Tuininspiratie

Zo creëer je een Ibiza tuin!


Wil jij een mooie Ibiza tuin inrichten, zodat jij heel het jaar door dat heerlijke bohemian vakantiegevoel hebt in je eigen huis in Nederland? Dat begrijpen wij heel goed. En om je hierbij te helpen, vind je op deze pagina de beste tips, originele leuke ideeën en mooie inspiratie foto’s van verschillende tuinen die ingericht zijn in bohemian Ibiza stijl!

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Iedereen die ooit in Ibiza is geweest ken het heerlijke Ibiza gevoel. Zelfs mensen die er nooit geweest zijn, kennen dat die bijzondere Island vibe, dat omschreven kan worden als relaxt, bohemian, mediterraans, hippie, zorgeloos, noem maar op. Je komt al helemaal tot rust als je eraan denkt. Hoe lekker zou het zijn als je dat zelfde Ibiza gevoel in je eigen tuin kunt creëren? Vandaag laten we zien hoe je jouw eigen Ibiza tuin kunt creëren, hier in Nederland. Laat je inspireren door de leuke ideeën, handige tips en super mooie inspiratie voorbeelden van tuinen met die heerlijke Ibiza sfeer!

Ibiza tuin ideeën

De zon is het belangrijkste kenmerk voor een Ibiza tuin, maar helaas heb je zelf niet in de hand of de zon wel of niet schijnt. Gelukkig zijn er heel veel andere leuke ideeën die je kunt gebruiken om een Ibiza style tuin te creëren. Deze ideeën hebben we hieronder verdeeld in de basis, de meubels en de decoratie accessoires. Vind de juiste balans door deze elementen op een leuke manier te combineren.

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Tuintegels, houten vlonders of grind

Begin met de keuze van de vloer, die de belangrijkste basis vormt van je Ibiza tuin. Er zijn verschillende soorten vloeren die bij die style passen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan mooie tuintegels, die door het stoere karakter heel goed bij de Ibiza style. Het grote nadeel van tuintegels is dat er risico bestaat dat er wateroverlast ontstaat na een fikse regenbui. Wil je dat voorkomen, dan is grind een beter alternatief. Grind werkt namelijk drainerend, waardoor het regenwater goed erdoorheen kan. Voor een Ibiza style tuin kies je voor witte grind. Een andere mogelijkheid zijn houten vlonders op de vloer, die elke tuin een warme, natuurlijke en sfeervolle uitstraling geven.

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Ibiza style tuin houten vlonders

Kleuren

De sleutel tot het creëren van een moderne Ibiza tuin is het minimale kleurenpalet. Gebaseerd in overwegend witte achtergronden en met een eenvoudig palet van natuurlijk hout, fris groen en blauwe luchten, is deze look verrassend eenvoudig te creëren in Nederland. Deze lichte witte achtergond biedt de mogelijkheid om ook te spelen met kleurrijke details, wat ook erg populair is op het Spaande eiland. Laat de kleurrijke details terug komen in de kleinere dingen, zoals kleurrijke kussens op de loungebank of in de hangstoel, een vloerkleed of grote loungekussens die je gewoon op de vloer plaatst.

ibiza tuin kleuren

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Schuttingen

Privacy is erg belangrijk in de tuin, zéker ook in een Ibiza tuin. Je wilt immers niet dat mensen mee kunnen gluren als jij in je zwembroek of bikini in de tuin ligt te zonnebaden. Beschut daarom je tuin goed met schuttingen. Er zijn heel veel verschillende soorten schuttingen die mooi kunnen passen bij de Ibiza style. Denk aan houten schuttingen, witte stenen muren, bamboe schuttingen, bamboe planten, schanskorven of wilgentenen schuttingen. En wat dacht je van strakke wit gekalkte betonnen schuttingen? Diezelfde look kan je eenvoudig zelf creëren door je betonnen schuttingen wit te verven.

Ibiza tuin bamboe planten

Ibiza style tuin schuttingen

Ibiza tuin schuttingen

Ibiza tuin witte stenen schuttingen

Loungehoek

Een Ibiza tuin is niet compleet zonder een mooie loungehoek. Loungebanken kan je kant en klaar kopen, maar je zou ook heel gemakkelijk een super comfortabele loungebank kunnen maken met bijvoorbeeld houten paletten. Plaats daar grote zitkussens en vrolijke en kleurrijke sierkussens, en je hebt een hele comfortabele Ibiza loungehoek in je tuin. Wil je er een complete buiten woonkamer van maken? Combineer een loungebank met andere leuke meubels zoals een hangmat, een hangstoel en een vloerkleed.

Tip: als je een vloerkleed wilt kopen voor in de tuin, raden we aan om te zoeken naar een speciale tuinkleed. Deze zijn waterbestendig, waardoor je ze ook gewoon buiten kunt laten tijdens een zomerse regenbrui.

Ibiza tuin loungehoek

 

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Ibiza tuin vloerkleden

Ibiza tuin hangmat

Planten

Planten zijn ook een absolute musthave in een tuin. Dat geldt vooral ook voor een Ibiza tuin, waar planten een belangrijke rol in spelen. Er zijn heel veel verschillende soorten planten die allemaal super leuk zijn, en ook met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hangplanten, planten in leuke terracotta potten, stoere cactussen, noem maar op. Verspreid deze planten door de gehele tuin. Wissel planten op de grond af met planten op tafeltjes en krukjes. Hangplanten kan je eenvoudig aan de schuttingen of pergola hangen.

Ibiza tuin planten

Ibiza tuin cactussen

Ibiza tuin hangplanten

Terrasoverkapping

De zon laat zich vaak zien in Ibiza, daarom zal je zien dat bijna alle terrassen ingericht zijn met een terrasoverkapping. Hierdoor kan je tóch even ontsnappen van die felle zon. Er zijn speciale terrasoverkappingen te koop of die je volledig op maat kunt laten maken, maar je kunt ook heel eenvoudig een schaduwplekje creëren met behulp van een begroeide pergola, bamboe of riet, of een leuke schaduwdoek.

LeestipPergola maken handleiding

Ibiza tuin schaduwplekje

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Zo creëer je een Ibiza tuin!

schaduwdoek ibiza tuin

Bar

Een bar in de tuin past ook helemaal bij een Ibiza style tuin. Wat een leuk idee is, is om een bar in de keuken te creëren, die naar de tuin geopend kan worden. Plaats leuke barkrukken aan de bar in de tuin, waar je op kunt zitten. Heb je geen mogelijkheid om de bar in de keuken in te richten? Dan zou je dat ook elders in de tuin kunnen doen. Een tuinbar kan je bijvoorbeeld achterin de tuin creëren, in je tuinhuis, met behulp van houten palletten, of ga voor een complete DIY tuinbar.

Ibiza tuin bar

Ibiza tuin bar

Ibiza tuin bar

Rotan

Iets wat je ook vaat tegenkomt in Ibiza, zijn rotan en rieten meubelen en accessoires. Deze geven de tuin een tropische en exotische bohemian sfeer. Rotan hangstoelen zijn bijvoorbeeld erg populair. Maar je kunt ook denken aan een rotan tuinstoel, ligbedden, tafels, manden, noem maar op. Rotan tuinmeubelen zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook een aantal praktische voordelen. Zo zijn rotan tuinmeubelen niet heel zwaar, waardoor je ze eenvoudig kunt verplaatsen en opbergen in de winter, ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, ze zijn onderhoudsvriendelijk, en in de winter zou je ze ook binnen in huis kunnen gebruiken.

Ibiza tuin rotan

Ibiza tuin rotan

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Ibiza tuin rotan

Verlichting

Op een warme zomerse dag is het heerlijk om lekker lang in de tuin te blijven chillen. Eigenlijk net zoals je dat ook op vakantie doet. Daar hoort natuurlijk wel goede verlichting bij. Leuke verlichting die past bij een Ibiza tuin is bijvoorbeeld slingerverlichting, die je aan je schutting of zelfs diagonaal boven je tuin kunt hangen. Combineer dat met leuke sfeervolle lantaarns, lampionnen en kaarsjes.

Ibiza tuin snoerverlichting

Ibiza tuin snoerverlichting

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Buitendouche

Bij een échte Ibiza tuin hoort eigenlijk een zwembad. Helaas is het voor ons in Nederland gezien het weer niet heel populair, als je de kosten en baten tegen elkaar afweegt. Wat wel een heel leuk idee is voor een Ibiza tuin in Nederland is een buitendouche. Op die manier kan je tóch lekker in je eigen tuin afkoelen op een warme zomerdag!

Zo creëer je een Ibiza tuin!

Ibiza tuin buitendouche

Ibiza tuin buitendouche

Decoratie

Naast de grote elementen, zoals de schuttingen en de meubels, kan je met decoratie accessoires die Ibiza sfeer in je tuin verder benadrukken. Denk aan de budhabeelden, die overal te zien in restaurant- en clubtuinen en binnenplaatsen op Ibiza te zien zijn. Ze zijn waarschijnlijk het meest iconisch in Agroturismo Atzaró Ibiza – deze Balinese tuinstijl is nu synoniem met de buitenruimtes van White Isle.

Een ander leuk idee zijn tuinspiegels, waarmee je de ruimte kunt openen – een eeuwenoude Ibiza-truc om de terrassen van kleine restaurantclubs en rookruimtes te versterken. Een buitenmuur met een mooie antieke of raamstijl spiegel is bijvoorbeeld typisch Ibiza stijl.

Een Ibiza style tuin is leuk, maar er zijn nog veel meer andere leuke ideeën om je tuin in te richten. Bekijk ook onze 52 leuke tuin ideeën voor nog meer tuin inspiratie!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam