Woonkamer inspiratie

10x Schuifdeur woonkamer


Wil jij een om een mooie schuifdeur in je woonkamer te plaatsen? Leuk! Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Op deze pagina laten we de mooiste inspiratie voorbeelden zien van woonkamers met een schuifdeur. Laat je inspireren door de leuke ideeën en handige tips!

schuifdeur woonkamer

Schuifdeuren zijn een stijlvolle en moderne manier om extra persoonlijkheid aan de woonkamer toe te voegen. Ze zien er niet alleen overal geweldig uit, je verbetert ook de functionaliteit van je ruimte. Hieronder hebben we de voordelen van een schuifdeur in de woonkamer op een rijtje gezet:

  • Stijl – een schuifdeur is anders dan anders. Hierdoor zal het meer opvallen, waardoor het ook als een blikvanger kan worden gebruikt in de woonkamer.
  • Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten, kleuren en materialen, waardoor er altijd een schuifdeur verkrijgbaar is die past in de stijl van jouw woonkamer – of je nou een strakke moderne woonkamer of een rustiek landelijk woonkamer hebt.
  • Een schuifdeur met glas is een goed idee als je meer lichtinval wilt creëren in woonkamer, of juist licht wilt door laten stromen van de woonkamer naar bijvoorbeeld de keuken, hal of slaapkamer.
  • Ruimte – Bij normale deuren moet je rekening houden net vrije ruimte rond de opening, wat natuurlijk vloeroppervlak in beslag neemt. Dit hoeft geen probleem te zijn natuurlijk, maar in een kleine woonkamer kan een schuifdeur een goed idee zijn, omdat je geen rekening hoeft te houden met die ruimte.
  • Betere doorstroming tussen kamers – schuifdeuren bieden een manier om de staat van stroom tussen kamers te creëren. Ze kunnen openen en sluiten zonder in een kamer te zwaaien zoals standaard deuren, wat het effect heeft dat deze ruimtes worden geopend zonder de stroming te belemmeren. Hoe groter de opening in het deurkozijn, hoe groter dit gevoel van stroming dat kan worden bereikt. Zo kan het een goed idee zijn om een schuifdeur tussen de woonkamer en de keuken te plaatsen, als je aan de ene kant geen open keuken wilt, maar wel interactie wilt blijven behouden.

1. Stalen schuifdeur met glas tussen woonkamer en slaapkamer

Ontwerpbureau Bogdan Ciocodeică & Diana Roşu heeft voor een project in Boekarest een voorheen eenkamerappartement verbouwd tot een stoer en praktisch appartement met een aparte slaapkamer. Tussen de slaapkamer en de woonkamer is een stoere stalen schuifdeur met glas geplaatst en twee vaste glazen panelen. Hierdoor kan wordt de ruimtelijkheid en lichtdoorstroming in tact gehouden. En het ziet er natuurlijk ook super mooi uit. Klik hier voor meer foto’s.

https://www.huis-inrichten.com/flexibele-slaapkamer-open-karakter/

2. Strakke schuifdeur in de muur

Voor een project, genaamd Ruffey Lake House, hebben de ontwerpers Steph Richardson en John Liu van het Australische architectenbureau Inbetween Architecture, meerdere schuifdeuren geplaatst. Zo vind je in de hal een grote kast met twee stoere zwarte schuifdeuren, en tussen de hal en de woonkamer is ook een hele mooie schuifdeur geplaatst. De witte schuifdeur met ronde houten deurgreep tussen de woonkamer en de hal is super strak afgewerkt, doordat de schuifdeur in de muur geschoven kan worden. Klik hier voor meer foto’s.

schuifdeur woonkamer in muur schuiven

3. Glazen schuifwand tussen slaapkamer en woonkamer

Je hebt schuifdeuren en schuifwanden. Het grote verschil tussen een schuifdeur en een schuifwand, is dat een schuifdeur veelal voorzien is van een kozijn, terwijl een schuifwand alleen uit een stuk glas kan bestaan. Daarnaast bevatten glazen schuifwanden over meerdere glazen oppervlakken die je langs elkaar kan schuiven. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een perfect geplaatste glazen schuifwand, tussen de slaapkamer en woonkamer. Het ziet er niet alleen super mooi uit, maar dankzij de glazen schuifwand kan er ook een grote deuropening gecreëerd worden. Daarnaast is de lichtdoorstroming perfect. Klik hier voor meer foto’s.

glazen schuifwanden woonkamer slaapkamer

4. Dubbele glazen schuifdeuren met stalen kozijnen

Onderstaand interieurontwerp is gerealiseerd door K.O.T Architects, die een super mooi en modern appartement in Tel Aviv heeft ontworpen. Naast een luxe schuifdeur tussen de slaapkamer en de badkamer, zijn er ook dubbele glazen schuifdeuren geplaatst tussen de slaapkamer en de woonkamer. De schuifdeuren geven een prachtige en luxe uitstraling aan het interieur. Om privacy te garanderen in de slaapkamer, zijn er mooie gordijnen opgehangen aan de binnenkant van de glazen schuifdeuren. Klik hier voor meer foto’s.

dubbele glazen schuifdeuren slaapkamer woonkamer

5. Klassieke schuifdeuren tussen woonkamer en werkplek

Bij een schuifdeur in de woonkamer denk je misschien al snel aan een stoer industrieel of strak modern interieur. Maar ook in een klassiek interieur vol met mooie karakteristieke details kan een schuifdeur heel mooi zijn. In een karakteristiek Zweeds appartementen is een werkplek ingericht naast de woonkamer, en woonkamer. Het interieur bevat veel mooie karakteristieke details zoals het ornamenten plafond en de originele tegelkachel. Ook de raamkozijnen en deurposten zijn klassiek. Passend bij die klassieke uitstraling, zijn dubbele klassieke schuifdeuren opgehangen. De zwarte stalen rails is aan de kant van het thuiskantoor opgehangen, zodat deze niet zichtbaar zijn in de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

klassieke schuifdeuren woonkamer werkplek

6. Moderne schuifdeur tussen woonkamer en kantoor

Ook in deze woonkamer is een thuiskantoor ingericht, en ook hier hebben ze gekozen voor een schuifdeur om deze twee ruimtes van elkaar te scheiden. Passend bij het strakke moderne interieur, hebben ze een witte moderne schuifdeur geplaatst, die je strak in de muur kunt schuiven. Als deze open staat, dan heb je een hele grote deuropening, terwijl als de schuifdeur gesloten is, lijkt het op een super strakke witte muur. Klik hier voor meer foto’s.

moderne schuifdeur woonkamer kantoor

7. Houten schuifdeur tussen woonkamer en slaapkamer

Hieronder zien jullie de stoere slaapkamer en woonkamer van het K House appartement, een driekamerappartement uit Taipei  dat ontworpen en ingericht is door de ontwerpers van AworkDesign.studio. Tussen de slaapkamer en de woonkamer zijn twee mooie houten schuifdeuren gemonteerd. De houten schuifdeur aan de linkerkant is smaller dan de houten schuifdeur aan de rechterkant, maar beiden kunnen strak in de muur geschoven worden. Klik hier voor meer foto’s.

houten schuifdeur woonkamer slaapkamer

8. Schuifdeur behangen

Voor de woonkamer van een moderne bungalow heeft ontwerpbureau foundry12 een grote muur behangen met een kleurrijk behang met blauw wit patroon. In diezelfde muur is een strakke schuifdeur gerealiseerd, die met hetzelfde behang is behangen. Op die manier is het een mooi geheel geworden, zonder opvallende contrasten. Ook een leuk idee! Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer schuifdeur behang

9. Industriële glazen schuifdeur

Ontwerpbureau Casamanara had in 2014 een heel stoer industrieel loft appartement ontworpen. Het loft appartement was super groot, en kenmerkt zich ook met een open karakter. Naast de grote leefruimte, waar een open keuken is ingericht, is ook een tweede woonkamer gecreëerd. Met behulp van een stoere industriële glazen schuifdeur is die ruimte van de hoofdwoonkamer gescheiden, waardoor deze een hele knusse en intieme ruimte is geworden. Klik hier voor meer foto’s.

industriële glazen schuifdeur woonkamer

10. Schuifdeur om TV te verbergen

Een schuifdeur is niet alleen een goed idee als alternatief voor een standaard deur binnen in huis. Het kan ook een heel leuk idee zijn om een standaard kastdeur mee te vervangen. In deze smalle woonkamer, ontworpen door Canadees designstudio Cecconi Simone Inc, hebben ze een grote op maat gemaakte TV wandkast gerealiseerd, waar de TV strak aan opgehangen is. Met een grote bijpassende schuifdeur, die van de vloer tot het plafond loopt, kan je de TV op een stijlvolle manier verbergen. Klik hier voor meer foto’s.

LeestipTV verbergen met een schuifpaneel

schuifdeur woonkamer tv verbergen

Lees ook:
Schuifdeuren
Mooie schuifdeuren
Glazen schuifpui
10x Vouwdeur inspiratie
18x Zwarte stalen deur met glas
10x Stalen deur in de woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam