Keuken inspiratie, Woonkamer inspiratie

10x Kleine eethoek


Wil jij een kleine eethoek inrichten die niet alleen praktisch, maar ook gezellig is en leuk eruit ziet? De inspiratie voorbeelden op deze pagina laten zien dat dit heel goed mogelijk is. Laat je inspireren door de mooie foto’s, leuke ideeën en handige tips!

kleine eethoek

Een eethoek is tegenwoordig veel meer dan een eettafel met stoelen waar je aan kunt eten. Het is een sociale plek geworden in huis, waar je bij elkaar komt voor een gesprek, waar je kinderen huiswerk aan maakt terwijl jij aan het koken bent, waar je een gezelschapspel speelt met je gezin, noem maar op. Wat ons betreft is een eethoek dus altijd een goed idee, niet alleen voor grote woningen met een grote keuken of een grote woonkamer, ook in kleine appartementen is het een goed idee om een kleine eethoek in te richten. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet met verschillende soorten kleine eethoeken.

1. Vaste kleine eethoek in smalle keuken

In kleine smalle keukens kan het soms best een uitdaging zijn om een eethoek in te richten. Dat dit wel degelijk mogelijk is, kan je mooi zien in deze smalle keuken. De architecten van Duits ontwerpstudio Alexander Fehre hebben in deze kleine smalle keuken een geweldige vaste kleine eethoek bij het raam ingericht, met twee vaste banken tegenover elkaar en een bijpassende vaste tafel. De kleine rode eethoek vormt meteen de blikvanger in deze ruimte. Klik hier voor meer foto’s.

vaste kleine eethoek smalle keuken

2. Vaste kleine eethoek in smalle keuken

Deze kleine eethoek hebben we gevonden in de portfolio van designstudio Dizaino Virtuve, die een klein appartement heeft ingericht in Vilnius in Litouwen. Het appartement heeft een woonoppervlakte van slechts 50m2, met een slaapkamer en een vrij ruime leefruimte, waar de woonkamer, open keuken en kleine eethoek zijn gecombineerd. De ronde eettafel is bij de grote hoekbank geplaatst – een stijlvolle witte marmeren eettafel met vier mooie houten eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek ronde tafel bij bank

3. Kleine eethoek met hoge bartafel aan keuken

Het kan ook een leuk idee zijn om in plaats van een normale eettafel een hoge bartafel te nemen. Dit appartement is ingericht en ontworpen door XS Studio, een interieur- en designbureau uit Israel dat een heel klein appartement ingericht van slechts 44m2. In plaats van een traditionele eethoek met eettafel hebben de ontwerpers hier gekozen voor een op maat gemaakte hoge bartafel aan de keuken. Je kunt er in totaal met vier personen aan zitten, en het grote voordeel is dat je de tafel ook kunt gebruiken als extra werkblad in de keuken. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek hoge bartafel aan keuken

4. Kleine eethoek met vierkante uitschuifbare eettafel

Dit is de keuken van een klein Scandinavisch appartement van 63m2. Een prachtig appartement die in de jaren ’30 is gebouwd, gekenmerkt met prachtige originele details. Hoewel het appartement niet heel groot is, is de keuken vrij ruim en vooral erg licht. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend om er een leuke kleine zithoek te creëren. Ze hebben gekozen voor een kleine vierkante uitschuifbare eettafel, zodat de bewoners zelf kunnen bepalen hoe groot de eethoek wordt. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek uitschuifbare eettafel

5. Kleine eethoek in klein appartement van 35m2

Dit appartement laat zien dat je altijd een eethoek kunt inrichten, hoe klein je appartement ook is. In dit kleine appartement van 35m2 is een kleine zithoek ingericht tussen de open keuken en de woonruimte, waar de woonkamer met slaapkamer zijn gecombineerd. En het ziet er ook nog eens super leuk uit met de witte eettafel en de mix van verschillende eetkamerstoelen. Love it! Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek klein appartement 35m2

6. Kleine eethoek werkplek combinatie

Zoals gezegd is een eethoek tegenwoordig veel meer dan alleen een plek om aan te eten. Veel mensen gebruiken de eettafel ook als bureau om aan te werken. In dit super leuk ingericht appartement hebben ze dan ook een combinatie gemaakt van de eethoek en werkplek. Bij het raam is een moderne eettafel geplaatst met daaromheen een combinatie van eetbanken en krukjes. De zwarte 265 wandlamp maakt het nog stijlvoller! Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek werkplek

7. Vaste eethoek geïntegreerd in keuken

Hierboven hebben we de creatieve kleine eethoek laten zien met de hoge bartafel. In dit kleine appartement, ontworpen door architecten Vaida Atkocaityte, Valdemar Stupak en Viktoras Ceika, is een soortgelijk idee gerealiseerd. Maar in plaats van een bartafel hebben ze hier wel gekozen voor een normale eettafel. Deze eettafel is geïntegreerd in de strakke moderne keukenkasten, waardoor het een strak en mooi geheel vormt. Klik hier voor meer foto’s.

vaste eethoek in keuken geintegreerd

8. Vaste eethoek geïntegreerd in keuken

Dit idee vinden we ook helemaal geweldig, ontworpen en ingericht door interieurarchitecten Julia Schmit en Anne Fath van interieur- en architectenstudio Agence June. Zij hebben in Parijs een klein studio appartement omgetoverd tot een praktisch, leuk en speels appartement! De kleine eethoek is een van die leuke ideeën, die in een handomdraai ingeklapt kan worden in de op maat gemaakte blauwe wandkast van de keuken. Klik hier voor meer foto’s.

kleine inklapbare eethoek

9. Vaste eethoek geïntegreerd in keuken

Veel mensen nemen automatisch een rechthoekige of een vierkante keuken, terwijl het soms een beter idee is om te kiezen voor een ronde eettafel. Vooral in een kleine ruimte kan een ronde eettafel erg praktisch zijn, wat heel mooi te zien is in deze kleine Scandinavische keuken. Ze hebben gekozen voor een ronde witte eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. Wat ook erg leuk is, is dat ze de muur van de eethoek hebben bekleed met super leuk bloemetjesbehang. Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek ronde eettafel in keuken

10. Kleine eethoek in speels splitlevel woning

Dit speelse kleine appartement is ontworpen door architectenbureau PhoebeSayswow Architects Ltd – een klein appartement uit Taipei met een woonoppervlakte van slechts 33 vierkante meter. De kleine eethoek is ingericht in de kleine keuken, met een mooie ronde eettafel en twee eetkamerstoelen. Benieuwd hoe de rest van de woning is ingericht? Klik hier voor meer foto’s.

kleine eethoek splitlevel woning

Bekijk ook:
Smalle keuken met vaste eethoek
Hoe kies je de juiste eettafel? 6x Tips!
Vloerkleed onder de eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam