Slaapkamer inspiratie

Logeerkamer inrichten doe je zo? 10x Tips


Een logeerkamer inrichten wordt vaak onderschat, vooral omdat het een kamer is die tóch niet veel wordt gebruikt. Maar juist dáárom kan je jouw gasten aangenaam verrassen en hun verwachtingen overtreffen als jouw logeerkamer wél leuk, sfeervol en comfortabel is ingericht. Wil jij de ideale gastheer of gastvrouw zijn, en gun jij jouw logees een slaapkamer die véél meer is dan een plek om te overnachten? Wij hebben de beste tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, voor het inrichten van de beste logeerkamer ooit!

logeerkamer inrichten tips

1. Zelf slapen in de logeerkamer

Bij het inrichten van een logeerkamer is het aan te raden om in de schoenen te stappen van jouw logees. Neem echt de tijd om na te denken over wat jouw gasten nodig hebben tijdens hun verblijf. En de beste manier om dat te doen is om een keer als ‘gast’ in de logeerkamer te slapen. Het klinkt gek, maar alleen dan kom je er echt achter wat goed is en waar nog verbetering in zit.

2. Comfortabel bed

Als je ergens gaat overnachten, dan is het bed natuurlijk hét belangrijkst. Daar kijk je tóch het eerst naar, of dat nou om een hotel, een hostel of een B&B is. En hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een logeerkamer. Met een comfortabel bed zit je al voor de helft goed. Daarmee bedoelen we meer dan alleen het bed en het matras. Je wilt dat je gasten zich thuis voelen na een lange reis, dus maak het bed waarin ze gaan slapen comfortabel en uitnodigend. Dit kan je eenvoudig realiseren met fijn bedlinnen, comfortabele kussens, plaids en sierkussens op het bed. Dit alles draagt bij aan de beleving van je gasten gasten en zorgen ervoor dat ze zich meteen thuis voelen.

logeerkamer inrichten tips comfortabel bed

3. Meer dan alleen een slaapplek

Om ervoor te zorgen dat de logeerkamer meer is dan alleen een slaapplek, raden we aan om het ook zo in te richten. Dit houdt in dat je ook aan andere meubels moet denken dan alleen het bed. Zo scoor je absoluut ook punten als je ook een plekje creëert waar je gasten kunnen zitten. Een stoel is fijn, maar een comfortabele lounge chair of een fauteuil is veel beter. Heb je een grote logeerkamer, en wil je het ultieme comfort creëren, dan zou je ook een zithoekje kunnen inrichten, met bijvoorbeeld een kleine hoekbank. Het klinkt misschien een beetje teveel van het goeie, maar een kleine hoekbank hoeft niet duur te zijn.

logeerkamer inrichten tips zithoek

4. Kleding ophangen

Het eerste wat heel veel mensen doen als ze op vakantie zijn en hun hotelkamer betreden, is de koffer uitpakken en alle kleding ophangen en opbergen. Daarom is het ook in een logeerkamer belangrijk om de mogelijkheid te bieden voor je gasten om hun kleding op een normale manier op te kunnen bergen. Indien mogelijk en als de ruimte het toelaat, is een kledingkast natuurlijk absoluut een pré, maar er zijn genoeg andere leuke ideeën waar je aan kunt denken. Zo kan een kledingrek heel fijn zijn met hangers en haken. En haken aan de muur zijn ook altijd een goed idee.

logeerkamer inrichten tips kledinghaken

5. Nachtkastje

Een nachtkastje is een absolute musthave in elke slaapkamer, zelfs in de meest kleine slaapkamer. Op die manier hebben jouw gasten een plekje waar kleine spullen op geplaatst kunnen worden, zoals hun telefoon, een bril, een glas water, noem maar op. Het laatste wat je wilt is je gasten dwingen om al die spullen op de grond te zetten. Super onhandig! Naast de traditionele nachtkastjes, zijn er ook heel veel alternatieve nachtkastjes ideeën, zoals zwevende nachtkastjes, die minstens net zo leuk en praktisch zijn.

6. Sfeerverlichting

Als gasten naar bed gaan, betekent het niet dat ze meteen gaan slapen. Sterker zelfs, de meeste mensen vinden het fijn om nog even een boek te lezen, door een tijdschrift te bladeren of op hun telefoon te scrollen. In plaats van de grote lamp aan te zetten, is het veel fijner om de sfeerlichting te gebruiken die minder fel is. Dit kan een wandlamp zijn, een staande lamp of een nachtlampje op het nachtkastje. Het is niet alleen perfect vanuit functioneel oogpunt, maar het zorgt ook voor sfeer in de logeerkamer.

logeerkamer inrichten tips wandlamp

7. Badspullen

De ultieme logeerkamer heeft ook een eigen badkamer ensuite. Dit is een hele fijne nice to have, maar is absoluut geen musthave. Badspullen op de logeerkamer zijn wel een absolute musthave. Handdoeken staan bovenaan het lijstje. Daarnaast kan je ook heel veel punten scoren met pantoffels en een badjas. Voor de ultieme hotelbeleving, creëer je een hoekje waar al deze badspullen een plekje krijgen.

8. Spiegel

Iets wat ook niet mag ontbreken in een logeerkamer, is een fijne spiegel. Het liefst een passpiegel en daarnaast ook een tweede kleinere spiegel. Een mooie ronde spiegel aan de wand kan bijvoorbeeld een super leuk idee zijn. Dit is niet alleen functioneel maar heeft ook een decoratieve functie hebben in de logeerkamer.

logeerkamer inrichten tips spiegel

9. Kamergeur

Lekkere geuren kunnen een ruimte vanaf het moment dat je binnenkomt fris en huiselijk doen aanvoelen. En er zijn verschillende manieren om een ruimte lekker te laten ruiken. Je kunt denken aan een verse bos bloemen in een mooie vaas, wat overigens altijd een goed idee is. Andere mogelijkheden zijn geurkaarsen, een Rituals geurstokjes, een kamerspray of een aroma diffuser.

10. Planten

Één van de beste manieren om de logeerkamer tot leven te brengen is het toevoegen van wat leuke planten. Ze zorgen er niet alleen voor dat de ruimte er beter uitziet en gezelliger aanvoelt, maar planten zijn ook goed voor de luchtcirculatie. Ze creëren een omgeving waar je kunt ontspannen en goed kunt rusten, en een uitgerust lichaam en geest betekent over het algemeen een sterker immuunsysteem. Sommige planten dragen zelfs bij dat je beter gaat slapen. Wat ons betreft zijn planten dus een echte nobrainer.

Leestip: 10x Slaapkamer planten

logeerkamer inrichten tips planten

Bekijk ook:
Kleine slaapkamer inrichten
38 Slaapkamer ideeën
25x Leuke slaapkamer decoratie ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam