Slaapkamer inspiratie

Oud roze slaapkamer


oud roze is niet de eerste kleur als je denkt aan een muurkleur. Maar we hebben hier laten zien dat een oud roze muur super stijlvol kan zijn. En niet alleen in een prinsessenkamer, maar ook in een normale slaapkamer, hal of zelfs de badkamer, keuken of woonkamer. Ben jij ook liefhebber van oude roze, en wil jij deze bijzondere kleur in jouw slaapkamer gebruiken? Goed nieuws, vandaag gaan we namelijk binnenkijken in een super leuke en unieke slaapkamer waar de kleur oud roze dé hoofdrol speelt!

oud roze slaapkamer

Bij een roze slaapkamer, denk je misschien gelijk aan een prinsessenkamer. Maar deze slaapkamer bewijst dat het ook een hele stijlvolle kleur kan zijn voor je eigen slaapkamer. Deze slaapkamer is onderdeel van een super mooi appartement die te koop stond bij Zweedse makelaar Historiska Hem.

De eigenaren zijn kamer voor kamer doorgegaan zonder hun toevlucht te nemen tot originele gevoelens of details. Er is een consistent gevoel als je door de kamers loopt. En dat is best bijzonder, want ondanks dat alle ruimtes eigenlijk een andere muurkleur hebben, voel je duidelijk aan dat er een duidelijke consistente stijl is gecreëerd in het interieur.

Zo is er in de keuken gekozen voor petrolblauwe muren, gecombineerd met klassieke grijze kasten die afgewerkt zijn met een carrara marmeren werkblad. In de compacte, maar erg knusse en gezellige woonkamer is er gekozen voor stijlvolle lichtgrijze muren, net als in de daaraan grenzende eetkamer. En voor de slaapkamer zijn de muren dus oud roze geverfd.

Meestal is de woonkamer dé ruimte in huis, die de show steelt in een huis of appartement. Hoewel de woonkamer, en ook andere kamers, erg leuk zijn ingericht in dit appartement, is het toch echt de slaapkamer die het meest opvalt – in positieve zin.

Het is lekker ruim – dankzij het grote raam geniet de slaapkamer van een geweldige lichtinval, en de eigenaren hebben het tot in de kleinste details met zorg ingericht.

Oude roze kast

De muren zijn strak gestuukt. In plaats van volledige oud roze muren te verven, hebben ze het gecombineerd met een dikke witte strook aan de bovenkant van de muren. En deze grens wordt niet alleen bepaald door het kleurverschil, het is ook voorzien van een mooie witte sierlijst.

Doordat ook het plafond wit is geverfd, wordt door deze combinatie het gevoel gecreëerd dat het plafond iets lager, en hierdoor ook knusser aanvoelt in de slaapkamer. Ook de kozijnen, de plinten, de radiator en de deur zijn wit geverfd.

Oude roze kast

De muren zijn overigens niet het enige wat oud roze is. Tegen de grote muur tegenover het bed, is een grote op maat gemaakte kledingkast gebouwd, die voorzien is van super mooie paneeldeuren, die in dezelfde oud roze kleur geverfd zijn als de muren. Deze deuren zijn afgewerkt met gouden deurgrepen, die deze maatkast een stijlvolle en chique uitstraling geven.

Over chique gesproken – die chique uitstraling is natuurlijk grotendeels te danken aan die prachtige vloer – een klassieke visgraat houten vloer.

oud roze slaapkamer inbouwkast

Dit is nog niet alles. Het bed is namelijk ook super stijlvol bekleed met roze bedlinnen. De kussens zijn uitgevoerd in lichte en donkere roze tinten, en zijn gecombineerd met een donkere roze bedsprei. Er is zelfs gekozen voor donkere oud roze gordijnen. Deze fluwelen roze gordijnen zijn gecombineerd met transparante inbetween gordijnen.

Oud roze muren in slaapkamer

oud roze slaapkamer fluwelen gordijnen

Vintage werkplek

Naast de grote inbouwkast is een ruimte open gelaten, waar een kleine werkplek is ingericht. Het vintage houten bureau staat geweldig bij het oud roze, wat natuurlijk ook geldt voor de vintage stoel met congac leren bekleding. En aan de oud roze muur boven het bureau is een vintage stringkast opgehangen, waar kleine spullen op geplaatst kunnen worden.

werkplek in slaapkamer oud roze muur

Tegenover de werkplek, vind je nog een extra moderne zwarte kledingrek naast het bed, waar extra kledingstukken opgehangen kunnen worden. Zo’n kledingrek is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens erg leuk en decoratief uit.

Babyhoek

Omdat dit de enige slaapkamer is van het appartement, hebben ze deze slaapkamer ook gecombineerd met de kinderkamer. Wat erg leuk is, is dat ze niet alleen een ledikant in de hoek hebben geplaatst – ze hebben er echt een babyhoek van gemaakt. De ovaal-vormige houten Stokke Sleepi ledikant, past sowieso heel mooi bij de stijl van de slaapkamer. En de muur boven de ledikant is ook nog eens erg leuk gedecoreerd met een grote ingelijste robot poster, en twee smalle boekenplankjes met daarop leuke kleurrijke kinderboeken. De slinger, met vlaggen in kleuren die super goed matchen met de kleuren van de slaapkamer, maakt deze babyhoek helemaal af!

babyhoek ledikant oud roze muren slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam