Modern interieur, Slaapkamer inspiratie, Vintage interieur

Deze slaapkamer heeft een loft style gekregen!


Loft woningen kenmerken zich met grote open ruimtes. Sommigen mensen vinden dat geweldig, maar er zijn ook mensen die dat juist een nadeel vinden. De slaapkamer heeft daar vooral mee te maken, omdat in de slaapkamer vaak behoefte is aan privacy en intimiteit. Daarom willen veel mensen dat de slaapkamer een aparte ruimte wordt, gescheiden van bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken.

Deze slaapkamer heeft een loft style gekregen!

Vandaag willen we een slaapkamer laten zien, een volledige aparte slaapkamer, die ingericht is in een loft style. Het is dus geen echte open ruimte, maar de stijl doet wel heel erg denken aan een stoere loft. Ideaal toch!?

Loft slaapkamer

De slaapkamer hebben we gevonden in de portfolio van Studio Strato. De Italiaanse interieurontwerpers hebben in het historische gedeelte van Rome een stoer appartement ontworpen, gelegen op de bovenste twee verdiepingen van een complex. Het appartement is volledig verbouwd. Veel muren zijn verwijderd om zoveel mogelijke open ruimtes te creëren. Op de benedenverdieping is bijvoorbeeld een open leefruimte ingericht met een ruime lichte open woonkamer en keuken. De privéruimtes vind je op de bovenverdieping. Naast de badkamer, vind je er dus ook deze stoere loft slaapkamer.

Deze slaapkamer heeft een loft style gekregen!

Doorkijk raam naar de trap

Het is een hele fijne ruime en lichte ruimte. Dit komt door de grote raampartijen, en wat hier super tof is gedaan, is dat ze een grote doorkijkraam hebben gecreëerd naar de trap. Nóg mer licht en ruimtelijkheid dus. Het geeft de slaapkamer bovendien een hele leuke speelse uitstraling. En als je privacy wilt, dan kan de rolgordijn naar beneden.

Alles is super strak afgewerkt, zoals de plafond en de muren. De dikke betonnen steunpilaren geven de slaapkamer de echte loft uitstraling. En ze hebben hier gekozen voor een houten vloer, die volledig roze/rood zijn geschilderd. Een gedurfde kleur voor een vloer, maar je ziet hoe tof dit is geworden.

Slaapkamer inrichting

Er zijn veel inbouwkasten gerealiseerd in deze slaapkamer. Strakke op maat gemaakte inbouwkasten, die grote delen van de muren bezetten. Deze vind je zowel aan de muren links als rechts van het bed. Als bed hebben ze gekozen voor een IKEA bed met handige ladekasten aan de onderkant. Aan de muur boven het bed is een mooie collage gecreëerd, bestaande uit verschillende mooie vintage prints in stijlvolle houten lijsten.

Deze slaapkamer heeft een loft style gekregen!

Deze slaapkamer heeft een loft style gekregen!

Gordijn als deur

Bij het grote raam is een werkplek gecreëerd, waar een stijlvol vintage bureau met mintgroene poten is geplaatst. Dat raam is ook gedecoreerd met een moderne rolgordijn. Dat gedeelte vind je ook mooie overgordijnen, die opgehangen zijn om de slaapkamer volledig af te kunnen sluiten. Goed idee!

Bron: Studiostrato.it | Fotografie: Serena Eller

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam