Vintage interieur

10x Vintage interieur inspiratie


Wil je een mooi vintage interieur inrichten, maar je hebt geen idee hoe je dit het best kunt aanpakken? Geen nood, wij een aantal mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet, boordevol leuke ideeën en handige tips. Kijk snel verder en ga direct aan de slag met het creëren van jouw vintage inrichting van je dromen!

vintage interieur inspiratie

Het is een veel voorkomende misvatting dat vintage interieur gelijk staat aan oud. Het hele idee achter vintage vintage interieurs is om je een gevoel van nostalgie te geven zonder er vervallen uit te zien. Daarom raakt deze woonstijl nooit uit de mode. Sterker zelfs, door de groei van het besef dat we zuinig zijn op onze planeet en steeds meer mensen duurzaam willen wonen, kiezen steeds meer mensen voor een interieur met vintage invloeden. Een vintage interieur betekent overigens dat je huis vol zit met gebruikte meubelen en accessoires. Het is juist leuk om vintage meubelen te combineren met meubelen die je nieuw hebt gekocht.  Wissel die mooie tweedehands Leolux bank bijvoorbeeld af met een stoere vintage dressoir in de woonkamer. In de slaapkamer is het wellicht fijn om voor een nieuw bed te kiezen, maar als het gaat om de kledingkast, kan het juist weer super leuk zijn om voor een vintage exemplaar te gaan. Om je een idee te geven hoe een vintage interieur eruit kom komen te zien, hebben we hieronder een aantal mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van mooie, stoere en leuke vintage interieurs.

1. Vintage interieur in klein apparement

Dit kleine appartement met een woonoppervlakte van slechts 35m2 is gelegen in Zweden. Ondanks de beperkte ruimte, is er gekozen voor een donkere basis met zwarte muren en een vintage houten vloer, terwijl de kozijnen en deuren wit zijn gelaten. De blikvanger wordt gevormd door het mooie bed met klamboe, en naast de vele vintage meubels, zijn er kleine details die perfect bij een vintage interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan de rustieke boekenplank boven de deur, en de collage met een mix van verschillende fotolijstjes. Klik hier voor meer foto’s.

vintage interieur inspiratie klein appartement

2. Vintage loft slaapkamer

Deze slaapkamer loft slaapkamer laat zien dat je niet eens échte vintage meubels nodig hebt om die vintage look te creëren. De rode vloer geeft het interieur al een hele bijzondere vintage uitstraling, gecombineerd met witte muren. Daarnaast hebben ze een mooie vintage wandcollage gemaakt van verschillende lijsten, en draagt de bedsprei met bloemetjespatroon ook bij aan de vintage look. Klik hier voor meer foto’s.

vintage interieur inspiratie loft slaapkamer

3. Industrieel vintage interieur

Er zijn verschillende soorten vintage interieursijlen. Zo ziet een landelijk vintage interieur er heel anders uit dan bijvoorbeeld een klassiek vintage interieur. Voor onderstaand appartement is er gekozen voor een stoer industrieel vintage interieurs. Naast stoere stalen meubels, zoals de wandkast en salontafel, wordt de blikvanger in de vintage woonkamer gevormd door de super mooie cognac leren Chesterfield bank. Klik hier voor meer foto’s.

industrieel vintage interieur inspiratie

4. Vintage kantoor

In een licht en wit Scandinavisch appartement is onderstaand vintage kantoor ingericht. De witte houten vloer en witte muren worden gebruikt als een witte canvas die ingevuld wordt met vintage kleurrijke meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het mooie vintage bureau, de bijpassende dressoir, en de daarop geplaatste vintage speelautomaat. Wat ook leuk is is het stalen raster dat aan de muur boven het bureau is opgehangen, die als een soort prikbord wordt gebruikt. Klik hier voor meer foto’s.

ruim thuiskantoor noors appartement

5. Vintage eethoek

De eethoek is typisch een plek in huis die heel geschikt is voor het gebruik van vintage meubels. Een stoere vintage houten tafel is altijd een goed idee, maar je kunt natuurlijk ook denken aan mooie vintage designer eetkamerstoelen die heel veel persoonlijkheid toevoegt aan je eethoek. In onderstaande vintage eethoek vind je een super leuke vintage ovale eettafel met daaromheen een mix van verschillende vintage designer eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

vintage interieur inspiratie eethoek

6. Vintage badkamer

Ook vintage badkamers kunnen super leuk zijn! Daar is onderstaande vintage badkamer van Emily het perfecte voorbeeld van. Naast de ronde pennytiles tegels op de vloer, gecombineerd met een lambrisering van witte metrotegels, vind je in de badkamer ook andere objecten die perfect bij de vintage stijl passen. Het vintage bad op pootjes vormt natuurlijk de blikvanger, maar ook de vintage badkamermeubel, het vintage vloerkleed en de verschillende houten accenten passen er geweldig bij. Klik hier voor meer foto’s.

vintage interieur inspiratie vintage badkamer

7. rustiek vintage

Deze Italiaanse woonkamer kenmerkt zich met een stoere rustieke vintage look. Een Hongaarse punt houten vloer is gecombineerd met betonstuc muren en houten balken aan het plafond. Voor de meubels is er gekozen voor een mix van een grote cognac bruine leren Chesterfield bank met enkele designermeubelen, zoals de ronde glazen salontafel en de bijzondere gouden fauteuil. Klik hier voor meer foto’s.

vintage interieur inspiratie rustiek

8. Vintage eclectisch

Ben jij een echte verzamelaar van mooie vintage meubelen en accessoires? Een vintage eclectisch interieur kan ook super mooi zijn. In onderstaande stoere loft uit Boedapest vind je objecten die stuk voor stuk prachtig zijn. Denk aan de fluwelen bank, de bijzondere ligstoel, de gouden salontafels, de vintage leren fauteuil, noem maar op. Je kijkt echt je ogen uit in dit appartement. Klik hier voor meer foto’s.

eclectisch vintage interieur inspiratie

9. Klassiek industrieel

Ook deze loft is prachtig ingericht, gelegen in Polen. Hoewel de basis van deze mega loft een stoer industrieel tintje heeft, vooral dankzij de industrial ramen en stalen deuren, hebben ze hier gekozen voor super mooie antieke vintage meubels die het interieur een klassieke look geven. Super stoer om te zien hoe ze bijvoorbeeld de klassieke witte bank gecombineerd hebben met de betonlook muur. Klik hier voor meer foto’s.

klassiek vintage industrieel interieur inspiratie

10. Scandinavisch vintage

In Scandinavische interieurs tref je vaak vooral heel veel wit aan en heel veel Scandinavisch design natuurlijk. Maar in landen als Zweden en Denemarken zijn ze ook erg fan van vintage meubels. In dit kleine appartement uit Zweden met een basis bestaande uit witte muren en een grijs geverfde houten vloer, vind je super leuke vintage meubels waar je direct op verliefd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de vintage leren vlinderstoel, de ronde fluwelen bank en de verschillende stoere vintage industrieel lampen. Klik hier voor meer foto’s.

scandinavisch vintage interieur

Bekijk ook:
Vintage bloemetjesbehang
Vintage deuren
Vintage locker kasten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam