Klassiek interieur, Meubels

21x Fluwelen bank


Fluwelen banken

Ben je op zoek naar een mooie fluwelen bank? Goed idee! Fluwelen banken zijn op dit moment dé woontrend! Ze waren erg populair in de jaren ’60, maar sinds een paar jaar hebben fluwelen banken hun weg teruggevonden naar onze woonkamers. De bank is veruit hét belangrijkste meubelstuk in de woonkamer, met een fluwelen bank geef je het meubelstuk ook de aandacht die het verdient.

Stijlen en kleuren

Fluweel is een hele zachte, fijne geweven stof, die vroeger vooral gebruikt werd voor het maken van dure kleding voor rijke mensen. De glanzende stof zorgt er dan ook voor dat fluwelen banken die klassiek chique uitstraling hebben. Dit betekent echter niet dat het alleen mooi staat in een klassiek chique interieur, een fluwelen bank staat bij alle interieurstijlen. Of je nou een strak modern interieur hebt of een stoer industrieel interieur, met een fluwelen bank geef je elk interieur een chic tintje.

Wat dat betreft is fluweel natuurlijk ook slechts een stof, waarmee je alle mogelijke modellen banken kunt bekleden. Zo heb je fluwelen chesterfield banken, maar ook hele strakke moderne fluwelen banken. Fluwelen banken zijn bovendien verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Blauw en groen zijn veruit het meest populair, maar andere populaire kleuren voor fluwelen banken zijn okergeel, oud roze, bordeaux rood, paars of grijs.

Verschil tussen fluweel, velour en velvet?

Fluweel, velour en velvet worden vaak door elkaar gebruikt. Velvet is fluweel in het Engels, en is exact dezelfde fijne glanzende stof. Velour lijkt heel erg op fluweel en velour, maar er is wel een belangrijk verschil. Velour is een gesnijden variant van fluweel. Het is super zacht, maar ook zwaarder. Daarnaast glanst velour minder dan fluweel. Daar waar fluweel altijd geweven is, kan velours ook gebreid of geweven zijn.

Wij hebben voor de populairste kleuren verschillende fluwelen banken voor je op een rijtje gezet, die verschillen in het model,het formaat en de prijs. Welke vind jij het mooist?

Blauw

Dit appartement in Manhattan New York is ingericht met een luxe art deco stijl. In de zithoek vind je verschillende mooie objecten, maar de blauwe fluwelen bank vormt dé belangrijkste blikvanger van de ruimte.

Blauwe fluwelen banken

Groen

Dit Scandinavische interieur kenmerkt zich met een lichte basis met een lichte houten vloer en strakke witte muren. Het cognac bruine leren daybed, het berber vloerkleed en de vierkante salontafel met het marmeren blad zijn prachtig en de groene fluwelen bank past daar super mooi bij. De gouden wandlamp staat ook geweldig het fluweel.

groene fluwelen bank

Okergeel

Dit is de woonkamer van eventplanner Darya Kopp, die samen met haar gezin in een super chique appartement woont in Parijs. Vroeger hield Darya van zwart wit, maar tegenwoordig is ze echt een kleurenliefhebber. Haar appartement heeft ze dan ook super kleurrijk ingericht, met een kleurrijk vintage vloerkleed, roze eetkamerstoelen, okergele gordijnen en een super mooie okergele fluwelen bank.

Ik hou van onze okergele fluwelen bank. Het is comfortabel en fluweel is ook geweldig voor kinderen. Onze baby heeft er zelfs op overgegeven, maar je kunt het echt jee; gemakkelijk schoon te maken!

Okergele fluwelen bank

Roze

Amilea Widell is eigenaresse van interieurwinkel MELIMELI en tevens blogger van het Zweedse Elle Decoration. Samen met haar dochter woont ze in een super mooi appartement gelegen in Södermalm in Stockholm. Een prachtig Scandinavisch appartement dat ingericht is met een bijzondere mix van antiek, vintage vondsten, spullen van MELIMELI en mooie objecten die ze tijdens haar reizen heeft verzameld. De mooie oud roze fluwelen bank komt ook uit haar eigen shop, de super mooie Dahlia Velvet bank. De paarse fluwelen fauteuil staat er prachtig bij. Hieronder hebben we nog meer roze fluwelen banken gevonden.

Roze fluwelen bank

Bordeauxrood

Bordeauxrood is een hele chique theatrale kleur, die in combinatie met fluweel nóg chiquer wordt. Het staat prachtig bij donkere kleuren zoals grijs en zwart, maar je kunt ook ook heel stijlvol combineren met blauw en roze. In onderstaande foto zie je de super mooie en populaire Clay bank van Fest Amsterdam. Een modulaire bank die verkrijgbaar is in heel veel verschillende modules, kleuren en stoffen. Door de witte vloer en strakke witte muren komt de bank heel goed naar voren en vormt het een mooie blikvanger in de prachtige ruimte.

bordeaux rode fluwelen bank

Grijs

Als het om een bankkleur gaat, dan is grijs één van de meest populaire kleuren. Maar als het gaat om fluwelen banken, dan wordt er minder vaak voor grijs gekozen. Grijs in het interieur wordt vaak gezien als veilig en zelfs een saai. Dat geldt absoluut niet voor fluweel grijs. Dat wordt bewezen door Hege, een Noorse stylist die voor een super mooie grijze fluwelen bank heeft gekozen in haar kalme en stijlvolle woonkamer. Love it!

grijze fluwelen bank

Oranje

Oranje is een kleur die je niet zo snel in een interieur gebruikt. Zeker niet als het gaat om iets groots zoals een muur of een bank. Een oranje fluwelen bank is dan ook alleen bestemd voor mensen die van een uitgesproken interieur houden. Vaak pakt dit goed uit, en vormt de fluwelen oranje bank dé blikvanger van de woonkamer. Oranje is bijvoorbeeld een hele mooie kleur in een vintage interieur. Het staat prachtig bij houten vintage meubels en andere bruintinten. Als je het op die manier combineert, komt de oranje bank juist heel natuurlijk over. Dit kan je heel mooi terugzien in de mooie en stoere woonkamer van blogger Steffy van Steffysprosandcons.com.

oranje fluwelen bank

Hoe maak je een fluwelen bank schoon?

Fluwelen banken zijn niet goedkoop. Het zou super vervelend zijn als er blijvende vlekken op komen, die je niet eruit kan krijgen. Daarom is het belangrijk om een fluwelen bank op de juiste manier schoon te maken. Hieronder vind je tips voor het reinigen van een fluwelen bank of andere fluwelen meubels.

Wat heb je nodig?
Stofzuiger
Absorberende doek
Zeep en water
Zachte borstel

1. Stofzuigen
Een fluwelen bank kan je heel eenvoudig stofzuigen. We raden aan om dit regelmatig te doen.

2. Pak gemorste vlekken meteen aan
Als er per ongeluk op de bank gemorst wordt, is het belangrijk om dit meteen aan te pakken, voordat het in de bank gaat trekken. Gebruik hier een schone, droge absorberende doek voor.

3. Test reinigingsproducten
Spot je een vlek op je fluwelen bank, die je er niet met water en doek eruit kan krijgen, dan zou je speciale producten kunnen gebruiken. Test het desbetreffende product wel eerst op een verborgen plek om zeker te weten dat het je bank niet zal aantasten. Meng het altijd met zeep en water om een oplossing te creëren. Gebruik een zachte doek om de vlek met het schuim weg te vegen. Laat de stof daarna volledig drogen.

4. Borstel de stof
Zodra het droog is, gebruik je een zachte, droge borstel om het fluweel in de juiste richting te borstelen.

5. Schakel een professional in
Wil je geen risico nemen en je dure fluwelen bank ruineren? Dan kan je altijd een professional inschakelen om je bank te reinigen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam