Interieur ideeën, Keuken inspiratie, Meubels, Rustiek interieur, Scandinavisch interieur, Vintage interieur, Woonaccessoires

15x Klepbank in huis


Last Updated on november 13, 2019 by Redactie

Een klepbank is een bank met opbergruimte, die aan de bovenkant afgesloten is met een klep. Het is dus eigenlijk een hele praktische multifunctionele meubel, waarmee je ruimte kunt besparen. Klepbanken worden al heel lang gebruikt, en nog steeds is het een heel populair meubelstuk. Naast dat het erg praktisch en functioneel is, kunnen klepbanken er namelijk ook gewoon heel leuk uitzien. Je kunt het bovendien op heel veel verschillende manieren in verschillende ruimtes in huis gebruiken. Hoe? Dat laten we hieronder zien aan de hand voor de leukste inspiratie voorbeelden!

1. Brocante klepbank

In Nederland zijn we een grote fan van Brocante. Brocante klepbanken zijn bijvoorbeeld super populair. De uitdaging alleen is om er één te vinden. Ze zijn namelijk niet overal verkrijgbaar. De mooiste en leukste brocante klepbanken vind je tweedehands op marktplaats, leuke vintage brocante winkeltjes of op een vlooienmarkt in Frankrijk. Het voordeel is dat je ze daar vaak voor een prikkie kunt kopen.

klepbank

klepbank

klepbank

klepbank

klepbank

2. Zweedse klepbank

Dit is de mooie Zweedse klepbank van het merk Oliver Furniture. De combinatie van de lichte grijsblauwe kleur met de bruine leren handgrepen is super mooi. Helaas hebben ze deze klepbank uit de collectie gehaald. 🙁

klepbank

3. In de hal

Een klepbank is een goed idee voor de hal. In de hal is het handig, omdat je er op kunt zitten, terwijl je je schoenen aan het aantrekken bent. Veel mensen gebruiken hiervoor een krukje of een normale houten bankje. Maar het grote voordeel van een klepbank is dat het natuurlijk opbergruimte biedt onder de klep. In de hal kan je het dus gebruiken voor bijvoorbeeld het opbergen van schoenen en andere accessoires.

zweedse klepbank hal

4. In de keuken

De andere ruimte waar je de klepbank ook aan zult treffen, is dus de keuken. Handig voor als extra zitmogelijkheid en natuurlijk extra opbergruimte. Opbergruimte is natuurlijk nooit te veel in de keuken. Alle extra kasten zullen altijd welkom zijn. Wat dat betreft is de klepbank dus ideaal.

klepbank

5. In de eetkamer

Eettafel banken zijn erg populair in de eetkamer, als alternatief voor eetkamerstoelen. Maar de één hoeft de ander natuurlijk niet uit te sluiten. Sterker zelfs, het is juist erg leuk om een eettafel bank aan de ene kant met eetkamerstoelen aan de andere kant van de tafel te combineren. Er zijn heel veel verschillende soorten eettafel banken. En de klepbank is daar één van de meest populaire van!

klepbank

klepbank

klepbank

klepbank

6. In de tuin

Op zoek naar opbergmogelijkheden in de tuin of op het balkon? Met een klepbank pak je twee vliegen in één klap. Je kunt erop zitten én je kunt het heel praktisch gebruiken voor het opbergen van verschillende spullen. Denk aan tuingereedschap of spullen voor de BBQ. Onderstaande houten tuinbank met klep hebben we gevonden bij Hovenier en tuinarchitect Green Olive. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens waterdicht. Ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld kussens voor de bank.

klepbank tuin

7. Klepbank maken

Kan je geen klepbank vinden, die voldoet aan jouw wensen en eisen? Dan kan je ook zelf een klepbank maken. Onderstaande eenvoudige maar leuke klepbank is gemaakt door Chelsea van de blog Making Home Base. Ze was op zoek naar een mooie klepbank voor bij het raam in de eethoek, maar besloot uiteindelijk er zelf één te maken. Zij heeft deze klepbank helemaal zelf ontworpen. Wil je deze klepbank ook zelf maken? Klik hier om de handleiding te bekijken.

klepbank maken

8. Op maat

In een ruimte zoals hierboven, zijn de afmetingen wel belangrijk, maar niet bepalend. Als je een nisje hebt of een erker, dan zou je de klepbank echt volledig op maat moeten maken. Wil je zéker weten dat het mooi en strak wordt? Laat het dan door een professional op maat maken. Ben je super handig? Dan kan je het natuurlijk ook zelf doen. Klik hier om te zien hoe je een klepbank op maat kunt maken in een erker.

klepbank keuken

9. Hoek klepbank

Heb je een echte eethoek ingericht met een eettafel aan twee muren? Dan zou je een hoek klepbank kunnen maken. Daarmee creëer je niet alleen veel zitplek én opbergruimte, maar je eethoek krijgt ook een hele gezellige en knusse uitstraling.

klepbank eettafel

klepbank hoek

10. In de erker

Een erker is erg mooi, maar soms weet je niet hoe je het moet inrichten. Sommigen plaatsen de bank in de erker, anderen een fauteuil. Het fijne is dat je enorm veel lichtinval hebt bij een erker. Daarom is het ook een leuk idee om een soort loungehoek of leeshoek in de erker te maken. Je kunt het door een timmerman of meubelmaker laten doen, maar als je een beetje handig bent, dan zou je het ook zelf kunnen maken. Proberen? Klik hier voor een uitgebreide handleiding.

klepbank erker maken

klepbank erker

11. Speelgoed opberger

Ben je op zoek naar een praktische en leuke speelgoed opberger? Een klepbank kan de perfecte oplossing zijn! Afhankelijk van hoe groot de bank is, kan je er redelijk wat speelgoed in kwijt, maar het grote voordeel is dat de kinderen er eenvoudig zelf bij kunnen komen. Let wel op dat je een klepbank neemt met een niet al te zware klep, dit in verband met veiligheid voor de kleine handjes!

klepbank speelgoed opbergen

klepbank speelgoed opberger kinderkamer

12. IKEA klepbank

Ben je op zoek naar een kleine eenvoudige klepbank? Je kunt bij IKEA terecht voor de SILVERÅN klepbank. Een handige klepbank die je bijvoorbeeld in de badkamer kunt gebruiken, maar ook als speelgoed opberger in de woonkamer of kinderkamer.

ikea klepbank silveran

ikea klepbank badkamer

13. IKEA Kallax hack

Deze bijzondere klepbank is een IKEA hack. Een Franse blogger heeft de populaire Kallax vakkenkast van IKEA gebruikt om deze klepbank te maken. De Kallax kast vormt het voorste gedeelte van de bank, en daarachter is een klepbank gemaakt van MDF. Dankzij een grote maatkussen is het een heerlijke loungebank geworden!

klepbank ikea hack kallax

klepbank ikea hack kallax

14. Multiplex klepbank

Multiplex is helemaal hot op dit moment. Het is mooi, het is stoer, en het is super betaalbaar materiaal. Finse blogger Hajottamolla heeft onderstaande DIY klepbank van multiplex gemaakt. Een volledig op maat gemaakte klepbank met enorm veel opbergruimte. Ook zij heeft gekozen om de klepbank af te werken met leuke bruine leren handgrepen. Super nice!

klepbank

15. Steigerhouten klepbank

Wat je met multiplex kan maken, kan je natuurlijk ook met steigerhout maken. Deze stoere steigerhouten klepbank hebben we gevonden bij Pure Wood Design. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten, vanaf 200cm tot 350cm. Heb je specifieke wensen? Dan kan je deze klepbank ook volledig op maat laten maken door hen. Het steigerhout is bewerkt met transparante meubelolie, waardoor de bank een stoere rustieke uitstraling heeft gekregen. Hierdoor kan de bank zowel binnen in huis als buiten in de tuin of op het balkon gebruikt worden. Klik hier voor meer informatie.

steigerhouten klepbank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam