Woonkamer inspiratie

Kleine woonkamer inrichten


Een kleine woonkamer inrichten kan erg moeilijk zijn. De meest gestelde vraag bij het inrichten van een kleine woonkamer is ‘Waar plaats ik al mijn meubels?’. Wij proberen jou hierbij te helpen. Op deze pagina vind je niet alleen handige tips voor je kleine woonkamer, maar plaatsen we ook een aantal mooie kleine woonkamers voorbeelden met de leukste ideeën.

Kleine woonkamer inrichten

Meubels kleine woonkamer

Kleine woonkamer tips

– Neem alleen meubels die nodig zijn. Eigenlijk is een bank het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Hiervanuit kan je bepalen wat je nog meer nodig hebt en of je hier wel ruimte voor hebt. Een TV meubel? Een salontafel? Een fauteuil?
– Bij het inrichten van je kleine woonkamer, moet je beginnen met het plaatsen van je grootste meubel. Alle kamers hebben een brandpunt nodig. En in bijna alle situaties, is het brandpunt het grootste meubelstuk.
– Neem flexibele meubels, meubels die meerdere functies hebben en makkelijk verplaatsbaar zijn. Bijvoorbeeld een TV meubel die ook veel opbergruimte heeft. Of een salontafel op wielen.
– Neem wandplanken in plaats van grote kasten. Hiermee bespaar je loopruimte, maar heb je toch nog opbergruimte.
– Indien mogelijk, breek de muur tussen de kleine woonkamer en je keuken. Hiermee krijg je een open keuken, wat ervoor zorgt dat de ruimte veel groter is.
– Houd je woonkamer licht. Een licht kleurpalet met bijvoorbeeld wit, lichtgrijs of beige. Donker verkleint je ruimte.

Inrichting kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Indeling kleine woonkamer

Kleine woonkamer tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam