Tuininspiratie

Kleine tuin inrichten


Een kleine tuin zie je steeds vaker omdat de bouwpercelen ook maar kleiner worden. Mensen denken vaak dat een kleine tuin moeilijk in te richten is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De voordelen van een kleine tuin is dat je minder onderhoud hebt en doordat je een kleinere ruimte hebt om in te richten kun je het er heel gezellig maken!

Omdat je de ruimte in de een kleine tuin optimaal wilt benutten, hebben we hieronder een aantal leuke tuin ideeën en tips op een rijtje gezet, waarbij je je tuin optisch groter kan doen lijken.

Kleine tuin inrichten

Perfecte kleine tuin

De perfecte kleine tuin heeft een indeling waarbij het lijkt alsof de tuin groter lijkt. Dit kun je doen op verschillende manieren. Creëer diepte. Dit kunt je doen door planten of bomen voor de tuinafsluiting te plaatsen. Hierdoor zie je niet waar je tuin eindigt en lijkt het daardoor een stuk groter.

Wat ook een goede tip is om je tuinpad in bochten door de tuin te laten leggen. Of voeg ronde gras en planten vakken aan in de tuin. Door de golvende lijnen krijgt je kleine tuin wat meer reliëf waardoor deze optisch groter lijkt.

Maak gebruik van lichte kleuren midden in de tuin. Zoals bijvoorbeeld lichte pastel kleuren als tuintafel en stoelen. Dit geeft een frisse en lichte uitstraling wat kleine tuin goed zal doen!

Kleine tuin inrichten

Kleine tuin inrichten

Kleine tuin inrichten

Kleine tuin inrichten

Kleine tuin inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam