Huis inrichting

Bear House is de Walhalla woning voor liefhebbers van designertoys


Ben je een grote fan van designertoys, en vind je de beroemde Be@rbricks helemaal te gek? Dan hebben we jouw droomhuis gevonden. Een luxe moderne villa, waarvan het interieur ingericht is rondom indrukwekkende Be@rbricks collectie van de bewoners. Kijk binnenkijken in deze super bijzondere woning!

onion house bearbricks collectie

Het project is vernoemd naar de Be@rbricks collectie – Bear House is een minimalistisch huis gelegen in Cha-Am Beach, Thailand, ontworpen door Onion. Het architectenbureau noemde hun praktijk willens en wetens naar een groente als een manier om te bewijzen dat ze gedenkwaardig en uniek zijn. Ze zijn gespecialiseerd in het werken aan zowel residentiële als commerciële projecten die een moderne maar individualistische stijl promoten. En dit project is daar absoluut een heel mooi voorbeeld van.

grote op maat gemaakte vitrinekast houten bekleding designertoys collectie

Hier zien we de grote vitrinekast, het middelpunt van het huis en een weerspiegeling in miniatuur van de structuur. De Be@rbrick figuren sieren elke stap in de rijke houten display en verwijzen naar de stijl van het grotere huis zelf.

Be@rbricks collectie

De klanten vroegen om hun huis van drie verdiepingen te renoveren rond hun kostbare bezit, hun Be@rbricks collectie. Veel kunstenaars hebben decoratieve patronen gemaakt voor de designertoys. Voor deze bewoners behoren de Be@rbricks met de BAPE camouflageprint tot één van de paradepaardjes, die door het hele huis te zien zijn.

Grote op maat gemaakte vitrinekast

De renovatie omvat een grote vitrinekast die speciaal is ontworpen om de Be@rbricks tentoon te stellen, waar 17 Be@rbricks op een hele bijzondere en stijlvolle manier worden tentoongesteld. De kast wordt bovendien vanuit binnen verlicht met dimbare led spots. Warme verlichting, die ook nog eens duurzaam en energiezuinig zijn. De spotjes worden bovendien door heel de woning gebruikt als algemene verlichting, afgewisseld met verschillende andere lampen zoals vloerlampen en hanglampen.

bearbricks collectie vitrinekast

Een close-up onthult het mooie werk dat in de display is gestopt, met hetzelfde houttype als het huis zelf, uitgerust met kleine ladders, in navolging van de levensgrote modellen die je overal in het huis ziet.

Het huis combineert steriele en zuivere esthetiek met warme en natuurlijke tinten. Hout en eiken zijn te zien op de vloeren, muren en zelfs het plafond.

Het formaat is belangrijk in Bear House. Het ontwerpproces begon bij de Be@rbricks vitrinekast. Het is samengesteld uit trappen, ladders en holtes die passen op de schaal van achtentwintig centimeter hoge toys. De kast beslaat een hele muur van de eetkamer en verbindt de ingang met de woonkamer, die drie verdiepingen hoog is. Het is gemaakt van lichtgekleurde eiken panelen die lijken op de andere hoofdoppervlakken van het huis.

woonkamer harmonicadeuren balkon muurschildering

Deze open woonkamer staat op een rijke, donkere hardhouten vloer, met overal opvallende minimalistische kleuraccenten. Beglazing over de volledige hoogte en intrekbare glaspanelen openen het gebied naar buiten en de omliggende patio.

mooie muurschilderingen woonkamer

De thematische muurschilderingen sieren grote ruimtes door het hele huis en voegt persoonlijkheid en detail toe aan de strakke, moderne ruimte. De hemelsblauwe bank en de set puur witte salontafels worden aangevuld met zwarte I-balken en witte muren.

Miniatuurarmaturen en extra grote meubels zijn twee kenmerken van Bear House. Lampen en kussens zijn ontworpen om te groot te zijn, zodat de bewoners zich binnen kleiner kunnen voelen. Het huis heeft vier maten deurknoppen, aangepast voor deuren van verschillende grootte. Ze zijn soms te groot voor de hand van een kind en te klein voor de hand van een volwassene. Elke kamer op de bovenverdieping kijkt uit op de grote hal van het woongedeelte.

houten wandbekleding interieur

Hier is een uitzicht naar boven in de enorme leegte van drie verdiepingen in het midden van het huis, met een glimp van de verborgen panelen, kaartenbakken en zolderruimtes die in het interieur zijn gestippeld. De mix van natuurlijk hout en ultramoderne vormen zorgt voor een verfrissende stijl.

Een vergrote ladder verbindt een ruimte tussen het kingsize bed en een dagbed in een verhoogde ruimte. Voor de eerste slaapkamer staat een extra grote Be@rbrick van mar liefst zeventig centimeter. Deze 1000% schaal Be@rbrick is te zien vanuit de woonkamer, slaapkamer en de overloop die de trap en de oprit naar de primaire slaapkamer met elkaar verbindt.

overloop houten vloer wandbekleding

Het bovenste niveau, met uitzicht op de enorme verticale ruimte, overspant de opening met deze elegante catwalk geflankeerd door witte rails. Kleine openingen in cubby-stijl sieren de muren overal.

Bear House is licht en humoristisch. De woonkamer en het zwembad verschijnen in het voorste deel van de woning. De hele ruimte is gekleurd door jonge Thaise graffitikunstenaars, ook wel bekend als MMFK en P7. In de woonkamer, achter de extra grote bank, schildert MMFK een eenogig monster, verkleed als zeeman, terwijl P7 een blauwe berenkop met gestreepte wenkbrauwen schildert. Deze illustraties zijn uitsluitend in opdracht van Bear House gemaakt.

bear house houten wandbekleding plafond

Vanaf hier zien we openingen op verschillende niveaus binnen de verticale open ruimte. Glazen panelen en deuropeningen laten een glimp in slaapkamers en badkamers toe.

slaapkamer doorkijk muur betegelen wandtegels

In deze slaapkamer kijken we door een enorm binnenraam uit over de centrale vide en benadrukken het ingewikkelde samenspel van texturen en hardware. Natuurlijk hout, witte muren, glas en metaal kruisen elkaar in elke grote ruimte.

slaapkamer houten wandbekleding

De primaire slaapkamer, aan de bovenkant van het huis, is van boven naar beneden gehuld in rijke hardhouten panelen, met een raam op volledige hoogte aan de rechterkant en een kleine zolderruimte met uitzicht op de centrale vide aan de linkerkant.

loungeruimte zitkussens houten wandbekleding

Onderaan de vide zien we deze ontspanningsruimte, nonchalant verspreid met laaghangende stoelen met witte kussens en bijpassende moderne tafels. Boven verwijst de open ruimte naar de open verdiepingen erboven.

zwembad in tuin muurschildering

Buiten zien we meer van de stoere kunstwerken op een buitenmuur, met uitzicht op een overloopzwembad aan de rand van het hardhouten terras.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam