Tuininspiratie

Opbergruimte in de tuin


Wil jij opbergruimte in de tuin creëren? Dat is altijd een goed idee – er zijn namelijk altijd spullen die je liever niet in huis wilt opbergen. Denk aan tuinmeubelen, tuingereedschap, fietsen en scooters, tuinier spullen, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij een aantal handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet om opbergruimte in de tuin te creëren. Kijk snel verder!

opbergruimte in de tuin

Opbergruimte is niet alleen een essentieel aspect in huis, maar ook in de tuin, vooral voor mensen die geen grote voortuin of garage hebben, waar ze bepaalde spullen kunnen opbergen die niet in huis kunnen worden opgeborgen. Fietsen en scooters zijn daar het meest voor de hand liggende voorbeelden van, maar tuingereedschap zoals grote schoppen, harken, bezems, heggenscharen en zelfs grasmaaiers moet je natuurlijk ook ergens kwijt kunnen. Daarom kan het een goed idee zijn om opbergruimte in de tuin te creëren – wat voor sommigen zelfs een absolute musthave is. En opbergruimte creëren kan natuurlijk op verschillende manieren. Heb jij ook opbergruimte in de tuin nodig, maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen? Laat je inspireren door onderstaande praktische tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden, die toepasbaar in zowel een grote als een kleine tuin.

1. Tuinhuis

Als je het hebt over opbergruimte in de tuin, dan is een tuinhuis natuurlijk het eerst waar je aan denkt. Een tuinhuis kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Sommigen gebruiken het om er een soort luxe tuinkamer van te maken – een plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Anderen gebruiken een tuinhuis puur als opbergruimte voor van alles en nog wat. Het grote voordeel is dat alle spullen veilig en droog opgeborgen kunnen worden. Tuinhuizen zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Wat voor tuin je ook hebt, of dat nou een hele kleine tuin of juist een mega grote tuin is, er is altijd een tuinhuis te vinden die erbij past. Bekijk het grote assortiment tuinhuizen van Tuin Huis Winkel om hier een beter beeld van te krijgen, en laat je inspireren door onze 35x Tuinhuis ideeën.

opbergruimte in de tuin tuinhuis

2. Opbergbox

Niet iedereen heeft een grote tuinhuis nodig, bijvoorbeeld als je al een garage hebt, waar je fietsen en scooters veilig kan stallen. In plaats van een tuinhuis zou je een opbergbox kunnen overwegen – ideaal voor het opbergen van kleine spullen. Denk bijvoorbeeld aan handgereedschap om te tuinieren, kussens, de tuinslang, noem maar op. Een tip is om te kiezen voor een waterdichte opbergbox, vooral als je van plan bent om het te gebruiken als een kussenbox. Bang dat je spullen uit je tuin worden gestolen? Er zijn ook opbergboxen verkrijgbaar met een slot.

opbergruimte in de tuin opbergbox

3. Bankje met opbergruimte

Een tuin is niet compleet zonder zitplekken, ongeacht hoe groot je tuin is. Naast ‘normale’ zitplekken zoals tuinstoelen en loungebanken, kan het ook een heel goed idee zijn om te kiezen voor een bankje met opbergruimte. Vaak gaat het om een houten klepbank – ideaal voor het opbergen van kleine spullen zoals handgereedschap en kussens. Deze kan je kant en klaar kopen in de winkel, maar als je een beetje handig bent en fan bent van DIY projecten, is het natuurlijk nóg leuker om zelf een bankje met opbergruimte te maken. Klinkt dat als muziek in de oren? Klik hier voor de handleiding voor het maken van onderstaand bankje met opbergruimte.

opbergruimte in de tuin bankje met opbergruimte

4. Haken en rekken

Haken en rekken zijn altijd handig, of dat nou voor de inloopkast is waar je kleding kunt ophangen, voor de keuken voor het ophangen van theedoeken, of voor de tuin voor het ophangen van gereedschap. Haken en rekken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, stijlen en materialen. Deze kan je eenvoudig aan een muur, schutting of bijvorobeeld de buitenkant van je tuinhuis monteren. Ideaal voor het ophangen van gereedschap met een steel, zoals bezems, harken en schoppen.

opbergruimte in de tuin haken rekken

5. Opbergkast

Kasten zijn de standaard als het gaat om opbergruimte binnen in huis. Kledingkasten, ladekasten, boekenkasten, noem maar op. Maar ook in de tuin zijn kasten een goed idee, waarmee je heel veel praktische opbergruimte kunt creëren in de tuin. Je zou kunnen zien als een kruising tussen een tuinhuis en een opbergkist, hoewel opbergkasten ook verkrijgbaar zijn in verschillende formaten. Daniel, een fervente klusser en gezicht achter de blog Manhattan-nest.com, heeft zijn eigen opbergkast gemaakt voor zijn tuin, waar zelfs een fiets in past! Klik hier voor de volledige handleiding.

opbergruimte in de tuin opbergkast

6. Afdakje voor tuingereedschap

Een tuinoverdekking of tuinluifels zijn erg populair, omdat je daarmee optimaal van je tuin kunt genieten – niet alleen op een warme zomerdag, maar zelfs als het regent. Maar een tuinoverdekking kan ook bedoeld zijn om tuingereedchap droog te houden. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, waar een klein afdakje is gecreëerd aan een muur, zodat harken, schoppen en bezems droog opgehangen kunnen worden in de tuin.

opbergruimte in de tuin afdakje

7. Opslag voor houten haardblokken

Heb je een open haard, houtkachel of tuinkachel, dan heb je natuurlijk ook te maken met houten haardblokken. Haardhout opslag kan je op een leuke manier in huis creëren, houten haardblokken kan je ook in de tuin opbergen.  In de meeste gevallen is het zelfs beter om haardhout in de buitenlucht op te bergen, omdat hout het beste droogt als het in contact komt met de buitenlucht. Koop een rek die speciaal voor houtopslag is bedoeld, of ga aan de slag met het maken met je eigen rek.

opbergruimte in de tuin haardhout opslag

8. Houten pallet

Heb je een houten pallet die je niet meer gebruikt? Of misschien wil je gewoon wat geld besparen? Met een houten pallet kan je heel veel dingen maken, van een luxe loungebank tot grote tweepersoonsbedden. En je kunt een houten pallet ook gebruik om een eenvoudige opbergrek te creëren in de tuin, voor het opbergen van gereedschap en kleine accessoires. Plaats het op de vloer of hangt het aan de schutting of muur.

opbergruimte in de tuin houten pallet

9. Schoenen en laarzen

Opbergruimte in de tuin hoeft niet altijd groot te zijn – ook kleine spullen moeten namelijk op een praktische en leuke manier opgeborgen kunnen worden. Als je kleine kinderen hebt, herken je vast het probleem van schoenen en laarzen die onder de modder, aarde en zand zitten. Deze wil je daarom het liefst buiten kunnen opbergen, totdat ze in ieder geval droog zijn. Onderstaande schoenenrek vinden we daarom super leuk!

opbergruimte in de tuin schoenenrek

10. Fietsenstalling

Een fietsenstalling is altijd een goed idee als je fietsen hebt. Een fiets op een standaard kan namelijk eenvoudig omvallen, of dat nou in de schuur, garage, tuinhuis of buiten in de tuin is. Er zijn heel veel verschillende soorten fietsenstallingen die je kunt kopen en maken. Hieronder zie je een eenvoudige, maar tegelijkertijd ook creatieve fietsenstalling die je heel makkelijk zelf kunt maken van houten pallets.

opbergruimte in de tuin fietsenstalling

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Voortuin ideeën
Kleine tuin inrichten
15x Tuinafscheiding ideeën
15x Overdekte fietsenstalling in voortuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam