Huis inrichting

Hotelachtig appartement uit Tel Aviv


Met zoveel werk vanuit huis en vakanties die voorlopig buiten bereik zijn, worden onze woningen een plek waar we veel van onze tijd doorbrengen en daarom evolueert onze relatie met onze ruimtes en vereist meer flexibiliteit en creativiteit. Met dat in gedachten ontwierp K.O.T Architects dit appartement in Tel Aviv als de ‘perfecte thuisbasis voor de nieuwe stedelijke levensstijl’.

hotelachtig appartement tel aviv

In het afgelopen jaar hebben mensen wereldwijd hun perceptie van wat een woning zou moeten zijn radicaal veranderd. Voor velen lijkt een vakantie in een luxe hotel een verre droom, werk wordt vaak thuis gedaan en sociale interacties, of het nu gaat om familie, vrienden of voor romantiek – vinden nu plaats in dezelfde ruimte waar we wakker worden en naar toe gaan slaap. Onze relatie met onze omgeving verandert en vereist mentale flexibiliteit en creatief denken.

Nieuwe stedelijke levensstijl

Als reactie op deze nieuwe wereldwijde realiteit heeft het in Tel Aviv gevestigde designhuis KOT, geleid door architect en interieurontwerper Kfir Galatia Azulay, onlangs een appartement opgeleverd dat bedoeld is voor een jonge vrijgezel. Azulay’s HOME BASE-project, gelegen in de Florentijnse wijk, is de perfecte thuisbasis voor de nieuwe stedelijke levensstijl.

Hotelachtig appartement

De architect streefde naar een tweeledige levenservaring: enerzijds persoonlijk, intiem, beschermend en sfeervol. Anderzijds luxueus, kosmopolitisch, verwennerij en state-of-the-art. Een hotelachtig appartement dat de dunne lijn bewandelt tussen openbaar en privé, verlicht en schaduwrijk, transparant en verborgen.

In lijn met deze visie liet de architect zich inspireren door de Indisch-Canadese dichter Rupi Kaur, die schreef: “Ik ben geen hotelkamer. Ik ben thuis.” Evenzo ziet hij de stedelijke woonervaring als een constante vakantie in huis, een concept dat in zijn vele huidige projecten terugkomt.

Het appartement bevindt zich in een modernistisch woongebouw in de iconische Florentijnse wijk, die de afgelopen jaren een centrum is geworden voor intellectuelen, kunstenaars, filmmakers en leden van de LGBT-gemeenschap.

Nieuwe indeling

De oorspronkelijke indeling bood minimaal natuurlijk licht, veroorzaakt door een reeks gesloten ruimtes. De gerenoveerde ruimte heeft een open woonkamer, eetkamer, keuken, privé slaapkamer, badkamer en overdekt terras, waarbij alle muren moesten worden verwijderd zodat ze helemaal opnieuw konden beginnen.

Het gerenoveerde appartement omvat een moderne open keuken, een ruime woonkamer met dinette, een eigen slaapkamer, een eigen badkamer en een overdekt zonneterras. Tijdens de renovatie is alle bestaande infrastructuur vervangen en geüpgraded.

klein appartement indeling-plattegrond

Maatwerk kasten

Een kleine hal leidt naar een gang met kamerhoge, op maat gemaakte kasten die de opslag van het appartement vormen. De functie van de kasten verandert afhankelijk van welke kamer er tegenover staat, of het nu de slaapkamer of de badkamer is – de kast bevindt zich tegenover de slaapkamer en de was tegenover de badkamer. De unit loopt door langs de muur om de open keuken te vormen.

    houten keuken maatwerk kasten golfplaten glazen deuren glazen schuifdeuren slaapkamer gordijnen

In het midden van het appartement is de nieuwe badkamer gebouwd met twee golfplaten van glas die van beide kanten uitzicht bieden. De slaapkamer, hoewel vrij compact, profiteert van glazen schuifdeuren om het groter en meer open te laten aanvoelen.

glazen schuifdeuren slaapkamer en suiteglazen schuifdeur badkamer

glazen deur smalle badkamer

Fotografie: Gidon Levin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam