Slaapkamer inspiratie

Kleine slaapkamer inrichten


Last Updated on augustus 31, 2020 by Redactie

Een kleine slaapkamer inrichten? Je bent hier aan het juiste adres. In dit artikel laten we namelijk zien hoe je het maximale uit je kleine slaapkamer kunt halen. Bekijk onze handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

kleine slaapkamer inrichten

Een grote slaapkamer is fijn, maar dit betekent niet dat een kleine slaapkamer dat niet is. Eigenlijk heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig in de slaapkamer. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust kunt hebben in de slaapkamer. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal andere factoren waar je rekening mee moet houden, omdat het oog ook wat wilt. Wij gaan je hierbij helpen!

1. Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is niet alleen fijn, het zorgt er ook voor dat een kleine slaapkamer groter lijkt. Zorg er daarom dus voor dat je slaapkamer optimale lichtinval krijgt overdag. Heb je bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder? Dan kan je denken aan een extra dakraam, wat een enorm groot verschil kan maken.

kleine slaapkamer lichtinval

2. Lichte kleuren

Bij het inrichten van kleine slaapkamers is het één van de beste manieren om de ruimte te maximaliseren door het gebruik van lichte en frisse kleuren. Dit geldt vooral voor de grote oppervlakken, zoals de vloer, de muren en het plafond. Wit is daarbij de populairste kleurkeuze, maar je kunt ook denken aan tinten zoals zachtroze, lichtgrijs of lichtbeige. Je zult zien dat de lichte kleuren ervoor zorgen dat de kamer groter aanvoelt.

kleine slaapkamer inrichten lichte kleuren

3. Kleurrijke accenten

Dit betekent natuurlijk niet dat je alleen maar lichte en neutrale kleuren mag gebruiken in een kleine slaapkamer. Je kunt gerust ook donkere of zelfs opvallende kleuren terug laten komen, in de vorm van accessoires. Denk aan je dekbedovertrek, kunst aan de muur of nachtkastje.

kleine slaapkamer kleuren

4. Donkere kleuren

Met deze tip spreken we onszelf heel erg tegen, maar regels zijn er om verbroken te worden, toch? Bijna alle professionele interieurontwerpers en stylisten adviseren om kleine ruimtes in te richten met lichte kleuren. Donkere kleuren maken een ruimte namelijk nóg kleiner.  Maar tóch kunnen kleine slaapkamers met donkere muren heel mooi en stijlvol zijn. Onderstaande slaapkamer is een heel mooi voorbeeld, waar alle muren, kozijnen en zelfs radiatoren zwart zijn geverfd.

kleine slaapkamer inrichten donkere muren

5. Grote kledingkast

Dat je een kleine slaapkamer hebt, betekent niet dat je kleine meubels moet nemen. Sterker zelfs, soms kan het een beter idee zijn om juist voor zo groot mogelijk te gaan. De kledingkast is daarbij het perfecte voorbeeld. Door te kiezen voor een grote kledingkast, die bijvoorbeeld de hele muur bezet, kan je meer dan alleen kleding opbergen. En ook de indeling van je kledingkast speelt een belangrijke rol. Met slimme onderdelen, zoals planken, kledingroedes en ladekasten, zorg je ervoor dat je jouw hele kledingcollectie en meer kunt opbergen in je kleine slaapkamer.

kleine slaapkamer inrichten kledingkast

6. Wandplanken

Over opbergruimte gesproken – een gouden tip om extra opbergruimte te creëren in een kleine slaapkamer, zijn wandplanken. Met wandplanken maak je gebruik van de muren, zonder dat het ten koste gaan van de schaarse loopruimte. Perfect voor het opbergen van boeken, tijdschriften, plantjes, fotolijsten, noem maar op.

kleine slaapkamer wandplank

7. Bed tegen de muur

Het meest ideaal is dat je aan aan beide zijden van het bed kunt in- en uitstappen. Maar in een hele smalle slaapkamer kan het tóch een beter idee zijn om het bed helemaal tegen de muur te schuiven. Je kunt weliswaar slechts aan één zijde in en uit bed stappen, maar daardoor heb je wel extra loopruimte of ruimte voor het plaatsen van een nachtkastje.

kleine slaapkamer bed tegen muur

8. Bed met opbergruimte

De hoofdfunctie van het bed is om erop te slapen. Maar het bed biedt ook kansen voor het creëren van extra opbergruimte. En extra opbergruimte is altijd een goed idee in een kleine slaapkamer. Heb je al een bed, dan zou je speciale opbergdozen kopen die je onder het bed kunt schuiven. Ben je nog op zoek naar een nieuw bed? Dan kan je op zoek gaan naar een bed met opbergruimte. Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld bedlinnen, extra kussens, etc.

kleine slaapkamer inrichten bed met opbergruimte

9. Maatwerk

Wil je écht alle centimeters benutten in de kleine slaapkamer? Dan is maatwerk dé oplossing. Je kunt denken aan een op maat gemaakt bed die precies past, een op maat gemaakt multifunctioneel hoofdbord kast met heel vele opbergruimte of een op maat gemaakte kledingkast die helemaal tot het plafond loopt. Maatwerk zal altijd iets meer kosten, maar dan heb je ook iets unieks.

kleine slaapkamer inrichten maatwerk

10. Spiegels

Strategische styling is de sleutel als het gaat om het inrichten van een kleine slaapkamer. Een spiegel is een slimme manier om licht te reflecteren. Het zal elke kleine slaapkamer veel groter doen aanvoelen, waardoor het een helderder gevoel krijgt. Wees niet bang om te spelen met hoeveel spiegels je kiest. Een grote spiegel naast het bed kan gerust worden gecombineerd met een spiegel aan de binnenkast van de kledingkast. Je kunt ook denken aan een kledingkast met spiegeldeuren of zelfs een grote spiegelwand.

kleine slaapkamer inrichten spiegeldeuren kledingkast

11. Schuifdeuren

Deuren hebben ruimte nodig, vooral bij het openen en dichtdoen van de deuren. Daarom kunnen schuifdeuren een goed idee zijn in een kleine slaapkamer. De normale slaapkamerdeur kan je vrij eenvoudig vervangen door een stoere schuifdeur. Daarnaast kan je ook denken aan een kledingkast met schuifdeuren in plaats van normale deuren.

kleine slaapkamer inrichten schuifdeur

12. Kast in schuine wand

Heb je een slaapkamer op zolder? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met schuine wanden of schuine daken. Het ziet er misschien knus en charmant uit, maar erg praktisch is het niet. Wil je die ruimte goed benutten, dan kan het een goed idee zijn om een kast in de schuine wand te bouwen. Een inbouwkast in een schuine wand is helemaal perfect!

Bekijk ook:
Slaapkamer ideeën
Kleine slaapkamer met betonstuc
Deze kleine Scandinavische slaapkamer is ingericht volgens het boekje

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam