Interieur ideeën

Haardblokken in huis


Mensen met een open haard of kachel hebben natuurlijk haardblokken nodig om deze aan te kunnen stukken. En deze blokken moeten ergens opgeborgen worden. Niet dat dit heel erg is, sterker nog, haardblokken zijn super leuk als interieur decoratie in huis. Vanwege het hout, krijgt je interieur meteen een warme en natuurlijke uitstraling. Ongeacht de style waar je voor hebt gekozen. Mooi en functioneel dus!

Haardblokken houder

Haardblokken in huis

Kast, frame of gewoon op de vloer

Sommige mensen kiezen ervoor om een speciale kast te maken voor de haardblokken. Super mooi natuurlijk, vooral als je er veel hebt. Een ander leuk idee is een inham in de muur. Dit heeft een strak en mooi afgewerkte uitstraling. Heb je een laag budget, dan kan je ook gaan voor een frame. Stukken goedkoper dan een complete kast. En wil je helemaal voor eenvoudig en praktisch gaan, dan plaats je het gewoon op de vloer of op de kast.

Stiekem vinden wij dat zelfs een van de leukste opties.

Haardblokken in muur

Haardblokken kast

Haardblokke opstapelen

Inham voor haardblokken

Stapels haardblokken

Pellets

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijker manier? Dan zou je kunnen denken aan pellets. Pellets zijn veel kleinere houtkorrels, die gebruikt kunnen worden bij speciale pelletkachels. Het grootste voordeel van pellets is het milieuvriendelijke karakter. Ze worden namelijk geperst uit duurzaam, onbehandeld zaagschel en resthout afkomstig van houtzagerijen. Ze zijn CO2-neutraal, en de as- en roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling is minimaal. En wat niet onbelangrijk is, is dat het warmtevermorgen van pellets twee tot drie keer hoger is dan het warmtevermogen van brandhout.

Bron: Carlaaston.com | Regineskreativiteter.blogspot.com.es | Mydomaine.com | Remodelista.com | Sadecor.co.za | Sadecor.co.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam