Interieur ideeën

Flexa kleur van het jaar 2022 Bright Skies


Flexa heeft Bright Skies verkozen tot de nieuwe kleur van het jaar 2022 – een super mooie en frisse lichtblauwe kleurtint die de grenzeloze luchten om ons heen weerspiegelt en een vleugje van de natuurlijke wereld naar binnen brengt, waardoor de adem van frisse lucht binnenkomt, die we nodig hebben om onze dromen waar te maken.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies

Voor het 19e jaar op rij presenteerde Flexa zijn kleur van het jaar, een zachtblauwe grijze tint genaamd Bright Skies, een kleur die we al voorbij zagen komen in de nieuwe woontrends van 2022. Gekozen door een groep van marktleiders en experts op het gebied van design, kleur en mode in een virtuele top, is de resulterende kleur een kleur die hoop en een nieuw begin aan het begin van volgend jaar benadrukt. Op dit moment willen mensen zich gerevitaliseerd voelen en genieten van de vrijheden die ze terugkrijgen, naar buiten kijken en nieuwe ideeën binnenbrengen. Welke betere inspiratie kunnen we nemen dan de eindeloze luchten om ons heen?

Bright Skies is ontworpen om elke woonruimte met een frisse wind tot leven te brengen en gaat over het omzetten van onze dromen in realiteit en het aanboren van optimisme. Met alle uitdagingen die dit jaar met zich meebracht, hebben velen van ons eenzaamheid gevonden in de helderblauwe lucht boven ons.

We weten allemaal dat de natuur ons een beter gevoel geeft en dat het nemen van maatregelen om buiten naar binnen te halen ons gevoel van welzijn verbetert. Dus of we nu werken of ontspannen, creëren of sporten, het is essentieel om een ruimte te hebben die het optimisme en de wens voor een frisse, nieuwe start weerspiegelt die voor het komende jaar bovenaan de agenda staat.

In de afgelopen 19 jaar hebben we een dramatische verschuiving gezien van een concentratie op heldere tinten naar een nadruk op neutrale tinten. Dit jaar duiken echter weer levendige kleuren en lichte tinten op – misschien een weerspiegeling van onze behoefte aan positiviteit en een frisse benadering.

Bright Skies gebruiken in interieur

Naast het benoemen van een nieuwe kleur van het jaar, geeft Flexa elk jaar ook tips en ideeën over hoe je het in je interieur kunt gebruiken en met andere kleuren kunt combineren.

Kleurencombinaties

De Flexa kleur van het jaar Bright Skies is ontworpen voor 37 verschillende kleuren. Elk is samengesteld in vier paletten, ontworpen om te reageren op verschillende stijlen en wat je wilt van je huis. De vier complementaire kleurenpaletten maken het gemakkelijk om de kleur in verschillende ruimtes thuis te brengen, namelijk Greenhouse, Salon, Studio en Workshop.

Elk pallet heeft een onderscheidende persoonlijkheid en geeft ons iets anders om uit te drukken in de kamers waar we ze gebruiken:

Greenhouse

Het Greenhouse palet nodigt de natuur uit met een verzameling kleuren die de aarde, de zee en de lucht weerspiegelen. Dit pallet is perfect als je Bright Skies wilt introduceren in je groene woonkamer ideeën. Het palet zit vol met frisse groene en blauwe tinten en bevat de voormalige Flexa kleur van het jaar Tranquil Dawn, een ingetogen groene tint.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies greenhouse kleuren

Salon

Ten slotte biedt het Salon palet van subtiele gebroken witten en neutrale tinten het blanco canvas waarop we iedereen kunnen zijn en alles kunnen doen.

De Salon is een zachter kleurenpalet, dat laat zien hoe mooi Bright Skies kan worden gebruikt als accentkleur tegen een frisse neutrale achtergrond. Het omvat chocoladebruine tinten en prachtige steengrijze tinten.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies salon kleuren

Studio en Workshop

Een verrassende maar verbluffende kleurencombinatie voor Bright Skies is echter rood en oranje. In de paletten Studio en Workshop is de blauwe tint gecombineerd met een mix van rustgevende roze, gele en zelfs seringen. Koraal- of bloedsinaasappelaccenten voegen een schok van heerlijke kleur toe.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies studio kleuren

Een verrassende maar verbluffende kleurencombinatie voor Bright Skies is echter rood en oranje. In de paletten Studio en Workshop is de blauwe tint gecombineerd met een mix van rustgevende roze, gele en zelfs seringen. Koraal- of bloedsinaasappelaccenten voegen een schok van heerlijke kleur toe.

Het is alsof je chili in je eten hebt, of zout of peper, het is alsof je ergens een kussen op legt. Je hebt er niet veel van nodig, maar het is als een gloeilamp-moment. Het wordt als een smaakmaker van het palet. Alles begint te glanzen.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies workshop kleuren

Het Workshop palet bevat kleuren die ons helpen ruimtes in te richten in hardwerkende multifunctionele huizen, terwijl het studio palet ons kleuren biedt die onze creatieve kant op een zachte manier vieren.

Tips

Blauw is een terugwijkende kleur, wat betekent dat het verder van ons af lijkt als het aan de muur hangt. Door blauw in een kamer te gebruiken, voelt het ruimer aan, maar een bleek, schoon hemelsblauw, zoals Bright Skies, is de ultieme kleur om de muren weg te smelten en opnieuw verbinding te maken met de grootste ruimte van allemaal: de lucht zelf.

  • In een woonkamer gebruik je Bright Skies in ruimtes waar je graag een raam of gewoon meer licht had gehad. Het is perfect om nissen en muren op te fleuren waar je vanaf je favoriete stoel of bank naar kijkt en droomt van de komende zomervakantie.
  • In een slaapkamer kan het een goed idee zijn om deze kleur om je heen te wikkelen op alle muren, houtwerk en deuren, ook wel bekend als kleurdoordrenking, voor een luchtige look die ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat een glimlach op je gezicht tovert.
  • Heb je een kleine en/of smalle hal? Gebruik de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2022 om die knelpunten en krappe ruimtes veel groter te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.
  • Gebruik Bright Skies in een thuiskantoor of speciale werkruimte op het bovenste derde deel van de muur, zodat u omhoog blijft kijken als u met uw hoofd naar beneden en hard aan het werk bent.
  • Een andere leuke manier om Bright Skies in huis te gebruiken is aan het plafond, ook wel de vijfde muur genoemd. Deze plafondkleur kan een magische effect creëren – waarmee het lijkt alsof het plafond eindeloos is. Een plafond verven in Bright Skies kan dus de perfecte oplossing zijn om een kleine kamer met bijvoorbeeld lage plafonds groter en ruimtelijker te laten lijken.
  • Gebruik het in blokken of strepen en om lees-, ontspannings- en werkzones te creëren om je te helpen het verborgen potentieel van je huis te ontgrendelen en je minder opgesloten te voelen door de vier muren.
  • Gebruik Bright Skies op verborgen plekken zoals de rand van een deur, in de raamnissen en natuurlijk op het plafond, waar het een subtiele dynamiek zal toevoegen zonder de ruimte te overweldigen.

flexa kleur van het jaar 2022 bright skies muren

Bekijk ook:
Woontrends 2021
Gebruik een kleurencirkel om de kleuren voor je interieur te kiezen!
7 Vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen bij het kiezen van de juiste muurkleur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam