Klussen

Let hier op als je je woning gaat verbouwen


Last Updated on februari 3, 2022 by Redactie

Of je nou van plan bent om te renoveren voor de winst, of je huis wilt transformeren tot het familiehuis van jouw dromen, het renoveren van een woning is een leuke maar stressvolle taak. Om het proces gemakkelijker te maken, hebben we de ultieme gids voor renovatieplanning samengesteld om je op de juiste manier te laten beginnen. Het renoveren van jouw huis, hoe groot of klein ook, vereist serieuze aandacht voor alle details. Maar als je jezelf goed opstelt met een duidelijk plan in gedachten, kun je jezelf zeker een deel van de hoofdpijn besparen.

woning verbouwen tips

Wat wil je gaan verbouwen?

Het verbouwen van je huis is een grote klus wat niet binnen een paar dagen gedaan kan zijn. Ga dus bij jezelf na, wat je wilt verbouwen en wanneer. Als dit heel de woning is, split het dan door verschillende onderdelen. Zo kan je de keuken en woonkamer op hetzelfde moment doen en eventueel een paar weken later de bovenverdieping. Door een goed plan te maken met wanneer wat wordt verbouwd, kan je jezelf en eventueel de rest van het gezin hier op voorbereiden. Op deze manier wordt de verbouwing stukken leuker.

woning verbouwen tips stucen

Hoeveel is je budget?

Waarschijnlijk heb je al een tijdje gespaard voor de verbouwing van je dromen en ben je nu dan eindelijk op het moment dat je het waar kan maken. Vraag na en controleer hoeveel alles bij elkaar ongeveer zou worden. Houdt daarbij ook rekening met eventuele onvoorzienbare kosten. Zeker wanneer je al een wat ouder huis hebt, kan het zijn dat het er erger aan toe is dan je had verwacht. Als het budget dan op is om het verder af te maken blijf je in een bouwval wonen. Kijk ook eventueel voor de mogelijkheden om geld te lenen voor de verbouwing.

Bron: https://dhk.nl/

Controleer of je toestemming nodig hebt

Als je niet alleen van plan bent om je huis te renoveren maar ook eventueel uit te bouwen is het belangrijk dat je controleert of je een vergunning nodig hebt. Zo mag je niet ineens je huis twee keer zo groot maken zonder de gemeente hier om te vragen. Dit kan wat tijd in beslag nemen dus wacht er niet te lang mee. Het is per gemeente en woning verschillend wat je wel en niet zonder vergunning mag doen. Er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden die ook gewoon zonder kunnen maar als dit in jouw geval niet zo is, kan je beter het zekere dan het onzekere nemen.

Wie gaat het doen?

Zeker geen onbelangrijk detail maar wie gaat jouw huis verbouwen? Ben je zelf handig genoeg en heb je genoeg tijd om alles zelf te doen of neem je liever een aannemer in dienst. Wees hierin realistisch. Het nemen van een aannemer kan misschien een groot deel van je budget innemen maar dan weet je wel dat het door een professioneel wordt gedaan. Wanneer je er niet zeker van bent dat je het zelf heel goed kan doen, kan je het beter niet doen.

woning verbouwen tips aannemer

Bekijk ook:
Wat voor effect heeft de verbouwing van je huis voor je opstalverzekering?
Je huis zelf verbouwen? Hier moet je op letten!
Inspirerende keukenverbouwing met een budget van nog geen 600 euro!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam