Tuininspiratie

10x Tuinoverdekking


Last Updated on maart 28, 2024 by Redactie

Op zoek naar een mooie tuinoverdekking of tuinoverkapping? Lees wat de voordelen zijn en bekijk alle mooie tuinoverdekkingen die we voor je op een rijtje hebben gezet!

tuinoverdekking

Het grote voordeel van een tuinoverdekking is dat je heel het jaar door in de tuin kunt zitten. Niet alleen als het warm is en als de zon schijnt in de lente of de zomer, maar ook als het regent in de herfst of zelfs als het sneeuwt in de winter. Daarnaast heeft tuinoverdekking een zonwerende functie, biedt het je bescherming tegen UV stralen, en heb je een plek in de tuin waar je bijvoorbeeld de tuinmeubelen droog kunt opbergen. Tuinoverdekkingen en tuinoverkappingen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Van klein tot groot, van terrasoverkappingen aan je woning tot tuinoverkappingen die je vrijstaand kunt plaatsen, en in verschillende soorten, materialen en kleuren. Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste varianten. Deze hebben we hieronder geplaatst.

1. Vrijstaande tuinoverdekking van metaal

Algarve Canvas is een elegante vrijstaande tuinoverdekking die blijvende bescherming biedt met een vast dak dat uit twee lagen bestaat: een stevig bovendak van wit gelakt, geprofileerde staalplaat met anticondenslaag en een esthetisch onderdak, afgewerkt met een uitgerekt canvas met ritssluiting. Het scherm is strak gespannen in de structuur, zonder zichtbare extra balken. Het is verkrijgbaar in acht kleuren. Algarve Canvas is bijvoorbeeld te gebruiken als vaste terrasoverkapping, carport of als tuinoverdekking in de achtertuin. Ook een combinatie van een Algarve met een draaibaar lamellendak en een Algarve Canvas met vaste dakconstructie is mogelijk om een enkele, uniforme stijl rondom het huis te creëren. Klik hier voor meer informatie.

vrijstaande tuinoverdekking metaal

2. Markilux markant tuinoverdekking

De Markilux markant is een luxe tuinoverdekking, die je vrijstaand in de tuin kunt plaatsen of als terrasoverkapping aan de woning, met een maximale afmeting van maar liefst 6×6 meter. Hiermee kan je elke dag van het jaar, ongeacht het weer, buiten in de tuin doorbrengen, zonder afbreuk te doen aan de bescherming tegen weersinvloeden, comfort en een ontspannen sfeer. Je kunt het bovendien extra luxe inrichten met opties als dimbare LED-verlichting, heaters en uitrolbare wanden. Het dak houdt regen tegen en verhoogt de privacy. Geprefabriceerde openingen in het dak zorgen ervoor dat regenwater via de hoekstijlen naar de grond kan weglopen. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverkapping MARKILUX MARKANT

3. Klassieke landelijke tuinoverdekking

Heb je een klassieke landelijke woning en een mooie landelijke tuin? Dan is het natuurlijk het mooist als de tuinoverdekking daar bij past. Dit is de Novecento Wall-mounted Pergola van het Italiaanse merk Unosider. Een prachtige tuinoverdekking van staal met een super elegant ontwerp. Het dak kan je bekleden met stof, PVC, effen of zelfs met een dakraam. Klik hier voor meer informatie.

klassieke landelijke tuinoverdekking

4. Moderne tuinoverdekking

Deze moderne tuinoverdekking, Nomo van PRATIC F.lli ORIOLI, is volledig gemaakt van aluminium en uitgerust met een intrekbare afdekking op geleiders. Elke afzonderlijke module bereikt de maximale afmetingen van 550 x 700 cm. Het is mogelijk om meer modules te koppelen om beschermde, onafhankelijke en elegante ruimtes te creëren. Uniek en veilig, dankzij vijf geregistreerde patenten die de exclusiviteit van Nomo garanderen. Onder deze is het octrooi gewijd aan de kantelbare goot die de verdamping van water in de structuur vermijdt. Ontwerp in harmonie met de natuur, voor open ruimte of privé-ruimtes: een constructie die van alle gemakken is voorzien, en de geïntegreerde verticale Raso-luifels ingebouwd in het draagprofiel, van slechts 32 cm. Raso is de verticale sluiting met Zip, volledig geïntegreerd in de structuur van deze luxe moderne tuinoverdekking. Dankzij de transparante, afschermende of blokkerende stoffen biedt het de gewenste verlichting en voldoet het aan de behoefte aan totale bescherming. Nomo maakt het mogelijk om fascinerende omgevingen te creëren, dankzij de RGB-ledverlichting rondom, met witte kleur inbegrepen, en Led LINE-verlichting, geïntegreerd in de rib. Klik hier voor meer informatie.

moderne tuinoverdekking

5. Kettal PAVILION H tuinoverdekking

PAVILION H van Kettal is een moderne luxe vrijstaande tuinoverdekking die je op verschillende manieren kunt inrichten en afwerken. Het aluminium frame is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren, die je kunt afwerken met houten latten, een aluminium grid, een schuifdak, waterbestendig sunroof, verschillende soorten gordijnen, en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie.

Kettal PAVILION H tuinoverdekking

6. R140 PERGOSMALL tuinoverdekking

De R140 PERGOSMALL tuinoverdekking van BT Group is volledig gemaakt van aluminium, en kan uitgevoerd worden in verschillende stijlen: van klassiek landelijk tot strak modern. Het intrekbare dak in één doek van vlamvertragend PVC-weefsel met hoge maatvastheid, bied bescherming tegen de felle zon, regen en wind. De frontale waterafvoer is een geïntegreerd onderdeel van de constructie. Het is ook mogelijkheid om asymmetrische vormen te creëren met zijuitsteeksels uit het vierkant die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende verzoeken. Klik hier voor meer informatie.

R140 PERGOSMALL tuinoverdekking

7. Tuinoverdekking met uitschuifbaar dak

MED QUADRA is een moderne pergola in gepoedercoat aluminium, met roestvrijstalen beugels en componenten. Het ontwerp wordt gekenmerkt door het voorframe met een origineel ruitpatroon. De geleider steekt niet uit tot voorbij de voorrand van de goot. Het is verkrijgbaar in wandmontage, plafond of zelfdragende versie (model Pavilion) De constructie moet een minimale helling hebben tussen 8% en 19% afhankelijk van de projectie, en is uitgerust met een waterafvoergoot geïntegreerd in de poten. Klik hier voor meer informatie.

tuinoverdekking uitschuifbaar dak

8. Tuinoverdekking Move van Corradi

Dit is pergola Move van Corradi, de finalist bij de 23e Compasso d’Oro International Award. Move kan worden geïnstalleerd met verschillende pilaarhellingen (+/- 10 °) dankzij twee innovatieve scharnieren. De structuur aluminium is uitgerust met luidsprekers en LED-verlichting in de pilaren, met een dimbaar RGB-systeem om kleur en intensiteit te variëren. Klik hier voor meer informatie.

Tuinoverdekking Move van Conradi

9. ONDA 90 WATERPROOF tuinoverdekking

Geniet comfortabel van je tuin met de Onda 90 Waterproof, een uitschuifbare tuinoverdekking met een PVC-stoffen luifel die gebruik maakt van een betrouwbaar, stevig handmatig besturingssysteem. De individuele componenten van de constructie zijn EC-gecertificeerd. Giulio Barbieri S. r. L. Aluminium pergola’s zijn 100% gemaakt in Italië, gedefinieerd door een combinatie van modern design, betrouwbare bouwsystemen en innovatieve materiaalkeuze volgens de hoogste normen, om onderhoud tot een minimum te beperken. Klik hier voor meer informatie.

ONDA 90 WATERPROOF tuinoverdekking

10. Volledig afgesloten tuinoverdekking

Dit is Imago, een moderne luxe tuinoverdekking van Corradi die volledig afgesloten kan worden. Het is dus meer dan alleen een tuinoverdekking, die bescherming biedt tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je heel het jaar door in de tuin kan genieten. Je kunt Imago zelfs gebruiken als een tuinhuisje, waar je een kantoor of logeerkamer inricht. Klik hier voor meer informatie.

volledig overdekte tuinoverdekking

Bekijk ook:
10x Carport inspiratie
15x Overdekte fietsenstalling in voortuin
52 leuke tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam