Uncategorized

Zo creëer je een mooie accentmuur


Wil jij een accentmuur creëren in de slaapkamer, woonkamer, badkamer of hal, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken? Geen nood! Op deze pagina vertellen we je er alles over hoe je een mooie accentmuur kan creëren in huis. Lees onze handige tips en bekijk de mooiste accentmuur inspiratie voorbeelden

accentmuur

Een accentmuur is een binnen- of buitenmuur die een andere kleur, tint, dessin of materiaal kan hebben dan de andere muren eromheen. Omdat het verschilt van andere muren, zal deze muur het focuspunt vormen in de kamer. Het is een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om een grote impact te creëren in elke ruimte in huis. Daarnaast is een het creëren van een accentmuur ook de perfecte oplossing als je er nog niet helemaal klaar voor bent om die gewaagde muurkleur in de gehele ruimte toe te passen. Met een accentmuur kan je alvast een beetje wennen aan de kleur. Maar hoe zorg je ervoor dat de accentmuur ook werkt in jouw ruimte? Kijk snel verder!

1. Benadrukken van een architectonisch kenmerk

Heb je een ruimte met een mooi architectonische kenmerken? Door van deze muur een accentmuur te maken, komen deze kenmerken heel mooi benadrukt. In deze mooie woonkamer, ontworpen door Brio Interior Design, is de muur achter de open haard de accentmuur van de ruimte geworden. Door een contrast te creëren tussen de witte bakstenen en de donkere muur daarachter, komt de mooie open haard heel mooi naar voren.

accentmuur woonkamer open haard

Als de muur achter de bank (in een Argentijns huis via appartementstherapie) hetzelfde wit was geverfd als de rest van onderstaande woonkamer, dan had je misschien die unieke helling van de muur gemist. Door de muur te verven in een andere kleur dan de muur ernaast, komt dit mooie detail juist prachtig naar voren. Als je een kamer hebt met een andere daklijn of vorm, overweeg dan om een manier te vinden om deze of de ruimte eromheen te accentueren om hem te laten stralen.

blauwe accentmuur woonkamer

2. Accentkast

Je kunt ook een kast in een mooie kleur verven, die de accentmuur van de ruimte wordt. Of het nu gaat om een boekenkast in de woonkamer of een kledingkast in de slaapkamer – Zorg ervoor dat alles wordt geverfd, inclusief de plinten en de afdeklijsten. Dit werkt vooral goed in een kamer die misschien wat monotoon is, zoals onderstaande ruimte in een huis ontworpen door Ryan White. Hier hebben ze de prachtige op maat gemaakte inbouwkast volledig groen geverfd. Het vormt een mooie combinatie met de houten vloer en de strakke witte muren eromheen.

accentmuur groene kast

3. Plafond en deur

Dit is misschien wel onze favoriete versie van een accentmuur van deze hele lijst. Het is eigenlijk meer een accentdeur en accentplafond . De plafonds hier lijken vrij hoog te zijn – Om dit nog beter te benadrukken, hebben ze het palfond in een mooie blauwe kleur geverfd, wat een contrast vormt ten op zichte van de strakke witte muren eromheen. Daarnaast is ook de deur aan het einde van de gang met hetzelfde blauw geverfd, waardoor de hal langer lijkt.

Als ze hadden besloten om de hele hal blauw te schilderen, wat ook erg mooi zou zijn, zou het wel een totaal andere sfeer hebben. Op deze manier voelt het nog steeds licht en luchtig aan met net voldoende visuele interesse.

accentmuur hal deur plafond

In onderstaande hal hebben ze het soortgelijke gecreëerd. Het grote verschil is dat het plafond gewoon wit is. Daarnaast gaat het hier om dubbele deuren, en de kleine stukjes muur rondom de deur zijn meegenomen, waardoor het een echte volwaarde accentmuur geworden is in deze hal. Super stoer!

zwarte accentmuur deur

4. Creëer een doel voor de accentmuur

Een andere zeer slimme toepassing van de accentmuur is om een doel te creëren voor een deel van een kamer zonder muren op te hoeven zetten of te creatief te worden met meubels. In de onderstaande eethoek van Marion Alberge onderscheidt een eetkamer zich van een veel grotere leefruimte (die je op deze foto niet ziet). De kleine nis was de perfecte gelegenheid om dit te doen, dus als je zulke ongemakkelijke kleine ruimtes hebt, kan het een heel goed idee zijn om er een accentmuur te creëren.

groene accentmuur eethoek

5. Optische scheiding met een accentmuur

Deze ruimte ziet er prachtig uit. De creatieve geesten achter Plank + Pillow kwamen op het idee om de muur in de kleine nis te bekleden met houten planken, en te verven met een mooie marineblauwe muurverf. Op die manier is de ingerichte werkruimte in deze open slaapkamer optisch gescheiden. De houten bekleding is natuurlijk een mooi extraatje. Heb je een lager budget? Dan zou je de muur uiteraard ook gewoon kunnen verven.

blauwe accentmuur werkplek slaapkamer

6. Optische scheiding met een accentmuur

Als je het hebt over een groene muur, dan denk je natuurlijk als eerst aan een muur die groen is geverfd. Maar een groene muur kan ook een verticale tuin zijn, wat tegenwoordig super populair is. In dit huis hebben ze een hele bijzondere leeshoek is gecreëerd. De muren in de ruimte zijn strak wit, maar in deze hoek hebben ze een groene muur gecreëerd. Naast dat de muurtjes groen zijn geverfd, hebben ze ook nog eens een hele stoere verticale tuin gecreëerd aan de muur. Een geweldige manier om dit hoekje tot leven te laten komen.

accentmuur groene muur leeshoek

7. TV aan zwarte accentmuur

In de woonkamer heb je twee muren die potentie hebben om een prachtige accentmuur te worden. De ene muur is de muur waar de bank tegenaan wordt geplaatst, en de andere muur is de muur waar de TV meubel staat. In deze mooie woonkamer, ontworpen door interieurontwerper Kate Cooper, hebben ze voor de laatste optie gekozen. Door de muur volledig zwart te verven, valt de zwarte TV aan de muur een stuk minder op.

Leestip: TV ophangen? 5x Tips

zwarte accentmuur tv aan de muur

8. Houten wandbekleding

Accentmuren hoeven niet alleen van verf te zijn. Een andere manier om een stoere accentmuur te creëren in een ruimte, is met behulp van houten wandbekleding. Wat fijn is, is dat hout voor heel veel sfeer en warmte zorgt in een interieur. Daarnaast wordt een kamer met houten wandbekleding ook een stuk luxer. In deze slaapkamer, ontworpen door Alexis van Alternative Indigo, is de muur achter het bed bekleed met houten wandbekelding. De neon letterverlichting maakt deze houten accentmuur nóg mooier!

accentmuur houten wandbekleding slaapkamer

In onderstaande babykamer hebben ze de grote muur bekleed met super mooie panelen met sierlijsten. De lichtblauwe kleur past perfect in deze ruimte.

accentmuur babykamer panelen

9. Accentmuur met behang

En ook met behang kan je een hele mooie accentmuur creëren, in elke ruimte. Met behang kan je een bepaalde sfeer creëren in een ruimte, die niet mogelijk is met andere manieren. Behang is verkrijgbaar is zoveel verschillende kleuren en motieven – Er is altijd wel een variant verkrijgbaar die aan jouw wensen en eisen voldoet. In onderstaande slaapkamer hebben ze een stoere accentmuur gecreëerd met jungle behang van Cole & Son.

accentmuur jungle behang slaapkamer cole & Son

10. Betonlook

Wat op dit moment helemaal hot is, is een betonlook muur, die je op verschillende manier kunt creëren. Betonstuc is stucwerk, die je aan kan brengen aan de muur, waardoor het op een stoere betonnen muur lijkt. Sommige betonstuc is waterbestendig, waardoor je het ook toe kunt passen in de badkamer. Daarnaast zijn er ook speciale betonlook verf verkrijgbaar, waarmee je een soortgelijk effect kunt creëren. Een hele stoere manier om van de open haard en de bijbehorende muur een accentmuur te maken.

accentmuur betonlook open haard

Bekijk ook:
7 Vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen bij het kiezen van de juiste muurkleur
10x Oud roze muur
8x Tips voor het verven van muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam