Badkamer inspiratie, Vintage interieur

Vintage badkamer makeover van Emily


Vandaag willen we jullie inspireren met een geweldige badkamer makeover. We gaan een kijkje nemen in de nieuwe badkamer van Emily Netz. Emily is een interieurontwerper die samen met haar gezin van vier in een jaren ’30 woning woont gelegen in het historische gedeelte van Tulsa in Oklahoma. In honderd zijn, zijn zij de derde eigenaars van deze woning, en zijn de eerste die het echt goed hebben verbouwd. Kijken jullie mee?

Vintage Badkamer makeover van Emily

Origineel karakter

Er moest natuurlijk heel veel gedaan worden aan heel de woning, maar de twee grootste projecten werden gevormd door de keuken en de badkamer. Beiden zijn dusdanig verbouwd, waardoor ze bijna niet meer herkenbaar zijn. De grootste uitdaging was om de ruimtes te verbouwen en te moderniseren, terwijl Emily het originele karakter ook graag in tact wilde houden. Maar naar ons idee is het meer dan goed gelukt, vooral in de badkamer.

Vintage Badkamer makeover van Emily

Vintage elementen

De meeste onderdelen in de badkamer zijn nieuw, maar er zijn ook een aantal elementen die hergebruikt zijn. De vloer is daar een mooi voorbeeld van. De kleine witte zeshoekige hexagontegeltjes hebben ze namelijk volledig gerestaureerd en bewaard. Dit hebben ze gecombineerd met muren die voor deels betegeld zijn met mooie witte metrotegels, en deels strak gestuukt en wit geschilderd. Een ander mooi voorbeeld is de badkamermeubel. De man van Emily heeft een mooie vintage ladekast gebruikt als een zwevende badkamermeubel, waar een witte wastafel op geplaatst is. Deze staan super mooi met de witte inbouwkraan, de grote ronde spiegel en de twee stijlvolle wandlampen daarboven.

Vintage Badkamer makeover van Emily

Vrijstaand bad en inloopdouche

Bij het raam is het nieuwe bad geplaatst. Ze kozen voor een klassiek zwart vrijstaand bad op pootjes, die perfect past bij het jaren ’30 karakter. Ook de bijbehorende klassieke gouden kraan ziet er schitterend uit.

Naast het bad is ook een inloopdouche ingericht, gescheiden middels een scheidingswand, waarvan de onderste helft betegeld is, en de bovenste helft een glazen douchewand is.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam