Slaapkamer inspiratie

Kleine slaapkamer inrichten


Een normale slaapkamer inrichten kan al moeilijk zijn. Maar een kleine slaapkamer inrichten kan helemaal moeilijk zijn. Het is een kunst op zich. Bij het inrichten van een kleine slaapkamer moet je extra rekening houden met de beschikbare ruimte. Alle centimeters zijn belangrijk en moeten daarom goed benut worden. Vind jij het ook zo lastig? Geen nood. Op deze pagina geven kan je leuke slaapkamer ideeën opdoen, handige tips bekijken, en de mooiste inspiratie voorbeelden vinden voor het inrichten van jouw kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer inrichten

Houd je kleine slaapkamer licht

Onze eerste tip voor het inrichten van je kleine slaapkamer is: houd het licht! Donker maakt je slaapkamer alleen nóg kleiner. Als het mogelijk is, is een raam erg waardevol. Is dat niet mogelijk, neem dan een licht kleurenpalet. Vooral de muren en de vloer zijn hierin erg belangrijk. Kleur je slaapkamer muren lichtgrijs, lichtbeige of nóg beter, wit! En dat geldt eigenlijk ook voor de vloer. Je zult zien wat een groot verschil dit zal maken in een kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten

Meubels voor kleine slaapkamer

Het uitkiezen van meubels voor een kleine slaapkamer is het volgende. Onze tip is om eigenlijk zo min mogelijk meubels te nemen. Houd het simpel bij het inrichten van je slaapkamer! Het bed mag natuurlijk niet ontbreken. Maar voor elk andere meubel moet je afvragen of het überhaupt wel nodig is. Is het per se nodig om een boekenkast te plaatsen in je kleine slaapkamer? Of kan deze ook in de woonkamer geplaatst worden? Is een nachtkastje per se nodig? En kan de kledingkast niet in een andere kamer geplaatst worden?

Als alternatief van een kast, zou je kunnen kiezen voor planken. Deze kan je hoog aan de muur hangen, waardoor je geen loopruimte verspilt in de kleine slaapkamer.

Wil je écht alle centimeters benutten? Dan zou je op maat gemaakte meubels kunnen overwegen. Hiermee worden er dus meubels gemaakt die perfect passen in jouw kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten

Kleine slaapkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam