inspiratie

20x Industriële woonkamer


Industriële woonkamer

Wil jij een industriële woonkamer inrichten? Stoer! Industriële interieurs zijn super populair, en zal altijd wel zo blijven. Geïnspireerd door oude pakhuizen en fabrieken, die voorzien zijn van stoere details zoals betonnen vloeren en muren, bakstenen muren, dikke pilaren, stalen kozijnen en deuren, noem maar op. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg ideeën en mogelijkheden om de industriële stijl toe te passen in een moderne woonkamer, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning. Dat gaan we vandaag laten zien, aan de hand van hele mooie en stoere inspiratie voorbeelden!

1. Scandinavisch meets industrieel

Scandinavisch design is tegenwoordig minstens net zo populair als industrieel design. En guess what? Deze twee stijlen kan je ook op een hele stoere manier met elkaar combineren. Dat bewijst ontwerper Javier Wainstein met het ontwerp van deze stoere industriële woonkamer. De bakstenen muur, grote industriële ramen met stalen kozijnen zijn stoer en rauw, terwijl de houten vloer, de houten stoelen en de comfortabele stoffen bank een mooie warme balans vormen.

industriële woonkamer scandinavisch

2. Pastel

Het ontwerp van deze industriële woonkamer vonden we in de portfolio van Alexander Sadriano. Ook hier tref je hele stoere details aan zoals de betonnen muur, de houten balken aan het plafond en de industriële leidingen. Naast stoere industriele meubels en accessoires, zoals de hanglampen, de houten eettafel en de stalen stellingkast, vind je hier ook een hele mooie pastel groene bank!

industriële woonkamer pastel

3. Open indeling

Je zou het niet zeggen, maar hieronder zie je de stoere industriële woonkamer van een woning uit Amsterdam. Het gaat om een loft grachtenpand dat ontworpen en ingericht is door Witteveen Architecten. De grote bakstenen muren zijn afgewisseld met strak gestuukte witte muren, terwijl de open stalen trap één van de blikvangers vormt van het interieur. Er is een open indeling gecreëerd, waar de woonkamer en keuken een belangrijke rol in spelen, maar ook de vide ziet er geweldig uit.

industriële woonkamer open indeling

4. Kleurrijk

Veel mensen denken dat industriële interieurs alleen maar rauwe kleuren bevatten, met alleen beton en hout. Niets is minder waar, het is juist heel leuk om ook kleuren te gebruiken in een industrieel interieur. Deze stoere woonkamer is ontworpen door Sergey Makhno. De basis is inderdaad van beton, maar met de gele schommelstoelen, de rode Panton chairs, de groene planten, de grote geel-groen-oranje schilderij en de grote blauwe loungebank, is deze industriële woonkamer ook erg kleurrijk geworden.

Industriële woonkamer kleurrijk

5. Verborgen keuken

Zooi Design heeft deze industriële woonkamer ontworpen. Een kleine woonkamer vol leuke en originele ideeën. Één van die leuke ideeën is de keuken, een open keuken bestaande uit een groot keukeneiland en een keukenunit die achter mooie houten vouwdeuren verborgen kan worden. De zwarte bakstenen muur ziet er ook erg tof uit, passend bij de zwarte bank en de zwarte deuren.

Industriële keuken verborgen keuken

6. Budgetproof

Het leuke van het inrichten van een industrieel interieur, is dat het niet duur hoeft te zijn. Er zijn heel veel leuke industriële ideeën die budgetproof zijn. In deze stoere woonkamer, een ontwerp van Form 8 Studio, zijn bijvoorbeeld een salontafel, een bijzettafel en een bank van oude houten palletten op wielen gemaakt. En delen van het betonnen plafond zijn bekleed met underlayment platen. Het ziet er super stoer uit, en het is tegelijkertijd erg betaalbaar.

Industriële woonkamer budgetproof

Leestip: Industriële stalen deur van hout

7. Fiets aan de muur hangen

Een ander leuk budgetproof idee voor een industriële woonkamer is het ophangen van een stoere fiets aan de muur. Je moet natuurlijk wel een geschikte racefiets hebben, maar het ophangen is natuurlijk erg goedkoop. In deze stoere woonkamer met bakstenen muren en een geweldig gewelfd plafond hebben ze de racefiets aan de grote bakstenen muur opgehangen.

Industriële woonkamer fiets aan muur hangen

8. Zwart interieur

Als je één kleur mocht uitkiezen voor het inrichten van een industrieel interieur, dan is dat natuurlijk zwart. Tegelijkertijd moet je het natuurlijk wel durven. Dit is de stoere woonkamer van interieurontwerper Kim Smith, die niet alleen een zwarte vloer en een zwarte muur heeft gekozen, maar ook voor een volledig zwart plafond en zwarte meubels en accessoires!

Industriële woonkamer zwart interieur

Leestip: Zwarte muren

9. Betonstuc

Betonnen muren zijn ideaal voor industriële interieurs, maar lang niet alle woningen hebben betonnen muren die er goed uitzien. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om een betonnen muur na te boosten. Betonstuc is daar een mooi voorbeeld van, die je niet alleen op muren, maar ook op de vloer en zelfs meubels kan toepassen. In deze industriële woonkamer hebben ze gekozen voor de combinatie van een houten vloer, betonstuc muren en een strak wit plafond. De groene geschilderde lambrisering aan de betonstuc muur in de woonkamer is ook een heel leuk idee!

industriële woonkamer betonstuc

10. Klein maar stoer

Niet alleen industriële woningen zijn groot en ruimtelijk. Ook kleine woningen kan je stoer en industrieel inrichten. Onderstaande woonkamer is van een super klein appartement uit Budapest met een woonoppervlakte van slechts 35m2. Hongaarse architectenbureau MÁS epiteszek heeft de perfecte indeling en interieurontwerp gemaakt, met onder andere een inklapbaar bed en een stalen keuken die je kunt verbergen.

Industriële woonkamer klein maar stoer

11. Strak modern

Het kan ook heel mooi zijn om de rauwe details van een industrieel interieur te combineren met strakke moderne elementen. Het Oekraïense interieur- en architectenbureau heeft onderstaand appartement ontworpen, gekenmerkt door industriële details waaronder het betonnen plafond en de betonnen muren. In plaats van nog meer rauwe details, heeft de ontwerper gekozen voor strakke maatwerk meubels. Er is bijvoorbeeld een grote op maat gemaakte wandkast met glazen wand gemaakt, die de woonkamer van de slaapkamer scheidt. Ook de keuken met bar ziet er super modern uit.

industriële woonkamer strak modern

12. Glazen wand met stalen kozijnen

Bij Hongaarse interieurontwerpster Snezana Gikovski vonden we deze mooie woonkamer. Het is de woonkamer van een karakteristiek appartement met prachtige karakteristieke ramen en een lichte houten vloer. Met stoere details en meubels, is ze erin geslaagd om deze woonkamer een industriële uitstraling te geven. De grote glazen wand met de stalen kozijnen is een blikvanger geworden, maar ook de vintage leren bank en de salontafel op wielen van een oude houten pallet zijn ook heel stoer.

Industriële woonkamer glazen wand met stalen kozijnen

Leestip: 12x Glazen wanden inspiratie

13. Spaanse tegels

Dit is de fantastische woonkamer van Syra en Joaquín, die in een stoere loft woning wonen uit een jaren ’30 pand. De loft woning kenmerkt zicht echte industriële details zoals de hoge plafonds, de blootgestelde leidingen en bakstenen muren. Het eerste wat opvalt zijn de super leuke Spaanse tegels, die het interieur een vrolijke eclectische uitstraling geven. De kleurrijke kussens op de bank en op het bed passen er perfect bij!

Industriële woonkamer Spaanse tegels

14. Loft appartement

Dit is de perfecte industriële woonkamer. De woonkamer van een voormalig fabriek gelegen in de Zweedse stad Göteborg. Het interieur heeft alles wat je van een verbouwde fabriek kan verwachten. Denk aan de grote raampartijen, blootgestelde leidingen, bakstenen muren en betonnen balken en pilaren. De grote glazen wand met stalen kozijnen scheidt de woonkamer van de enige slaapkamer. En de woonkamer is ingericht met prachtige designmeubelen en accessoires.

Industriële woonkamer loft appartement

15. Geïnspireerd door New York

Deze super mooie woonkamer is ingericht door interieur- en ontwerpbureau Dröm Living. De Spaanse interieurontwerpers hebben in Barcelona ingericht. De wens van de bewoner was een interieur die lijkt op een loft appartement uit New York. De bakstenen muur en de houten balken aan het plafond hadden ze al mee. De ontwerpers hebben dat perfect aangevuld met een stoere betonnen vloer, industriële scheidingswanden en een stalen balk een het plafond. In de woonkamer hebben ze een strakke zwarte TV meubel gemaakt, die overloopt op de moderne zwarte keuken.

Industriele woonkamer geïnspireerd New York

16. Scheidingswanden voor een open karakter

Ook dit appartement is gelegen in Barcelona, en is ontworpen door interieurontwerp studio Egue Y Set. Het gaat om een heel klein appartement van slechts 40m2. Om het tóch ruimtelijk te maken, kozen ze voor een open karakter. Zo hebben ze een scheidingswand gemaakt van houten latten tussen de slaapkamer en woonkamer. En voor de badkamer is er gekozen voor een glazen wand. De betonnen vloer en de betonnen muren zijn natuurlijk heel stoer.

Industriële woonkamer Scheidingswanden voor een open karakter

Leestip: 10 Scheidingswanden in de woonkamer

17. Beton

Ben jij een liefhebber van beton? Dan zal je deze industriële woonkamer helemaal te gek vinden. Hier is er namelijk gekozen voor zowel een betonnen vloer, betonnen muren en een betonnen plafond. Hierdoor heeft het interieur een minimalistische uitstraling gekregen. Met houten accenten is de rauwe sfeer een beetje gecompenseerd. Denk aan de houten ladder en den houten tafel, maar ook de bruine leren bank en het sisal vloerkleed geven het interieur de nodige warmte.

Industriële woonkamer beton

18. Planten

Planten zijn altijd een goed idee, ook in een industrieel interieur. Sterker zelfs, met planten kan je de nodige vrolijkheid en sfeer geven in een industriële woning. In dit industrieel appartement uit New York, spelen de planten een hele belangrijke rol. Grote en kleine planten wisselen elkaar af. Sommigen zijn op tafel en in kasten geplaatst, maar er zijn ook hangplanten aan het plafond opgehangen. Nice!

Industriële woonkamer planten

19. Industrieel behang

Betonstuc is de perfecte methode voor het nabootsen van een betonnen muur. Het nadeel is dat het best prijzig is. Heb je niet zo’n hoog budget, dan zou je ook kunnen kiezen voor industrieel behang. Tegenwoordig zijn sommige ontwerpen super realistisch. Je moet dus heel goed kijken om te zien dat het om behang gaat en niet om een echte betonnen muur. Onderstaande Scandinavische woonkamer hebben ze heel eenvoudig een industrieel tintje gegeven door de grote muur te behangen met stoer industrieel behang.

Industriële woonkamer industrieel behang

20. Industriële meubels

De meest eenvoudige manier om een woonkamer een stoer industrieel tintje te geven is met industriële meubels en accessoires. Sofia Jagert laat dat in haar kleine appartement zien van 54m2. De bakstenen muur is natuurlijk heel stoer, maar het zijn vooral de meubels die de industriële stijl vertegenwoordigen in dit interieur. Denk aan de vintage leren bank, de industriële eettafel en stoelen, en in de zithoek van de woonkamer vind je zowel een grote industriële hanglamp als industriële staande lamp.

Industriële woonkamer meubels

Leestip: 10x Industriële vloerlampen

Bekijk ook:
Stoer interieurontwerp van een industriële woonkamer
Open landelijke keuken in industriële woonkamer
Industriële woonkamer van een loft uit New York
Kleine industriële vintage woonkamer
Lichte woonkamer met industriële details

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam