Huis inrichting, Klassiek interieur, Modern interieur

Deze Victoriaanse woning is erg bijzonder verbouwd en uitgebouwd


Kom binnenkijken in Tsubo House, een super mooi gerenoveerd huis gelegen in Oost-Londen. Architectenbureau Fraher & Findlay heeft het huis niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebouwd, met een kleine binnenplaats die een glimp opvangt van oude en nieuwe delen van het pand.

Dit Victoriaanse woning is erg bijzonder verbouwd en uitgebouwd

Tsubo Niwa House is een grote Victoriaanse eengezinswoning in Hackney. De opdrachtgever waren de oprichters van Studio XAG. Vanaf het allereerste begin ging het project over het opknappen en uitbreiden van het huis terwijl de klanten creatieve persoonlijkheden als ontwerpers en makers zelf injecteerden.

uitbouw in tuin

Het gebouw was in verval geraakt en moest volledig worden gerenoveerd. Het project omvatte een uitbreiding van de zolder, de zijkant en de achterkant van het huis. Op de begane grond is de leefruimte gecreëerd, waar ook vrienden en familie ontvangen kunnen worden. Daarbij was het belangrijk dat de begane grond verbonden werd met de bovenverdiepingen.

uitkijk op japanse binnentuin

Japanse binnentuin

Daarom hebbend de architecten een binnentuin gecreëerd, om het bestaande huis en en de uitbouw met elkaar te verbinden.

Tsubo betekent ‘een gebied dat gelijk is aan twee tatami-matten (3,3 m2)’ en is dus erg klein. Maar binnen deze ruimte kunnen we zacht licht vangen, het gekletter van regen op bladeren, en een zoete geur van de beplanting. Het voelt als een behoorlijk kracht – het geeft levensenergie aan het Tsubo Niwa House – het is zichtbaar vanuit alle kamers in het huis met uitzondering van twee slaapkamers en een badkamer.

japanse binnentuin grind

De uitbouw aan de achterkant van het huis ligt rustig met een drempelloze aansluiting op de tuin. Naast een grote glazen deur, zijn er ook grote glazen wanden geplaatst, die binnen en buiten nog meer integreren. Samen met de grote dakramen, zorgen ze bovendien voor een fijne lichtinval.

Het keukenniveau is verlaagd om te kunnen fungeren als een halverwege niveau tussen de begane grond en de benedenverdiepingen van de bestaande woning. Dit helpt om alle woonniveaus van het huis met elkaar te verbinden.

vaste houten bank

dakraam keuken houten keukenkasten

We wilden dat een externe omgeving fungeerde als een draaipunt tussen de ruimtes, terwijl het fungeerde als een omgevingsinstrument om veel natuurlijk licht binnen te laten en natuurlijke ventilatie te bevorderen.

De ontwerpers kozen voor het gebruik van een Japanse Tsubo Niwa. Een Tsubo Niwa is een buitenruimte, geheel omsloten door kamers of tuinmuren. Het is integraal verbonden met de architectuur en het leven binnenin, en wordt een onderdeel van iemands dagelijkse leven. Altijd aanwezig, de hele dag en het hele jaar door.

donkere vloer zachtroze muren

zachtroze muren stuc

knusse woonkamer roze muren

dakraam boven trap

Zacht interieurontwerp

De binnenruimten moesten gestructureerd, kalm en bewoond aanvoelen. De mooie zachtroze wand- en plafondafwerking spelen daar een belangrijke rol in. Vooral in de nieuwe woonkeuken is dat mooi te zien, waar de zachtroze muren gecombineerd zijn met een stoere betonlook vloer. De houten keuken met het witte carrara marmeren werkblad en keuken achterwand staan er ook super mooi bij.

De originele details zoals de kroonlijst, plinten en plafondrozen werden gerestaureerd en hergebruikt. Armaturen en fittingen werden gedeeltelijk geborgen door ebay-vondsten en door op maat gemaakte elementen.

Monochrome graphics zijn vertegenwoordigd in de tegelkeuzes en patronen in de badkamers, evenals de kunstwerken aan de muren. De trap naar de zolderuitbreiding laat natuurlijk licht van boven naar binnen stromen en strekt zich uit over het voorheen donkere Victoriaanse trappenhuis.

De trapbalustrade is ontworpen om gevoelig af te wijken van de oorspronkelijke trapbalustrade – die zich uitstrekt naar de nieuwe verdieping van het huis.

gezellige slaapkamer met erker

zachtroze muren badkamer

badkamer groene muren

Fotograaf: Adam Scott

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam