Industrieel interieur, Woonaccessoires

10x Industriële vloerlampen


Industriële interieurs zijn helemaal hot. Dit hoeven geen industriële pakhuizen of fabrieken te zijn, hele moderne woningen inrichten met een industrieel tintje is ook heel erg leuk. Het nabootsen van een rauwe bakstenen muur met stenen strips, het gebruik van industriële materialen zoals steigerbuizen of stalen kozijnen, robuuste meubels…

En iets wat ook absoluut ook niet mag ontbreken in een industrieel interieur, zijn natuurlijk industriële lampen. De mega populaire industriële hanglampen zijn een musthave, maar die zou je ook kunnen combineren met stoere vloerlampen. Ben jij op zoek naar een industriële vloerlamp? Wij hebben de mooiste industriële vloerlampen voor je op een rijtje gezet. Welke vloerlamp zou niet misstaan in jouw interieur?

1. Driepotige industriële vloerlamp zwart

Dit is een stoere driepotige industriële vloerlamp die volledig zwart is. Het onderstel doet denken aan een statief, die je in de hoogte kunt verstellen. Ook de grote zwarte lampenkap, die afgesloten wordt met een stoere grill, kan gekanteld en gedraaid worden.

driepotige industriële vloerlamp zwart

2. Industriële vloerlamp met twee lampenkappen

Deze industriële vloerlamp heeft dezelfde stoere zwarte afwerking als bovenstaand model. Deze staat echter slechts op één ronde voet, en heeft een lange stang waar niet één, maar twee kleinere lampenkappen aan gekoppeld zijn. Ook deze lampenkappen zijn voorzien van een stoere grill.

tweekoppige industriële vloerlamp

3. Subtiele industriële vloerlamp met gouden fitting

Deze vloerlamp heeft een minimalistische uitstraling. Aan het uiteinde van de slanke stant, die op een ronde voet rust, vind je een mooie gouden fitting. Deze gouden fitting maakt deze stoere lamp super chique. Het mooist is om er een vintage kooldraadlamp aan vast te maken, net zoals op deze foto.

subtiele industriële vloerlamp gouden fitting

4. Industriële betonlook vloerlamp

Zwart staal past mooi bij een industrieel interieur, maar dat geldt eigenlijk nog meer voor beton. Daarom vinden wij deze vloerlamp zo leuk, een industriële betonlook vloerlamp. De gehele lamp, van de ronde voet tot aan de lampenkap, heeft een stoere betonlook afwerking gekregen.

industriële betonlook vloerlamp

5. Robuuste industriële vloerlamp van staal

Deze stoere vloerlamp heeft dé ultieme industriële uitstraling. Het staal geeft de lamp een robuuste uitstraling, de lange verstelbare arm is afgewerkt met stoere scharnieren en bouten, en de lampenkap is eigenlijk één grote industriële grill.

robuuste industriële vloerlamp staal

6. Moderne industriële vloerlamp met LED strip

Deze vloerlamp combineert modern met industrieel. Het is een zwarte stalen lamp met een super strak ontwerp. Aan de binnenkant van het zwarte frame zit een LED strip verwerkt, die de lamp een hele moderne uitstraling geeft. Het bijzondere is dat deze vloerlamp ook dimbaar is.

moderne industriële vloerlamp led strip

7. Industriële kooilamp

Het ontwerp van deze vloerlamp is uniek, bestaande uit een zwarte driehoekig onderstel, met daarop een grote metalen kooi van brons. Het brons geeft de lamp ook een vintage tintje, waardoor het ook een hele mooie lamp is voor bijvoorbeeld een landelijk interieur.

industriële kooilamp

8. Landelijke industriële vloerlamp met hout

Over landelijk gesproken, deze stoere vloerlamp heeft pas echt een landelijke uitstraling. Dit is te danken aan de robuuste houten poot, die je op twee punten kunt verstellen. Het hout vormt een hele stoere combinatie met de nikkel vintage lampenkap.

landelijke industriële vloerlamp hout

9. Lage industriële vloerlamp betonlook

We hebben tot nu toe alleen vrij hoge vloerlampen laten zien, maar dit betekent niet dat vloerlampen altijd hoog zijn. Hieronder zie je een hele stoere lage vloerlamp. Het ontwerp is een combinatie van vloerlamp één en vier. Het heeft een soortgelijke grill lampenkamp als één, en dezelfde betonlook afwerking als vier.

lage industriële vloerlamp betonlook

10. Industriële telescoop vloerlamp

Deze vloerlamp doet een beetje denken aan een antieke telescoop of vintage videocamera. Dit is te danken aan het mooie onderstel met de drie puntige poten, die gecombineerd zijn met een grote opvallende lampenkap. De gehele lamp heeft bovendien een hele chique bronzen afwerking gekregen.

industriële telescoop vloerlamp

Bekijk ook:
Industriële hanglamp boven de eettafel
21x Hanglamp boven nachtkastje
Soorten lampen bij de bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam