Tuininspiratie

Schaduw creëren in de tuin


In deze periode houdt niemand er zich nog echt mee bezig, maar vandaag willen we het hebben over het creëren van schaduw in de tuin. Iedereen wilt een zonnige tuin hebben. Een zonnige tuin waar je lekker volop van kunt genieten als het zonnetje schijn in de lente of de zomer. Tegelijkertijd is schaduw ook heel erg fijn in de tuin. Je wilt immers niet vol in de zon zitten, althans niet constant. Het voelt niet fijn, maar het is ook zéker niet goed voor je huid. Daarom is het ook belangrijk om een plekje met schaduw te creëren in de tuin. Vooral als je kinderen hebt, is een schaduwplekje in de tuin van groot belang. Vandaag willen we laten zien hoe je dat kunt creëren.

Schaduw creëren in de tuin

Parasol

De parasol is de meest voor de hand liggende manier om schaduw te creëren in de tuin. Het grote voordeel van een parasol is dat het heel flexibel is. Je kunt het gebruiken als de zon schijnt, maar je kunt het ook gewoon netjes opbergen. Er zijn heel veel verschillende soorten parasols verkrijgbaar. Zo heb je stokparasols, zweefparasols en muurparasols. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende formaten, materialen, kleuren, noem maar op. Een muurparasol bevestig je aan de muur. Stokparasols en zweefparasols worden op hun plek gehouden middels een parasolvoet. En ook parasolvoeten voor je parasol heb je in heel veel soorten en maten. Van beton, van staal, rond, rechthoekig, etc.

Parasol in de tuin

Parasol in de tuin

Parasol in de tuin

Schaduwdoek

Je kunt ook schaduw in de tuin creëren met behulp van een schaduwdoek. Een schaduwdoek is een groot doek, die je boven je tuin, dakterras of balkon kunt spannen. Het kan vastgemaakt worden aan wanden of schuttingen, maar je zou ook speciale palen kunnen gebruiken in de tuin. Je hebt bij een schaduwdoek dus geen parasolvoet nodig, waar je over kunt struikelen.
Schaduwdoek

Schaduwdoek

Schaduwdoek

Zonnescherm

Tot slot heb je natuurlijk ook nog het zonnescherm. Zonneschermen bestaan al heel lang, en nog steeds zijn zonneschermen erg populair in de tuin. Ouderwetse zonneschermen moeten nog met de hand in en uitgedraaid worden, maar tegenwoordig gebruiken de meeste mensen elektrische zonneschermen. Het grote voordeel van een zonnescherm, is dat je daarmee niet alleen schaduw creëert in de tuin, je beschermt ook je woning met een zonnescherm. Je kunt het dus gebruiken als een verlengstuk van je raamdecoratie.

Zonnescherm

Zonnescherm

Zonnescherm

Zonnescherm

Pergola

Wat ook een heel leuk idee kan zijn voor de tuin, is een pergola. Een pergola is een constructie dat opgebouwd is uit houten latten. Sommigen laten deze zoals ze zijn, maar je kunt het ook laten begroeien met leuke planten. Op die manier kan je dus ook een schaduwplekje in de tuin creëren. Bijvoorbeeld boven je terras of de loungeplek ergens achterin de tuin.

Pergola

Pergola

Pergola

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam