Tuininspiratie

15x Overdekte fietsenstalling in voortuin


overdekte fietsenstalling voortuin ideeën

Een overdekte fietsenstalling in de voortuin is ideaal. Het is super fijn als je een woning of een appartement hebt met een berging, een schuur of een garage. Een overdekt plekje waar je de fietsen kunt stallen. In Nederland hebben we echter veel te maken met tuinen zonder achterom. Dan is het natuurlijk ook niet mogelijk om de fietsen in de tuin te stallen. Het zou daarom ideaal zijn als je een overdekte fietsenstalling hebt in de voortuin, waar de fietsen droog kunnen staan. Daar zijn heel veel leuke en vooral erg praktische ideeën voor. Van hele eenvoudige fietsenrekken, waar je de fietswiel in kunt zetten en vast kunt maken, tot uitgebreide overdekte fietsenstallingen. Om jou te inspireren, hebben wij de leukste ideeën, handige tips en de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Heb je een vergunning nodig voor een overdekte fietsenstalling in de voortuin?

Voordat we jullie gaan inspireren met leuke ideeën voor een overdekte fietsenstalling in de voortuin, willen we een hele belangrijke tip geven. Veel mensen vragen zich namelijk of of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen of plaatsen van een overdekte fietsenstalling in de voortuin. Het snelle antwoord is ja, je hebt in de meeste gemeentes inderdaad een bouwvergunning nodig. Er zal dan een lichte procedure gelden, waarbij getoetst wordt op het bestemmingsplan, de welstandsnormen en de constructieve veiligheid. Onze tips is dus altijd om je goed te laten informeren door de gemeente, voordat je een fietsenstalling koopt of gaat bouwen.

Overdekte fietsenstalling ideeën voor de voortuin

Overdekte fietsenstallingen heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Als je een beetje handig en creatief bent, zou je er zelf één kunnen maken. Daarnaast zijn er ook heel veel kant en klare overdekte fietsenstallingen te koop, die je geleverd en gemonteerd in je voortuin krijgt. En als je specifieke wensen hebt, bijvoorbeeld in het formaat of als je de fietsenstalling wilt combineren met de afvalcontainers, dan zou je er één volledig op maat kunnen laten maken door een timmerman. Genoeg mogelijkheden dus. Hieronder hebben hele leuke en mooie inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet van overdekte fietsenstallingen in de voortuin.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

1. Een volledig op maat gemaakte overdekte fietsenstalling met een groen dak. De constructie doet een beetje denken aan een uitschuifbare lade. Handig!

Overdekte fietsenstalling in voortuin

2. Ook hier hebben ze gekozen voor een plantenbak bovenop de fietsenstalling.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

3. Deze fietsenstalling is ook voorzien van een plank waar fietsaccessoires op geplaatst kunnen worden. Handig!

Overdekte fietsenstalling in voortuin

4. Een super nette overdekte fietsenstalling in de voortuin, die volledig gesloten en op slot kan.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

5. Deze overdekte fietsenstalling is deels in de grond gebouwd.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

6. Wil je oppervlakte besparen, dan kan je in de hoogte werken. In deze overdekte fietsenstalling kan je een fiets verticaal stallen.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

7. Deze kant en klare overdekte fietsenstalling is afgewerkt met houten latten en een houten plantenbak daarboven op.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

8. Een moderne smalle overdekte fietsenstalling, waarbij de deur omhoog kunt schuiven.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

9. Hier hebben ze een DIY overdekte fietsenstalling gebouwd van witte houten paletten. Super creatief!

Overdekte fietsenstalling in voortuin

10. Veel mensen combineren de overdekte fietsenstalling met een overdekte afvalcontainer berging.

Overdekte fietsenstalling in voortuin

11. Zowel de deuren als het dak van deze overdekte fietsenstalling kan je volledig openen.

Fiets ophangen afdak voortuin

12. Ook dit kan een goed idee zijn. In plaats van een complete fietsenstalling, hebben ze hier gewoon een fietsenrek aan de muur gemonteerd, waar de fiets aan gehangen kan worden. Daarboven is een afdakje gerealiseerd, zodat de fiets geen last zal hebben van regen. Het grote voordeel van deze oplossing, is dat je geen vergunning nodig hebt. Het ziet er bovendien best stoer uit.

Stalen overdekte fietsenstalling

13. Deze kant en klare stalen fietsenstallingen kan je gewoon kant en klaar kopen.

verzonken fietsenstalling voortuin

14. Een verzonken fietsenstalling heeft twee belangrijke voordelen. Het eerste voordeel is het straatbeeld er minder door wordt verstoord, dus je buren zullen er ook minder last van hebben. En het tweede voordeel van een verzonken fietsenstalling, is dat jouw eigen uitzicht ook niet wordt geblokkeerd.

compacte fietsenstalling kleine voortuin

15. Deze compacte kunststof overdekte fietsenstalling is perfect voor een kleine voortuin!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam