Slaapkamer inspiratie

25x Leuke slaapkamer decoratie ideeën


Op zoek naar leuke ideeën om je slaapkamer te leuk en gezellig te decoreren? Bekijk onze leuke slaapkamer decoratie ideeën, mooie inspiratie voorbeelden en handige tips. Kijk snel verder!

slaapkamer decoratie ideeën

Een slaapkamer inrichten is tweeledig. Het belangrijkste is de basis, met de vloer en de muren. Daarna komt de echte inrichting met de meubels, zoals het bed, de nachtkastjes, de kledingkast, etc. Ga hiervoor naar onze 38 Slaapkamer ideeën pagina. Maar dan ben je er nog niet. Want een slaapkamer is pas echt compleet als het voorzien is van decoratie. Kleine toevoegingen aan je slaapkamer, die voor extra sfeer en uitstraling zorgen. Heb je totaal geen inspiratie, en heb je geen idee hoe je dit het beste kan aanpakken? Wij hebben de leukste slaapkamer decoratie ideeën voor je op een rijtje gezet, die je heel eenvoudig kunt toepassen in jouw eigen slaapkamer!

1. Op maat gemaakt hoofdbord

Sommige bedden hebben geen hoofdbord, anderen hebben een standaard hoofdbord. Maar het kan ook een goed idee zijn om een hoofdbord op maat te maken. Een op maat gemaakt hoofdbord ziet er niet alleen mooi uit, het geeft je slaapkamer ook een bepaalde luxe uitstraling. In onderstaande slaapkamer is een super mooi hoofdbord gemaakt, die over de breedte van de muur loopt. Het is met dezelfde groene fluwelen stoffering bekleed als het bed zelf. Hier wordt het hoofdbord ook gebruikt als een soort wandplank waar leuke spullen op geplaatst kunnen worden.

slaapkamer decoratie ideeën op maat gemaakt hoofdbord

2. Nonchalante slaapkamer look

De schoonheid van imperfectie wordt steeds vaker door mensen omarmd. Dat zie je terug in deze mooie slaapkamer die ontworpen is door Bespoke Only. Het heeft een mooie nonchalante look gekregen, dankzij het een donzig dekbed met een lichtgewicht linnen sprei op het bed, op de grond draperende gordijnen, en lijsten die op de vloer tegen de muur zijn geplaatst.

slaapkamer decoratie ideeën nonchalante look

3. Slaapkamer planten

Het geheim van een ontspannen nachtrust? Veel planten! Sara Toufali van Black and Blooms vulde haar slaapkamer met een mooie vrouwentong plant (Dracaena trifasciata) in een plantenmand en de hangplant Pothos naast het raam. Je slaapt er niet alleen beter door – Het ziet er ook nog eens erg leuk en kleurrijk uit. Zorg ervoor dat je planten kiest op basis van de hoeveelheid licht die je slaapkamer ontvangt.

slaapkamer decoratie ideeën planten

4. De regel van drie

Wil je niet veel geld uitgeven aan een groot statement piece kunstwerk? Volg het voorbeeld van Jessica Nelson Design en groepeer drie kleinere kunstwerkjes boven het bed. Zoek naar unieke stukken op rommelmarkten, vlooienmarken of vintage winkels, en lijst ze eventueel zelf in met een lijst naar keuze.

slaapkamer decoratie ideeën lijsten boven bed

5. Collage van lijsten

Dit idee hebben we vaker laten zien, maar een collage van lijsten blijft leuk – Ook in de slaapkamer. Het is een gemakkelijke manier om je persoonlijkheid en stijl te laten zien. Je kunt verschillende lijsten en prints gebruiken, maar je kunt het ook combineren met andere objecten, zoals platen, wandhangers, een klok, spiegels, noem maar op. Deze slaapkamer is ontworpen door William Hunter Collective.

slaapkamer decoratie ideeën collage van lijsten

6. Mooi bedlinnen

Een mooi bed met een zacht matras is niet compleet zonder mooi bedlinnen en kussens. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur qua materiaal, kleur en prijs, maar mooi bedlinnen heeft absoluut een belangrijke toegevoegde waarde voor de sfeer en uitstraling van je slaapkamer. Een voordeel is dat je lekker kunt afwisselen, dus je hoeft je niet aan één bepaalde stijl of kleur te houden.

slaapkamer decoratie ideeen bedlinnen

7. Vloerkleed

Het creëren van een gezellige slaapkamer houdt niet op bij je beddengoed. Iets wat ook een musthave is in elke slaapkamer – Een vloerkleed! Een vloerkleed biedt de perfecte hoeveelheid zachtheid voor je voeten als je uit bed stapt. Nooit meer koude voeten dus in de ochtend. Plaats een vloerkleed naast je bed, wat aan beide kanten kan. Of plaats een heel groot vloerkleed onder je bed, wat aan beide zijden uitsteekt, zoals in onderstaande mooie slaapkamer.

slaapkamer decoratie ideeën vloerkleed

8. Gordijnen ophangen voor open kledingkast

Een open kledingkast kan mooi zijn, maar het kan de slaapkamer ook rommelig en chaotisch maken. Gordijnen zijn natuurlijk een vorm van raamdecoratie, maar je kunt het ook op een andere manier gebruiken in de slaapkamer. In deze slaapkamer hebben ze prachtige linnen gordijnen voor de open kledingkast opgehangen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het wat rustiger oogt – het ziet er ook gewoon super mooi uit. Love it!

slaapkamer decoratie ideeën gordijnen kledingkast

9. Stoel in de slaapkamer

Heb je een lege hoek in de slaapkamer, waar je geen raad mee? Creëer een zithoek door er een stoel neer te zetten. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is ook handig als je er aan het einde van een lange dag kleding of een tas op kunt zetten. Als er geen ruimte is voor een stoel, probeer dan een kleiner accent zoals een krukje of zelfs een mooie gevlochten mand.

slaapkamer decoratie ideeën stoel

10. Grote spiegel

Een grote spiegel op de vloer is een echte blikvanger en het gevoel geven dat de kamer veel groter en helderder is dan hij in werkelijkheid is. Door een spiegel tegen een kale muur te leunen, voeg je direct een gevoel van ruimte toe aan de slaapkamer. Zorg ervoor dat je nadenkt over iets waar je graag naar kijkt.

Als het te krap aanvoelt om een spiegel tegen een muur te leunen, kan je deze ook direct aan de muur hangen voor een soortgelijk effect. Zorg ervoor dat je muur het aan kan, want vloerspiegels kunnen best zwaar.

slaapkamer decoratie grote spiegel

11. Lambrisering verven

Grote op maat gemaakte hoofdborden zijn mooi. Dat hebben we hierboven laten zien, maar ze zijn ook vaak erg duur (tenzij je het zelf kunt maken :)). Op zoek naar een leuk maar goedkoper idee? Designer Julie Rose schilderde de onderste helft van haar slaapkamer muren met Farrow & Ball’s Breakfast Room Green-verf om de illusie te wekken van een hoofdeinde, met een veel lager budget. De dunne lijn zwarte verf tussen het groene en witte gedeeltes helpt de kamer te verdelen – een grote impact voor niet veel geld!

slaapkamer decoratie ideeën lambrisering verven

12. Statement piece

Een statement piece is iets dat een kamer verankert en een gids biedt om de rest van je inrichting rond te stylen. Ze zijn mooi, ze trekken de aandacht en ze vormen gelijk een gespreksonderwerp als je de ruimte binnentreedt. Het kan echter van alles zijn in de slaapkamer – Van een opvallend bed tot een kunstwerk aan de muur. In deze slaapkamer van BHDM wordt het grote ronde kunstwerk wandlamp boven het bed geflankeerd door twee witte koepellampen, waardoor een leuk retro effect ontstaat.

slaapkamer decoratie ideeën statement piece

13. Gekleurd plafond verven

We denken er altijd aan om onze muren te verven in een mooie kleur, maar hoe je kunt de muren ook neutraal houden en in plaats daarvan te kiezen voor een gekleurd plafond. In deze mooie slaapkamer trekt het blauwgroen plafond de aandacht, waardoor het plafond hoger lijkt dan het in werkelijkheid is. Het benadrukt ook de architectonische details in het plafond.

Probeer het effect op de vloer te spiegelen door een vloerkleed toe te voegen dat ongeveer even groot is als het gebied dat je op je plafond hebt geverfd om alles in evenwicht te brengen en de ruimte te aarden.

slaapkamer decoratie ideeën gekleurd plafond

14. Bloemen

We love bloemen! Wie niet eigenlijk? Een bloemenschilderij, kussen of een mooie vaas gevuld met verse bloemen zijn altijd een goed idee in huis – Ook zeker in de slaapkamer! Ze zijn niet alleen mooi, maar bloemen geven de slaapkamer een frisse en vrolijke uitstraling. Vind je het zonde om de bloemen na een week weer weg te moeten gooien? Ga voor droogbloemen! Droogbloemen zien er mooi uit en je kunt er super lang van genieten, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

slaapkamer decoratie ideeën droogbloemen

15. Vloer verven

Een houten vloer ziet er niet alleen mooi uit, het is ook een hele duurzame keuze voor de slaapkamer. Een goede houten vloer gaat een leven lang mee. Ben je uitgekeken op je verouderde houten vloer? Schuur het op en lak het opnieuw. Toe aan een echte vernieuwing? Dan kan je de houten vloer ook echt verven met een dekkende verf. Dit hoeft niet meteen een hele spannende kleur zijn. Een complete witte vloer bijvoorbeeld is tegenwoordig heel populair. Je slaapkamer ziet er meteen stukken frisser en lichter uit!

slaapkamer decoratie ideeën witte houten vloer verven

16. Plantenbak

Planten kan je op verschillende manieren een plekje in de slaapkamer geven. Grote planten kan je gewoon op de vloer plaatsen, kleine plantjes kunnen op een wandplank of op het nachtkastje, of je kunt planten ophangen. Plantenbakken zijn ook helemaal hot. Als een plantenstandaard, maar een plantenbak kan je ook gebruiken om er allerlei andere mooie spullen in te plaatsen.

slaapkamer decoratie ideeën plantenbak

17. Accentmuur

Een accentmuur is een muur in een ruimte, die opvalt tussen alle andere muren in de slaapkamer. Dit kan je doen door de muur er anders eruit te laten zien. Dit kan een stoere bakstenen muur of betonnen muur zijn, maar je kan de muur bijvoorbeeld ook in een andere kleur verven, te behangen met leuk behang, of te bekleden met mooie houten wandbekleding.

slaapkamer decoratie ideeën houten wandbekleding

18. Een ander nachtkastje

Nachtkastjes mogen niet ontbreken in de slaapkamer. Je kunt er een nachtlampje op plaatsen, maar ook andere spullen die je in de avond in de buurt wilt hebben, zoals een glaasje water, een boek, een leesbril of je telefoon. Maar een nachtkastje kan ook belangrijk zijn als het gaat om de slaapkamer esthetiek. Veel mensen hebben een standaard nachtkastje, maar er eigenlijk veel meer andere leuke alternatieven. Zo zou je bijvoorbeeld voor een zwevend nachtkastje kunnen gaan, een stoel, een stapel tijdschriften of boeken, een vintage koffer, een trolley… En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Onderstaand zwevend nachtkastje van FRAMA bevat een ingebouwde lamp.

slaapkamer decoratie ideeen zwevend nachtkastje met lamp frama

19. Hanglamp boven nachtkastje

Over nachtlampjes gesproken. Daar zijn er ook verschillende soorten, maten en kleuren van. In bovenstaande slaapkamer is het nachtlampje dus in het nachtkastje geïntegreerd, maar je kunt ook voor een tafellamp gaan die je op het nachtkapje plaatst. Of wat dacht je van een wandlamp of zelfs een hanglamp. Veel mensen willen een hanglamp in het midden van de slaapkamer ophangen, maar het is ook leuk om ze als nachtlampje boven het nachtkastje te laten hangen.

slaapkamer decoratie ideeën hanglamp boven nachtkastje

20. Bankje in de slaapkamer

Een bankje is altijd een goed idee in huis. Je kunt een bankje namelijk op heel veel verschillende manieren in heel vele verschillende ruimtes gebruiken. In de hal kan je het gebruiken om erop te zitten bij het aandoen van je schoenen. Je kunt het bij de eettafel zetten als een eetbankje als alternatief van eetkamerstoelen. En je kunt het ook in de slaapkamer zetten. Bij het raam als een soort dressoir voor mooie spullen, als nachtkastje naast je bed of aan het voeteneinde van het bed.

slaapkamer decoratie ideeën bankje voeteneinde

21. Spiegelwand

We hebben hierboven al laten zien dat een grote spiegel in de slaapkamer een goed idee kan zijn, die voor meer ruimtelijkheid kan zorgen. Vind je ruimtelijkheid belangrijk? Dan kan je ook overwegen om een spiegelwand te creëren – Een muur die volledig bekleed is met een grote spiegel. Zoiets kan je op maat laten maken. Dit is niet goedkoop, maar je slaapkamer lijkt er wel twee keer zo groot door. In onderstaande slaapkamer hebben ze een spiegelwand gecreëerd, door een maatkast te laten maken met alleen spiegeldeuren.

slaapkamer decoratie ideeën spiegelwand

22. Klamboe

De functie van een klamboe is om rustig te kunnen slapen, zonder dat je wordt lek geprikt door muggen. Hoewel dit de belangrijkste functie is, kan een klamboe ook decoratief mooi zijn. Ze geven de slaapkamer een hemelse sfeer – of je ze nou wel of eigenlijk helemaal niet gebruikt. Klamboes zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en kleuren. In onderstaande slaapkamer hebben ze gekozen voor een traditionele transparante klamboe. Super mooi, toch?!

slaapkamer decoratie ideeën klamboe

23. Foto’s van anderen

Je zou zoveel familiefoto’s kunnen hebben als je wilt in andere kamers in huis, maar het is het beste om de kunstwerken van de slaapkamer minder emotioneel geladen te houden. Elegante foto’s voegen wat karakter toe aan je ruimte zonder je te herinneren aan specifieke mensen terwijl je in slaap probeert te vallen. Alle foto’s die in deze slaapkamer aan de Upper West Side zijn afgebeeld, zijn van Marsha Lebedev Bernstein.

slaapkamer decoratie ideeen fotografie

24. Tech-vrije slaapkamer

De slaapkamer is er om te slapen. Wat heb je nodig als je slaapt? Geen telefoon of laptop in ieder geval. En dat geldt eigenlijk ook voor de televisie. Het resultaat van een tech-vrije slaapkamer is een meer rustgevende slaap en meer ruimte voor meubels en accessoires die je leuk vindt. Deze prachtige slaapkamer van Catskills van Amanda Seyfried is daar het mooie bewijs van!

slaapkamer decoratie ideeen tech vrije slaapkamer

25. Opbergen op de kast

Opbergruimte is belangrijk in huis, dat geldt ook voor de slaapkamer. Daarom is het fijn om een grote kast te hebben. Dit kan een grote kledingkast zijn of een grote ladekast. Je kunt spullen in de kast opbergen, maar het kan ook leuk en mooi zijn om mooie spullen op de kast te zetten. In deze fijne slaapkamer hebben ze bijvoorbeeld mooie kussens een een mooie gevlochten mand op de grote zwarte kledingkast geplaatst.

slaapkamer decoratie ideeën opbergen op de kast

Bekijk ook:
38 Slaapkamer ideeën
25x Witte slaapkamer
Kleine slaapkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam