Woonkamer inspiratie

Woonkamer decoratie


Op zoek naar leuke woonkamer decoratie waarmee jij meer sfeer en warmte kunt creëren in de belangrijkste ruimte van je huis? Dan ben je hier aan het juiste adres. Aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden, hebben wij de leukste woonkamer decoratie ideeën en handige tips voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

woonkamer decoratie

Decoratie heb je in honderdden verschillende vormen, kleuren en materialen. Dit maakt het ook zo leuk om het over woonkamer decoratie te hebben, want sky is de limit. Aan de andere kant kunnen we ons ook heel goed voorstellen dat je niet weet hoe je moet beginnen. Naast alle leuke vormen van decoratie, zijn er namelijk ook heel veel soorten decoratie wat eigenlijk écht niet (meer) kan. Om je met deze leuke interieur challenge te helpen, hebben wij de leukste woonkamer decoratie ideeën voor je op een rijtje gezet, waar wij in ieder geval erg enthousiast over zijn. Deze zijn bovendien in verschillende ruimtes in huis toepasbaar, zoals de hal, woonkamer en badkamer.

1. Schilderij

We beginnen met één van de meest traditionele vorm van wanddecoratie, schilderijen. Schilderijen worden al eeuwenlang gebruikt als decoratie in huis, en nog steeds kan het super mooi zijn om een schilderij op te hangen aan de muur in huis. In deze luxe moderne woonkamer, ontworpen door YoDezeen, zijn meerdere schilderen opgehangen. Naast een schilderij boven de bank is er ook een hele grote schilderij opgehangen naast de mooie inbouwkast. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie schilderij

2. Vintage koffer

Decoratie hoeft niet alleen decoratief te zijn, het kan ook een functioneel doel hebben. Juist dit aspect maakt het leuk om met woonkamer decoratie te spelen en te experimenteren. Deze leuke woonkamer, ontworpen door architectenbureau Fraher & Findlay is prachtig ingericht met heel veel verschillende vormen van decoratie. Wat wij in het bijzonder heel leuk vinden, is de vintage koffer die als een soort bijzettafel op de vloer is geplaatst. Op het koffertje is een mooie tafellamp en een leuke plant geplaatst in een terracotta pot. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie vintage koffer

3. Lijsten op de vloer

Schilderen en lijsten zijn vormen van wanddecoratie, maar dit betekent niet dat je ze altijd aan de muur moet monteren. Het kan ook heel leuk zijn om een aantal lijsten en schilderen op de vloer tegen de muur te plaatsen. In dezelfde woonkamer als hierboven hebben ze dat op een hele stijlvolle manier gedaan, op de vloer tegen de muur in een ongebruikte schouw. Super nice, toch!?

woonkamer decoratie lijsten op de vloer

4. Planten

Planten zijn naar ons idee altijd een musthave, in welke ruimte in huis dan ook. Of dat nou in de woonkamer, slaapkamer of keuken is, planten zorgen voor een gezonde luchtcirculatie in huis. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het ziet er natuurlijk ook super leuk en decoratief uit. Planten kan je bovendien op heel veel verschillende manieren een plekje in je woonkamer geven. In deze sfeervolle woonkamer, ontworpen door K.O.T Architects, zijn planten op de vloer afgewisseld met planten op de vensterbank en salontafel. We missen alleen nog leuke hangplanten. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie planten

5. Kaarsen

Met kaarsen kan je heel veel sfeer creëren in huis. Of je ze nou wel aansteekt of ongebruikt laat, naar ons idee is het altijd leuk om een aantal kaarsen in de woonkamer te plaatsen. Combineer het met leuke kandelaars, wat natuurlijk ook een vorm van decoratie is in het interieur. In deze stoere industriele woonkamer zijn kaarsen in stoere glazen potten geplaatst op de industriële salontafel. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie kaarsen

6. Houten haardblokken

Heb je een open haard of een houtkachel? Dan heb je natuurlijk ook houten haardblokken. Deze heb je niet alleen nodig om de haard of kachel aan te kunnen steken, houten haardblokken zijn ook een vorm van decoratie. Haardhout opslag heb je in heel veel verschillende vormen. Plaats het in een stoere mand, stapel ze op de vloer of creëer een kast met een speciale opslagunit voor de haardblokken zoals onderstaande woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie houtblokken open haard

7. Designer toys

Designer toys zijn hot, gemaakt door kunstenaars en ontwerpers die ofwel zelf zijn geproduceerd, ofwel zijn gemaakt door kleine, onafhankelijke speelgoedbedrijven, meestal in zeer beperkte oplage. Kunstenaars gebruiken een verscheidenheid aan materialen, zoals ABS-kunststof, vinyl, hout, metaal, latex, pluche en hars. Makers hebben vaak een achtergrond in grafisch ontwerp, illustratie of beeldende kunst. In deze woonkamer van ‘Beear House’ vormen Bearbricks dé blikvanger tentoongesteld in een op maat gemaakte vitrinekast. Klik hier voor meer foto’s.

woonkamer decoratie designer toys

8. Gitaar

Speel je gitaar? Dan kan het een leuk idee zijn om je gitaar of zelfs je verzameling gitaren als woonkamer decoratie te gebruiken. Plaats het zoals onderstaande woonkamer gewoon op de vloer leunend tegen de muur, op een speciale gitaarstandaard of hang het als wanddecoratie aan de muur. In deze stoere woonkamer hebben ze gitaren op de vloer afgewisseld met een gitaar op een standaard bij het raam. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

woonkamer decoratie gitaar

9. Wandcollage

Heb je een grote kale muur waarvan je niet weet hoe je die leuk kunt opvullen? Wat een geweldig leuk idee is, is een grote wandcollage. Zo’n wandcollage kan op verschillende manieren gecreëerd worden. In onderstaande loft woonkamer uit Milaan hebben ze de collage gemaakt met een mix van verschillende lijsten in verschillende formaten. Maar je kunt ook verschillende vormen wanddecoratie combineren, zoals spiegels, lijsten, hangplanten, geweien, noem maar op. Klik hier voor meer foto’s van deze stoere woonkamer.

woonkamer decoratie wandcollage

10. Vloerkleed

Naar ons idee is een vloerkleed een absolute musthave in elke woonkamer – in ieder geval elke woonkamer waar geen tapijt ligt. Een vloerkleed maakt een woonkamer niet alleen warm en sfeervol, het biedt ook een aantal praktische voordelen. Zo zorgt het voor een zachte ondergrond voor je blote voeten, geeft de woonkamer een goede akoestiek, en heeft het ook een geluiddempende functie. In onderstaande stoere loft woonkamer is gekozen voor een laagpolig tapijt op de betonlook vloer. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

woonkamer decoratie vloerkleed

Bekijk ook:
55x Woonkamer ideeën
8x Sfeervolle woonkamer verlichting tips
10 Scheidingswanden in de woonkamer
25x Leuke slaapkamer decoratie ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam